Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mégis mit gondolnak a nők? Átérzik a férfi helyzetét ilyenkor?
Tehát egyre sűrűbben látok olyan kérdéseket, aminek a lényege, hogy minél jobban "lehúzzák" az apukát.
Nem vagyok ellene a válásnak, természetesen megértem azokat a nőket is, akiket bántalmazott a férje, nem dolgozott vagy csak elitta a pénzt. Node nem minden ember ilyen. Nagyon sok válót ismerek, akiknek csak egyszerűen elmúlt a szerelem és külön utakon járnak. Viszont míg ezek a férfiak, van hogy még fát is segítenek bepakolni, vagy bevásárláskor még a volt asszonynak is hoznak ezt azt (És itt nem papucs emberekre kell gondolni) addig azt veszem észre a nőkön, hogy hálátlanul és erkölcstelenül viselkednek.
30 ezer forintos gyerektartások, plusz iskoláztatási pénz, és még azzal sincsenek megelégedve, ha a ház fele az övéké csak.
Kérdezem én, hogy belegondoltak e abba, hogy ha egy férfi megkeresi azt a 80-90 ezer forintot tisztán és ebből odaad 20-at gyermektartásra, közben persze el kell menni albérletbe, mert általában vagy a gyerek miatt a férfi úgy dönt hogy maradjon a ház, vagy a bíróság, akkor még az albérlet is barátok között 20e ft. Tehát mindjárt nincs csak 40 ezre és a rezsit nem is számoltam.
Namost megoldás az is, hogy elmegy másodállásba, de akkor meg élete sincs. Még csak nem is lesz, mert ha a maradék kis idejében lenne rá lehetősége, nemigen hiszem hogy kellene így valakinek. Mert ugye ez nem egy letiltás ami csak 2-3 évig tart.
A rosszindulatú hozzászólókat megelőzve, boldog házasságban élek, nem készülünk válni és nem is egy elhagyott papucs vagyok, csupán érdekel a téma. És érdekel hogy a nők nagy százaléka, miért is képzel alanyi jogot ahhoz hogy tönkretegyen egy családapát. Mert itt aki veszít az a férj... Nő/Gyerek/Lakás +a fizetési kötelezettségek miatt a pénz is odavan
node, kérdezem én, namost..
okostojás kérdezők ismérvei.
Nos 2 gyermekes család vagyunk és elég sok vita van köztünk, igen meg fordult már a fejünkben a válás is, de soha nem jutott az eszembe a férjemtől gyerektartást kérni, hiszen ott a családi pótlék, meg a gyes, és mellette ha normális egy nő akkor van félre tett pénze hogy amíg elmegy dolgozni kihúzzák. Csak annyit kérek hogy ha a fiam és a lányom nagyobb lesz adjon nekik zsebpénzt néha. Szerintem ez a helyes hozzá állás.
2 gyermekes család anya
Ezten sem ertettem soha. Ha en valnek, nem semmiznem ki a ferjem.Mindig az lenne a szemem elött, hogy ezt az embert valaha szerettem.
A gyerektartas kötelezö. A ferfi azt nem az anyanak adja, hanem a gyerek/ek/nek.Ezalol nem nagyon lehet kibujni.
Egy nő ismerősöm is olyan, mint amit feljebb írtál. Próbálja lehúzni a gyereke apjáról a plusz pénzt, mert a gyereknek olyan "luxus" igényei vannak, amit nem engedhet meg magának a nő, de apától ki lehet zsarolni.
Nem értem ez mire jó.
Ha elvált nő lennék, szemmel tartanám azt is, hogy a gyerekem apjának is kell laknia valahol (szemét dombon mégse lakhat, oda nem vihetné a gyereket), meg ennie is kell (és legyen mit adnia a gyereknek is) stb.
Ha azt látnám, hogy az új párjára költ feleslegesen, a gyerekére meg nem, akkor más lenne a szitu.
"69/C. § (1) A tartásdíj összegét gyermekenként általában a kötelezett átlagos
jövedelmének 15-25%-ában kell megállapítani. A gyermektartásdíj
meghatározásánál figyelemmel kell lenni:
a) a gyermek tényleges szükségleteire,
b) mindkét szülő jövedelmi és vagyoni viszonyaira,
c) a szülők háztartásában eltartott más - saját, illetőleg mostoha -
gyermekekre,
d) a gyermek saját jövedelmére is."
Oké válasszuk ketté a dolgokat:
Férfi keresete 90 ezer, albérlete 20 ezer barátok között. Marad 70 ezer. Tegyük fel garzon, aminek alacsony a rezsije, erre is elmegy 25 ezer. 90 ezer 20%-át küldi, ami 18 ezer. Marad 27 ezer kajára. TÉNYLEG ROSSZ, de élhető még!
DE!
Anyuka keres 90 ezret plusz 12000-et, plusz 18 ezer gyerektartást. Ez így 120 ezer forint.
Ebből fizeti a családi ház rezsijét, ami kb. 60 ezer. Marad 60 ezer. Fizeti az ovit/iskolát, gyerekruhát, gyerekcipőt (nem hóbort, a gyerek növésben van!), a tankönyveket, a menzát stb. Erre számoljunk átlagosan havi 20 ezret. Most figyelj 40 ezer maradt kajára két főre.
És a gyerek nem volt még beteg, nem volt semmilyen programon stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!