Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartás: anyuka hitelét figyelembe kell venni? Nem túlzás 85e?
Van egy 4 éves gyerekem, aki után saját megállapodás alapján fizetek havi 85 ezer forintot a volt feleségemnek.
Ő tanári fizetésből él, ami gyakorlatilag pont annyira elég, ami a lakáshitelének a törlesztőrészlete. Ezt devizában vette fel még a házasságkötés és a gyerek születése előtt. Magánórákat ad (feketén) és a szülei is támogatják, illetve az előttem kötött házasságából is van egy gyereke, aki után gyerektartást kap.
Nekem kb. 300 e a havi bevételem, viszont most szeretném ésszerűbb összegben (60e) meghúzni a határt a gyerektartás díjában, mivel született az új kapcsolatomból is egy baba, illetve - ami a nagyobb baj, látom,hogy az ex nem a gyerekre költi a kapott összeget.
Ő bírósághoz akar fordulni, és biztos benne, hogy nem csökkenthetik a gyerektartás díját.
Milyen döntésre számíthatok?
A hitelt meg a hazassag alatt vettetek fel, akkor az a te hiteled is.....
Mar avalaskor nem tudom hogy tisztaztatok ezt, mert ha nem, akkor ha az exfeleseged nem fizetne, akkor neked kellene...
Nah mindegy...
Ennek ellenere nem tartom realisnak azt az osszeget amit a gyerektartasra fizetsz...
Meg 60e et is soknak tartom, mert ez a kotelezo, ebben nincs benne, hogy mit koltesz ar amikor nalad van stb....
Tehat azert szerintem a szulok tobbsege pl fizet 20 e et kotelezoen, de emellett vesz ezt azt, meg elviszi kirandulni, nyaralni, stb...stb... Tehat nem ak 21 at kolt a gyerekre, csak ennyi a fix amit az anyanak/apanak adnak... Persze most csak irtam egy altalanos osszeget....
Amugy szeribtem siman menjen birosagra, meg a perkoltseget is o fizeti ezek utan.... Szerintem ez csak fenyegetozes...mert ha utananez latni fogja hogy irrealis dolgot ker
Nos, igen.
A kérdésem is erre vonatkozott. Egyfelől persze, h a lakástörlesztő a gyerekre is fordított pénz - másrészt ha ez már havi 130-nál jár, hogyan lehetne ésszerűbbé tenni az egészet?? Most komolyan: a 85 amit én adok, lefedi a törlesztő 2/3 át, a 40 amit a másik apuka ad, majdnem a maradék 1/3 és akkor egyikünk sem várhatja el, h a gyerektartást a gyerekre költsék - legalábbis döntő részben? Összedobjuk az ex törlesztőjét havonta, aztán amit szeretnék, azt vegyem meg pluszban a gyereknek?... Zseniális....!
Igen,jobb lenne ha másik lakásba mennének normálisabb feltételekkel, csak az a bökkenő, hogy ennyi hitellel kizárt, hogy eladható a jelenlegi.
Addig meg nyeljem be, h a gyerektartás a gyerek szempontjából kb ablakon kidobott pénz?
Kedves előző! A hitelt a házasság ELŐTT vette fel a volt nej.
"Sajnos" ahhoz így jogi értelemben semmi közöm, ahogy a gyereknek sem.
Emberek!
A tartásdíj a gyerek kiadásainak a FELÉT kell, hogy fedezze, nem az egészet!
Szerintetek hol kerül egy gyerek (ráeső rezsivel, meg mindennel együtt!!) 170.000,- Ft-ba havonta?? Nem mondom, hogy lehetetlen ennyi pénzt elkölteni - akármennyit el lehet -, de családok élnek ennél kevesebből!
És az, hogy van hol laknia... Miért gyerek nélkül a kedves volt nej az utcán lakna, vagy mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!