Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Csak azért maradjak a férjemme...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak azért maradjak a férjemmel, hogy ne haljon éhen? Miért tart mindenki kegyetlennek, amiért válni akarok?

Figyelt kérdés
5 éve vagyunk házasok 1 közös gyermekünk van. A férjem az utóbbi 2 évben nagyon megváltozott és bár nem mondja ki, de csak azért van velem, hogy neki könnyebb legyen anyagilag. Próbáltam vele beszélni, helyrehozni a házasságunkat, de ő nem tesz semmit, mert neki így tökéletes és arra alapoz mindent, hogy sajnálatból nem fogok válni. Nem tudom, mi lenne a jó megoldás. Akikkel beszéltem erről, azt mondták, hogy szemétség lenne részemről, ha ilyen helyzetben elválnék. Ha elválunk, ő az utcára kerül, a fizetése felét viszi a bank a hitelei miatt, a másik felét meg gyerektartásként vonják. Se albérletre, élelmiszerre nem jutna neki. Én viszont így nem vagyok boldog és azt sem akarom, hogy a fiunk ilyen családban nőjön fel.
2013. okt. 14. 08:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

10-nek.

Talán azért, mert a kérdések rávilágítottak egy két problémára.

Lehet, hogy a körülményeket ismerve nem jönne ki jól a történetből. Ezért nem fogunk többet megtudni.

2013. okt. 14. 10:24
 12/20 anonim ***** válasza:
31%
Itt a kulcs mondat: "a másik felét meg gyerektartásként vonják.".Tehát a kérdező válni akar.Aztán majd jöhet a társker.oldalak,ahol elsírja a bánatát,hogy mekkora egy tróger férje van..stb!Majd jön a meseszép herceg és megoldja a problémáit:)!Ha elválsz,akkor hol "jóban-rosszban" duma?Szerinted a gyerekednek nem hiányozna az apja?Nem vágom ezt a sok válást,ami kikészíti az emberek idegeit!Egyszer kérdeztem a nagyanyám,hogy ti miért nem váltatok el?"Minek váltunk volna el,ha nem szerettük volna egymást össze se házasodunk".Pedig nagyon szegények voltak,de akkor se a pénz volt a középpontban,hanem a megértés!
2013. okt. 14. 11:28
 13/20 A kérdező kommentje:

Elnézést kérek, eddig nem voltam gépközelben.

Köszönöm a válaszokat!

A lakás az enyém, jóval a házasság előtt kaptam a nagyszüleimtől, mert ők a szüleimhez költöztek.

A személyi hiteleket a férjem még a házasságunk előtt vette fel a szüleinek, a lakáshitelt pedig még az első feleségével. Ezeknek a feléről nem is tudtam az esküvő előtt, csak apránként derültek ki. A ház már mikor megvették sem volt túl jó állapotban, ma már lakhatatlan.

Én nem kérek gyerektartást, de az első feleségétől született 3 gyermeke után fizetnie kell (tiltják a fizetéséből).

Igen, a gyereknek szüksége van az apjára, de az apja most sincs vele, mert van, hogy napokig felé se néz, meg sem kérdezi, hogy mi van vele.

2013. okt. 14. 12:20
 14/20 anonim ***** válasza:

De rossz lehet :(

De neked szerintem nem kell az előtted álló egész életedet erre áldoznod. Felnőtt férfi, találjon ki valami megoldást.

Szüleihez, testvéréhez, egyéb rokonhoz nem tud költözni?

Azt nem értem, hogy a volt feleséggel felvett hitelt miért fizetni? :S Gondolom a volt feleség maradt a lakásban, akkor a hitelt is neki kéne rendezni.

2013. okt. 14. 13:01
 15/20 anonim ***** válasza:
Te nem vagy az anyja, nem vagy köteles eltartani. Miért nem vállal plusz munkát, hogy tudja fizetni a sarát? Szerintem a férjed élősködik rajtad (már bocs).
2013. okt. 14. 13:14
 16/20 anonim ***** válasza:

Az az igazság, hogy én válás után sem hagynám magára a férjemet anyagilag és ha olyan helyzetbe kerülne, nem hagynám, hogy hajléktalan legyen. Egyszerűen emberileg nem tudnám megtenni avval, akihez egykor hozzámentem, akinek gyereket szültem stb.

A te eseted mondjuk azért ilyen általánosításnál jóval bonyolultabb, ugyanis a ház egyértelműen a tied volt még mielőtt összekerültetek. Ha nagyon akarta volna, akkor mondhatta volna, hogy adjátok el és vegyetek közöset amibe ő is beszáll. De neki kényelmes volt a tiedben lakni, nem gondolva a jövőjére. Az is durva húzás volt tőle, hogy házasságkötés után vallotta be a hiteleit a múltjából. Továbbá sajnos a gyerektartásba se tudsz neki segíteni könnyítéssel, hogy neked adjon akkor kevesebbet, mert hát ugye ha neked kevesebbet is ad, akkor majd megkapja azt a másik három gyerek.

Viszont mivel veled nem akarta rendezni a viszonyotokat, nem tepert érted és a közös gyereketekért, hogy végre normális életet éljen, egy követ nem akar ez ügyben arréb rúgni, így nem kell őt se sajnálni, se védeni. Mindent magának köszönhet és boldoguljon egyedül nélküled.

2013. okt. 14. 14:29
 17/20 anonim ***** válasza:
15%
szivtelenek gonoszak es kegyetlenek vagytok.Tudod ahogy te bansz massal ugy fogank majd veled is banni.A karma nagyon igazsagos
2013. okt. 14. 14:31
 18/20 anonim ***** válasza:

14:31-es

"A karma nagyon igazsagos"

Pontosan. ezért kerül rossz helyzetbe ez a férfi, miután nem tudja tovább lehúzni a jelenlegi feleségét.

Hitelek eltitkolása, tesze-toszaság, kisujját sem mozdítja a mostani kapcsolatáért. Igen, ha ez a karma, akkor majd most szépen visszaüt.

2013. okt. 14. 15:08
 19/20 anonim ***** válasza:
Ha elváltok, költözzön vissza a volt feleségéhez, ő is ugyanannyira tartozik érte felelőséggel mint te, ugyanolyan exek lesztek.
2013. okt. 14. 15:37
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem kéne szerintem egyből elítélni a kérdezőt.

Mert: Milyen pasi az, aki hazugságra alapoz egy házasságot? Úgy értem, hogy az új feleségnek joga lett volna tudni az anyagi gondokról még a házasság előtt, megadni a választás lehetőségét. Szerintem itt bátran kijelenthetjük, hogy a kérdező be lett csapva. Az más kérdés, hogy hogyan tovább, de a tény ettől még tény marad.

2013. okt. 15. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!