Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elveheti-e tőlem a férjem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elveheti-e tőlem a férjem a számítógépemet?

Figyelt kérdés
Válunk épp,én külön költöztem, közös pénzből ugyan (bizonyítani nem tudom) de kaptam tőle egy laptopot amit most vissza akar venni tőlem. Én már külön költöztem és fenyeget ha nem adom vissza akkor rendőrséggel, számlákkal és jótállással fog eljönni hozzám, hogy elvigye a laptopomat és talán még a telefonomat is!Megteheti-e ezt ha rendőrökkel jön el hozzám, a rendőrök el vehetik-e tőlem? Neki nem létszükséglet nekem az :(

2013. júl. 29. 21:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%
Rengeteg marhaságot írtak itt! A házassági idő alatt, mindegy ki vett, mit vett, nem lopott, hanem közös vagyon!
2013. júl. 29. 22:24
 12/21 anonim ***** válasza:
93%

"Kaptam tőle" - azaz ajándék volt. Nem követelheti vissza, ráadásul míg nincs vagyonmegosztás, nem is biztos, hogy hozzá kerülne. Ahogy fentebb is írták, a személyes tárgyakat általában mindenki viszi. A telefon biztos ez alá tartozik, de a laptop nagyobb érték, ezen még lehet, hogy lesznek viták.

A rendőrök se most jöttek le a falvédőről, láttak már vagyonon veszekedő párokat, szerintem ettől ne tarts. Ha mégis ilyen történne, nagyon higgadtan meséld el, hogy ezt annak idején ajándékba adta x alkalomra neked, ráadásul vagyonmegosztás sem volt még, s emiatt neked azt kell tűrnöd, hogy a részben tulajdonodat képező háztartási gépeket amortizálja a volt közös otthonotokban az exed.

2013. júl. 29. 22:26
 13/21 anonim ***** válasza:
67%
A házasság vagyonközösség, amit az alatt vettetek az közös, teljesen mindegy ki ment el érte a boltba. Ha összesen 3 laptopotok van, akkor másfél jár mindkettőtöknek. Az egyiket a vagyonmegosztás során ketté fogják vágni.
2013. júl. 29. 22:26
 14/21 anonim ***** válasza:
50%
Rendőr nem fogja elvenni, ő viszont, mivel közös vagyon, bármikor foghatja és elviheti.
2013. júl. 29. 22:35
 15/21 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! nekem is ez lenne a logikus hogy nem veheti el, az igaz hogy bármikor elviheti viszont az új otthonomba ő nem teheti be a lábát, illetve rokonom házába! szóval akkor ez csak üres fenyegetőzés!
2013. júl. 29. 22:44
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Egyedül olyan nem számít közös vagyonnak, ami egyértelműen csak az egyik fél használati tárgya. De ide inkább olyat sorolnak, hogy egy férfi nem követelheti a feleség tamponjait, mert az nem közös használati tárgy, hanem egyértelműen csak a nőé.

Laptop esetében szerintem átnézik a szoftvert, hogy ki használta és ez alapján döntenek. Ha neked vannak rámentve saját dolgaid, az bizonyítja, hogy a te saját használati tárgyad.

2013. júl. 30. 04:41
 17/21 anonim ***** válasza:
36%

Csak hogy a jövőre is gondoljunk:

Nem tudom mennyibe került anno, de valószínűleg ha meg akarod tartani, akkor ki kell csengetned az ára felét.

2013. júl. 30. 07:35
 18/21 anonim ***** válasza:
Ahhoz itelet is kell.
2013. júl. 30. 09:06
 19/21 anonim ***** válasza:

Ítélet külön a számítógépről?

Nálunk így nézett ki a válás:

Amiben meg tudtunk egyezni, hogy ki kapja, azt az illető meg is kapta.

Amiben nem tudtunk, annak a vételárának a felét ki kellett fizetnie annak az embernek a másik felé, aki megtartotta.

Magyarul ha megtartja a 200 ezres közösen vásárolt laptopot, akkor egy 100-ast adnia kell. Ha a férje beleegyezik hogy maradjon nála, akkor pedig semmit. De ez így kölcsönösen mindenre, oda-vissza. Nyilván azokra vonatkoztatva, amit a házasság alatt vásároltak és bizonyítható. (De gondolom minden 100 000 forintnál drágább dolognak megtartották a papírjait, szóval ellenőrizhető).

2013. júl. 30. 09:14
 20/21 anonim ***** válasza:

Külön a szamitogeprol nem, hanem a vagyonmegosztasrol. A kerdes az volt, hogy elveheti-e. Mivel különköltöztek, igy a kerdezonek van birtoka a laptopon, ami vedelmet ad, a ferj nem mehet csak ugy oda, es veheti el tole a szamitogepet, akkor se ha az közös. Rendorrel is jöhet, az se fog csinalni semmit, sot ha meghallja hogy valoper vagy vagyonmegosztasi per van folyamatban hanyatt-homlok fog menekülni. Ti nagyon emberi modon rendeztetek az ügyeteket, a kerdezonel sajnos nem igy fest a helyzet. Ha nem tudnak megegyezni, a birosag fog dönteni, ha a ferj keresetet ad be.

Ja meg annyit kerdezo, hogy irtad hogy nem tudod bizonyitani, hogy közös penzbol van a laptop. Az nem is baj, mert mindenre, amit a hazassag fennallasa alatt szereztetek velelem vonatkozik, hogy az a közös vagyonba tartozik. Az azt jelenti, hogy mindaddig amig az ellenkezoje nem lesz bizonyitva, addig közös. Mivel a ferjed erdeke lenne ennek az ellenkezojet bizonyitania, igy ha o nem tudja, akkor az bizony közösnek szamit.

2013. júl. 30. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!