Adri baba kérdése:
Júniusban fogok szülni, a munkahelyem megszünt (nem voltam bejelentve) Mint egyedülálló szülő a szülésig milyen juttatást vehetek igénybe? Szociális segély stb .
Figyelt kérdés
2009. jan. 31. 17:42
1/1 anonim válasza:
A szülésig kaphatsz szociális segélyt, sajnos azzal nem igazán foglalkoznak, hogy terhes vagy és az miatt nem tudsz dolgozni. Szülés után, mivel nem voltál bejelentve, szerintem csak GYES-re leszel jogosult. Esetleg gyorsan próbálj keresni valami helyet, ahol bejelentenek, akkor lenne esélyed GYED-et kapni. Ja, meg természetesen a családi pótlék, ami egyedülállóknak 13700 forint havonta. És egyszeri juttatásként hatvan párezer forintot kapsz, anyasági segélyként a szülés után. Ezen kívül lehet majd igényelni lakásfenntartási- és energiatámogatást, a védőnő tud ebben segíteni, hogy hol kell ezeket igényelni. És amíg gyes-en vagy, addig évente X alkalommal (nem tudom mennyi, szerencsére még nem volt rá szükség) igényelhetsz rendkívüli gyermeknevelési támogatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!