Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak azért maradjak a férjemmel, hogy ne haljon éhen? Miért tart mindenki kegyetlennek, amiért válni akarok?
10-nek.
Talán azért, mert a kérdések rávilágítottak egy két problémára.
Lehet, hogy a körülményeket ismerve nem jönne ki jól a történetből. Ezért nem fogunk többet megtudni.
Elnézést kérek, eddig nem voltam gépközelben.
Köszönöm a válaszokat!
A lakás az enyém, jóval a házasság előtt kaptam a nagyszüleimtől, mert ők a szüleimhez költöztek.
A személyi hiteleket a férjem még a házasságunk előtt vette fel a szüleinek, a lakáshitelt pedig még az első feleségével. Ezeknek a feléről nem is tudtam az esküvő előtt, csak apránként derültek ki. A ház már mikor megvették sem volt túl jó állapotban, ma már lakhatatlan.
Én nem kérek gyerektartást, de az első feleségétől született 3 gyermeke után fizetnie kell (tiltják a fizetéséből).
Igen, a gyereknek szüksége van az apjára, de az apja most sincs vele, mert van, hogy napokig felé se néz, meg sem kérdezi, hogy mi van vele.
De rossz lehet :(
De neked szerintem nem kell az előtted álló egész életedet erre áldoznod. Felnőtt férfi, találjon ki valami megoldást.
Szüleihez, testvéréhez, egyéb rokonhoz nem tud költözni?
Azt nem értem, hogy a volt feleséggel felvett hitelt miért fizetni? :S Gondolom a volt feleség maradt a lakásban, akkor a hitelt is neki kéne rendezni.
Az az igazság, hogy én válás után sem hagynám magára a férjemet anyagilag és ha olyan helyzetbe kerülne, nem hagynám, hogy hajléktalan legyen. Egyszerűen emberileg nem tudnám megtenni avval, akihez egykor hozzámentem, akinek gyereket szültem stb.
A te eseted mondjuk azért ilyen általánosításnál jóval bonyolultabb, ugyanis a ház egyértelműen a tied volt még mielőtt összekerültetek. Ha nagyon akarta volna, akkor mondhatta volna, hogy adjátok el és vegyetek közöset amibe ő is beszáll. De neki kényelmes volt a tiedben lakni, nem gondolva a jövőjére. Az is durva húzás volt tőle, hogy házasságkötés után vallotta be a hiteleit a múltjából. Továbbá sajnos a gyerektartásba se tudsz neki segíteni könnyítéssel, hogy neked adjon akkor kevesebbet, mert hát ugye ha neked kevesebbet is ad, akkor majd megkapja azt a másik három gyerek.
Viszont mivel veled nem akarta rendezni a viszonyotokat, nem tepert érted és a közös gyereketekért, hogy végre normális életet éljen, egy követ nem akar ez ügyben arréb rúgni, így nem kell őt se sajnálni, se védeni. Mindent magának köszönhet és boldoguljon egyedül nélküled.
14:31-es
"A karma nagyon igazsagos"
Pontosan. ezért kerül rossz helyzetbe ez a férfi, miután nem tudja tovább lehúzni a jelenlegi feleségét.
Hitelek eltitkolása, tesze-toszaság, kisujját sem mozdítja a mostani kapcsolatáért. Igen, ha ez a karma, akkor majd most szépen visszaüt.
Nem kéne szerintem egyből elítélni a kérdezőt.
Mert: Milyen pasi az, aki hazugságra alapoz egy házasságot? Úgy értem, hogy az új feleségnek joga lett volna tudni az anyagi gondokról még a házasság előtt, megadni a választás lehetőségét. Szerintem itt bátran kijelenthetjük, hogy a kérdező be lett csapva. Az más kérdés, hogy hogyan tovább, de a tény ettől még tény marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!