Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyedülálló anyukaként utazhatok kiskorú gyermekemmel külföldre az apja beleegyezése nélkül?
Figyelt kérdés
Barátaim kint élnek külföldön (Európán belül) és meghívtak minket egy hétre! Oda-vissza kaptunk ajándékba repülőjegyet! Elmehetek úgy a gyermekemmel, hogy az apja nem egyezik bele? Hiszen azt sem tudjuk hol van. Az apjával nem voltunk házasok.2012. aug. 26. 21:18
1/7 anonim válasza:
Ha van bírósági papírod a kizárólagos felügyeleti jogról.
2/7 anonim válasza:
persze hogy elutazhatsz csak utlevelet hogy csináltatsz?
3/7 anonim válasza:
Vagy előkeríted aput és aláír, vagy egy okmányirodában nyilatkozik, hogy beleegyezik és majd ők továbbítják oda, ahol intézni szeretnéd az útlevelet.
4/7 anonim válasza:
eu-n belül nem kell útlevél, elég a személyi, ahhoz nem kell apuka. ha nem végleg költözöl, simán mehettek, nem kell hozzá beleegyezés. Egy hétre meg pláne.
5/7 anonim válasza:
A repülőn utazáshoz kell majd a gyereknek útlevél.
Van a gyereknek útlevele? Ha igen, akkor ez nem gond, mentek és kész. Ha nincs, az útlevél készítéséhez kellhet a másik szülő, de ebben az esetben érdemesebb eleve az okmányirodában megkérdezni.
6/7 anonim válasza:
Egyedülálló anyukaként, ha nálad a gyerek kizárólagos felügyeleti joga, ergo te vagy a gyámja, azzal a papírral, ami ezt bizonyítja (én esetemben pl. válási határozatban benne van), akkor az apuka beleegyezése nélkül oda viszed a gyereket ahova akarod. És útlevelet is csinálnak neki. Unión belül legalább személyi kell, ha nem repülővel mégy. Személyit csinálnak gyereknek is. Nálam már mindkettőnek van.
7/7 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy kizárólagos felügyeleti joggal lehet vinni a gyereket, "csak" a papírokhoz kellhet az apa is, azt már nem tudom pontosan, hogy van. Kiköltözni nem lehet külföldre a gyámügy és az apa beleegyezése nélkül ilyen esetben. De a gyámügy biztos tud mindenre pontos választ adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!