Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartás: anyuka hitelét...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartás: anyuka hitelét figyelembe kell venni? Nem túlzás 85e?

Figyelt kérdés

Van egy 4 éves gyerekem, aki után saját megállapodás alapján fizetek havi 85 ezer forintot a volt feleségemnek.

Ő tanári fizetésből él, ami gyakorlatilag pont annyira elég, ami a lakáshitelének a törlesztőrészlete. Ezt devizában vette fel még a házasságkötés és a gyerek születése előtt. Magánórákat ad (feketén) és a szülei is támogatják, illetve az előttem kötött házasságából is van egy gyereke, aki után gyerektartást kap.

Nekem kb. 300 e a havi bevételem, viszont most szeretném ésszerűbb összegben (60e) meghúzni a határt a gyerektartás díjában, mivel született az új kapcsolatomból is egy baba, illetve - ami a nagyobb baj, látom,hogy az ex nem a gyerekre költi a kapott összeget.

Ő bírósághoz akar fordulni, és biztos benne, hogy nem csökkenthetik a gyerektartás díját.

Milyen döntésre számíthatok?

2013. ápr. 13. 20:50
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
95%

Ne haragudj, de ha az én gyerekem ilyen körülmények között élne-te írtad, hogy nincs normális ruhája,nem eszik normális főtt kaját, csak a TV-t bámulja-akkor én kézzel lábbal ragaszkodnék ahhoz, hogy nálam legyen a gyerek.

Hiába fogsz kevesebbet fizetni, ha az sem költ majd a gyerekedre.

Most itt panaszkodsz, hogy milyen szarul neveli a gyereket az anya, s csodálkozok, hogy akkor miért nem arról tettél fel kérdést, hogy hogy kerülhetne hozzád.

2013. ápr. 14. 10:55
 42/51 anonim ***** válasza:
14%
Azért utolsó mert semmi esélye a bíróságon. Perelhet addig ameddig akar akkor sem nagy esélye van. Testvéreket nem választják el egymástól a kérdező meg nyilván nem akar egy vad idegen gyerekét is nevelni, meg nem is tehetné meg.
2013. ápr. 14. 10:58
 43/51 A kérdező kommentje:
Igen, a helyzet valóban ez: a mai joggyakorlatban nagyon nagyon durva dolgot kellene az anyára bizonyítani ahhoz, hogy a gyerek hozzám kerüljön. Kevesebbet akarok az exnek "akármire" adni, hogy a fennmaradó összegből tutira azt adjak a kicsinek amire szüksége van. Jól hangzik ez a 300,de ha leveszed belőle a 85-öt és még 68-at a mostani lakásunk hiteleként, akkor mindjárt látszik, hogy nem élünk nagy lábon, nem akarom tovább rövidíteni a családi kasszát azzal, hogy további tízezreket fordítok arra, amiről a gyerktartás szól(na). Nem tudom így érthető-e.
2013. ápr. 14. 11:22
 44/51 anonim ***** válasza:
74%

Az lenne a legjobb, ha bíróságra mennétek!

Kérd, hogy számlával igazolja a gyerek költségeit.

Szerintem elég nagy butaság lenne tőled, ha továbbra is fizetnéd ezt az összeget a jelenlegi körülmények között. A gyerekre nézve jobb lenne, ha fizetnél 35-50 ezer forintot és inkább elvinnéd a kislányt, és vásárolnál neki te ruhát és amire még szüksége van. Főleg, hogy azt írtad, hogy eddig is így tetted.

2013. ápr. 14. 11:23
 45/51 anonim ***** válasza:
74%

ma 10:58

dehogynem választanak el. Engem is 13 évesen a bíróság máshoz ítélt (rokonhoz, mert nem bírtam anyámmal+élettársával lakni), s a 2 féltestvérem ott maradt anyuékkal.

Igaz lehet itt az is közrejátszott, hogy már 13 éves voltam, s én kértem.

2013. ápr. 14. 11:34
 46/51 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező!

Azt nem tudod valahogy bizonyítani, hogy milyen ruhákba jár a gyerek, ahhoz képest, hogy te elég nagy összeget fizetsz?

Mondjuk elég fura, hogy tanárnő, s ennyire nem figyel a gyerekére.Vagyis nem fura, hanem felháborító.

2013. ápr. 14. 11:37
 47/51 anonim ***** válasza:
57%

"dehogynem választanak el. Engem is 13 évesen a bíróság máshoz ítélt (rokonhoz, mert nem bírtam anyámmal+élettársával lakni), s a 2 féltestvérem ott maradt anyuékkal.

Igaz lehet itt az is közrejátszott, hogy már 13 éves voltam, s én kértem."

Igen, közrejátszott, nem is keveset. Ha a gyerek kéri, akkor elég nagy eséllyel áthelyezik. Ez egy 4 éves, anyás kislánynál esélytelen.

2013. ápr. 14. 11:43
 48/51 anonim ***** válasza:
59%
85 ezer, az tényleg nagyon sok. Szerintem jogosan kéred a csökkentést. Valószínűleg a bíróság csökkenteni fogja. Beszéld meg az ex-el , hogy milyen költségei vannak a gyereknek. Esetleges különórákra, iskolával kapcsolatos plusz költségekre, kirándulás költségekre gondolok itt. És ha van ilyen, pl. külön nyelvóra vagy valamilyen külön sport foglalkozása akkor azt álld a csökkentés után, ha van rá módod. Így biztos a gyerekre lesz költve.
2013. ápr. 14. 11:54
 49/51 anonim ***** válasza:
72%
Bocsanat... Valahogy azt olvastam h a hazassag felbontasa elott... Azert a valaszom sztem nem 0 szazalekos szerintem, mert a kerdesre IS valaszoltam, es az is teny ha akkor vettetek volna fel kozos lenne(de ugye ez nem all fenn)
2013. ápr. 14. 12:36
 50/51 A kérdező kommentje:

OK,semmi gond, ès nem pontoztam senkit - se le,se fel...:)

Különórák nincsenek: még csak 4 éves. Ex egyébként nyelvtanár:angol és németórát adhatna a gyereknek is - de gyanítom,hogy ezért már csak nem kérne pénzt tőlem.:)

Persze, fényképekkel lehetett vna bizonyítani a ruha-gondot, de amióta jeleztem felé ès nem volt változás, az àltalam vett (jó) ruhàkban látom. Számlákat, blokkokat naivan nem tartottam meg (eddig), nem gondoltam volna,hogy még engem akarnak pellengérre állítani ezek után.

2013. ápr. 14. 13:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!