Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a szülők elválnak, de továbbra is közös házban élnek 2kiskorúval (amíg nem sikerül eladni a házat), akkor az a szülő, akinél a gyerekeket elhelyezik egyedülálló szülőnek számít-e? Jogosult lehet szociális támogatásra? Magasabb családi pótlékra?
A kincstár bemondásra elhisz mindent. Sokan beadják hogy egyedülálló akkor is ha nem az, nem ellenőrzik.
De a válás kimondásától kezdve már hivatalosan is az vagy, függetlenül attól, hogy kivel laksz egy házban. Albérlőd is lehet. Előtte viszont nem, mert logikusan a férj is igényt tarthat a gyerekre és mondhatja, hogy ő is kiveszi a részét a neveléséből, hiszen például fizeti utánuk a rezsiköltséget, stb.
Hát, nem tudom.... Mert én is egyedülállóként kaptam a családit, beírtam a kérvénybe, hogy válunk, még ugyebár házas vagyok, de a férjem elköltözött. Erre a MÁK visszaküldött egy nyilatkozatot, hogy élettársam nincs.
Szóval szerintem nem maga a házasság tényétől függ az, hogy valaki egyedülálló, hanem attól, hogy együtt él-e valakivel. Hiába vagyok elvált, ha a barátom ide költözne, akkor már nem járna az emelt családi pótlék.
Szerintem inkább hívd fel a MÁK-ot, vagy kérdezz emailben tőlük, mert az a biztos.
"Erre a MÁK visszaküldött egy nyilatkozatot, hogy élettársam nincs. "
Mármint küldött egy papírt, hogy nyilatkozzak, nincs élettársam. Visszaküldtem, megkaptam az emelt családit.
Na most megnéztem azt a papírt amit küldtek, benne van, hogy ha valakinek élettársa van, az nem számít egyedülállónak (válási határozat ide vagy oda).
Akkor csak azt kell kideríteni, hogy a volt férj, akivel külön kasszán vagy, csak anyagi okokból nem tudtok külön költözni az élettársnak számít-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!