Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartás: anyuka hitelét figyelembe kell venni? Nem túlzás 85e?
Van egy 4 éves gyerekem, aki után saját megállapodás alapján fizetek havi 85 ezer forintot a volt feleségemnek.
Ő tanári fizetésből él, ami gyakorlatilag pont annyira elég, ami a lakáshitelének a törlesztőrészlete. Ezt devizában vette fel még a házasságkötés és a gyerek születése előtt. Magánórákat ad (feketén) és a szülei is támogatják, illetve az előttem kötött házasságából is van egy gyereke, aki után gyerektartást kap.
Nekem kb. 300 e a havi bevételem, viszont most szeretném ésszerűbb összegben (60e) meghúzni a határt a gyerektartás díjában, mivel született az új kapcsolatomból is egy baba, illetve - ami a nagyobb baj, látom,hogy az ex nem a gyerekre költi a kapott összeget.
Ő bírósághoz akar fordulni, és biztos benne, hogy nem csökkenthetik a gyerektartás díját.
Milyen döntésre számíthatok?
9/9. Nagyon kevés helyen engedhetik meg maguknak, hogy 85.000.-et költsenek a gyerekre.
A rezsi is háromfelé oszlik, az egyéb költség sem lehet annyi.
Mi 2 gyerekkel havonta 150.000.-Ft-ból gazdálkodunk. Ebből fedezzük a rezsit, kaját, ruházkodást. Igaz, nem költünk felesleges dolgokra. Ha beosztva is, de szerényen megélünk.
Szerintem is csökkentenék, ez irreálisan magas.
Neked nem a feleséged hitelét kell fizetned, hanem a gyerek költségeinek a felét!
Érdekes, nem szoktam kiakadni azon ha lepontoznak, de ezt jogtalannak érzem.Senkit nem bántottam, a kérdezőtől is teljesen normálisan kérdeztem meg, h miből gondolja amit gondol (nem állítottam, h nincs igaza).
Mivel nem ismerjük anyukát, csak az egyik fél írását látjuk nem mondhatunk túl sok mindent róla...Ezért kíváncsi voltam pár dologra, na meg alapból nem szoktam megítélni senkit (főleg nem ismeretlenül és félinfókból).
Amit írtam úgy írtam, h elgondolkoztam, több variáció is lehet.Nem állítottam, h nekem márpedig igazam van és apuka ír hülyeségeket....Tudom, h sokkal kevesebből is megél az ember több gyerekkel, minket sem vet fel a pénz, 2 gyermekünk van, nem pocsékolunk.De hallottam már olyanról, hogy anyuka még ha nagy is az összeg de a gyerekre költi.Csak találgattam.Én pl ekkora összegből nem pocsékolnék, mivel az a gyereké így rá is költeném.Járatnám ha szeretne sportolni vagy egyéb szakkörre, ami jó neki stb.Ha kevesebb lenne meghúznám nyilván a nadrágszíjat, de a többet is a gyerekre költeném, hisz azt ő kapja, rá szánja apuka.De úgy fest itt már normálisan sem lehet érdeklődni, gondolkozni (mivel konkrét tényeket nem tudunk) és azonnal 0%-os lesz a válasz, mert egyesek támadásnak veszik.Eszembe nem jutott ilyesmi...
10-es: Igazad van, ez nem jutott eszembe:)
Csak gondolkoztam mi miért lehet, mint írtam kapásból, feltételezések alapján nem ítélek el senkit:) Fáradt vagyok, valóban kiment a fejemből h ha eladni olcsóbban tudja akkor venni is:) Köszi, h kijavítottál, akkor ezt a részt visszaszívom:)
Bocsi, de itt sokan nem tudnak számolni!
Ez egy rendkívül ügyes "anyuka", mert egy csomó helyről van bevétele!
1. Tanári fizetése.
2. A különórákért kapott pénzek.
3. Első férjtől kapott tartásdíj.
4. Második férjtől kapott tartásdíj.
5. A szülei is támogatják a nőt.
6. Valószínűleg kap még családi pótlékot is.
7. Az is egyfajta bevétel, hogy nem adózik, mert feketén ad órákat.
7. Szerintem még innen-onnan segélyt is kisír magának, mint kétgyerekes, egyedülálló szülő.
Akárhogyan is számolom, de legalább havi félmilliója meg van.
Szegény tanárnő...
De miért kellene figyelembe venni az anya hitelét.
Mert ha 50%-ban a tiéd lenne a lakás akkor igen de ha semmi tulajdon részed nincs benne, akkor mégis miért kellene?
Az új gyerköc miatt valószinűleg csökkentenek,
de a bíró elött ne azzal kezd hogy te hol akarod meghúzni a határt, meg hogy anyuka magára költi a pénzt mert megszivatnak a végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!