Egyedülálló,1 gyermekes kismama, aki a nyugdíjas szüleivel él egy háztartásban milyen szociális ellátásokra, támogatásokra lehet még jogosult a TGYÁS, GYED, GYES, családi pótlék és adókedvezményen kívül?
Egy barátnőmnek próbálok segíteni. A gyerek apjával nincsenek együtt, de az apa ragaszkodik hozzá, hogy a nevére vegye a gyereket (márciusban fog szülni). Apuci ígéri, hogy segíteni fog anyagilag, bár már most a terhesség alatt sem segít semmiben..A lány a szüleivel él együtt, akik már nyugdíjasok, és a lakásfenntartásba minden hónapban kb 25E Ft-al beszáll. TGYÁS-ként kb 60E Ft-t, GYED-ként 50E Ft-t fog kapni, plusz a 13.800 Ft családi pótlék.
Próbáltam keresgetni neten, hogy esetleg milyen támogatást kaphatna még, de talán csak a rendszeres gyermekvédelmi támogatást igényelheti..
Valakinek valami ötlete, tanácsa???
átmeneti segélyt is kérhet az önkormányzattól
de szerintem abba nem fog beleférni
lakásfenntartási támogatás még amit lehet igényelni ugyan csak az önkormányzatnál
rendszerest akkor érdemes kérni ha már ovis bölcsi a gyerek
mert egyébként évi 2x küldenek 5800.-az (aug és nov)
úgy meg az ebéd ingyenes lesz ami havi 6-9 ezer kb
Hát erre semmi nem jár, de egyébként sincs semmiféle támogatás.
Fehérváron van lakásfenntartási, valami minimumnyugdíj körüli bevételre, havi 2500 forint, a havi 30 ezres fűtéshez.
De a gyerektartásból meg ennyi pénzből ki lehet jönni. Hiszen ha 60 ezer a TGYÁS-akkor a fizetése sem volt valami magas. Sőt gyakorlatilag szerintem ennyi volt a fizetése, úgyhogy ebből eddig is megélt.
A családi pótlék plusz a gyerektartás (mégha minimális is) , nagyjából fedezi a baba költségeit.
Inkább akkor lenne bajban, ha a fizetése 2-3 száz ezer lett volna, mert akkor jelentősen csökkent volna a jövedelme, de így kb ugyanott van, mint előtte. Egy babára meg nem kell annyit költeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!