Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Csak azért maradjak a férjemme...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak azért maradjak a férjemmel, hogy ne haljon éhen? Miért tart mindenki kegyetlennek, amiért válni akarok?

Figyelt kérdés
5 éve vagyunk házasok 1 közös gyermekünk van. A férjem az utóbbi 2 évben nagyon megváltozott és bár nem mondja ki, de csak azért van velem, hogy neki könnyebb legyen anyagilag. Próbáltam vele beszélni, helyrehozni a házasságunkat, de ő nem tesz semmit, mert neki így tökéletes és arra alapoz mindent, hogy sajnálatból nem fogok válni. Nem tudom, mi lenne a jó megoldás. Akikkel beszéltem erről, azt mondták, hogy szemétség lenne részemről, ha ilyen helyzetben elválnék. Ha elválunk, ő az utcára kerül, a fizetése felét viszi a bank a hitelei miatt, a másik felét meg gyerektartásként vonják. Se albérletre, élelmiszerre nem jutna neki. Én viszont így nem vagyok boldog és azt sem akarom, hogy a fiunk ilyen családban nőjön fel.
2013. okt. 14. 08:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
76%
Mások könnyen mondanak bármit, nem az ő életük. Te tudod, hogy neked mire van szükséged, és senkinek semmi köze hozzá! Tedd azt, amit a szíved súg! Rövid az élet ahhoz, hogy mindig másoknak próbáljunk megfelelni. Felnőtt embert pedig nem kell "eltartanod". Felnőtt, keres majd munkát és megoldja. Ha annyira nagyon szeretne, tenne a kapcsolatotokért ő is.
2013. okt. 14. 08:42
 2/20 anonim ***** válasza:
12%

Egyszeru!

a.) Mondj le a gyerektartasrol.

b.) Vagy hagyd meg neki a gyereket.

c.) Menj te el a lakasbol az utcara es fizess gyerek es ferjtartast.

Igy el is valtatok es nem is maradsz kegyetlen... Ja, hogy ehhez onfelaldozas kellene!

Az onfelaldozas tudod a kapcsolathoz magahoz is kellene!!!

2013. okt. 14. 09:10
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Elsőre én is azt mondanám, hogy egy életed van blablabla... Tudod mire gondolok.

Azonban azt is írod, hogy a hitelei miatt van rossz anyagi helyzetben. A kérdés az, hogy mire vette fel azokat a hiteleket. Mert ha "családi érdek" volt akkor nem az "ő sara" az egész. Persze a részleteket nem ismerem, hisz nem írtad. De arra gondolok, hogy ha pl egy lakáshitelről van szó amit a közös lakásra vettetek fel de mondjuk az ő nevére akkor tényleg nem volna szép a nyakán hagyni az egészet. Ezzel nem azt mondom, hogy maradjatok együtt csak azt, hogy ha közös a teher akkor viseljétek együtt azt is.

Persze ahogy mondtam részleteket nem ismerek, csak próbálok minden eshetőséget figyelembe venni...

2013. okt. 14. 09:15
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon nehéz helyzet, de te tudod, hogy mi is van pontosan.

Ahogy írták már, a gyerektartásról lemondhatsz.

És a hitel sem mindegy, hogy milyen hitel? Fura lenne, ha házasságban ez csak az ő hitele lenne. Azt is fizethetnétek felesben.

Így már mindjárt nem az a helyzet, hogy semmi pénze nem marad.

2013. okt. 14. 09:33
 5/20 anonim ***** válasza:
73%

Nem igen értem, hogy hogy létezik olyan helyzet, hogy egy kapcsolat felbomlásakor az egyik fél az utcára kerül. Nincsenek szülei, vagy testvére, akihez átmenetileg elmehetne?

A lakás csak a tiéd, vagy közös?

A hitelt miért vette fel?

A lakás mennyit ér? Kijönne belőle két garzon?

Albérletbe nem mehet?

Amúgy nem fogják neked megítélni a fizetése másik felét, ha az annyira kevés összegszerűen, hogy a saját fenntartását nem tudja belőle fedezni.

Mindenképpen úgy szállj ki ebből a kapcsolatból, hogy ami jár neki, azt odaadod. Gondolom évek óta együtt vagytok, azért csak-csak hozzájárult a közös otthonhoz, és a közös élethez.

2013. okt. 14. 09:33
 6/20 anonim ***** válasza:

Milyen hitelekről van szó? Mire vettétek fel a hitelt? Ha a házasságon belül vettétek fel, a hitelek felét neked kell majd állnod.

A fizetésének nem a felét vonnák le gyerektartásra, csak 1 gyereketek van, hanem kb. 20%-át.

A te lakásodban laktok vagy albérletben?

2013. okt. 14. 09:40
 7/20 anonim ***** válasza:
Ha ő csak elvan, mint a befőtt és semmit sem tesz a családja boldogságáért, akkor úgy kell neki, menjen haza a szüleihez. Én nem sajnálnám. Van egy gyerek is, akinek nem ilyen apamintát kellene látnia. Ha nagyon kevés a pénze, nem sok gyerektartást fognak belőle vonni, ráadásul kérheti a hitelek átütemezését is, azért nem kell rögtön olyan sötéten látni a helyzetét.
2013. okt. 14. 09:40
 8/20 anonim ***** válasza:
Ebben a kérdésben valóban az a lényeg, hogy mire vett fel annyi hitelt...
2013. okt. 14. 09:47
 9/20 anonim ***** válasza:
18%

tehat az elet kizarolag a te boldogsagodrol szol?

es a gyerek? neki nincs joga csaladban felnonie?

Mit tennel ha tilos lenne a valas?

ha te maradnal ures kezel?

ezen gondolkodj el

es azon is hogy eskut tettel neki joban rosszban segnysegben betegsegben stb. ez az esku akkor is ervenyes ha a ferjed megvaltozott.

tedd rendbe a hazassagotokat nagyon sok rajtad mulik sot 90% rajtad mulik legy kitarto tedd fere a buszkeseged es kerjetek segitseget a kapcsolat rendbetetelehez.

Kulonben nem leszel mas csak meg egy el;valt anyuka a sorban.

2013. okt. 14. 09:51
 10/20 anonim ***** válasza:
0%
Csak azt nem értem a kérdező miért nem válaszol!?
2013. okt. 14. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!