Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartás: anyuka hitelét figyelembe kell venni? Nem túlzás 85e?
Van egy 4 éves gyerekem, aki után saját megállapodás alapján fizetek havi 85 ezer forintot a volt feleségemnek.
Ő tanári fizetésből él, ami gyakorlatilag pont annyira elég, ami a lakáshitelének a törlesztőrészlete. Ezt devizában vette fel még a házasságkötés és a gyerek születése előtt. Magánórákat ad (feketén) és a szülei is támogatják, illetve az előttem kötött házasságából is van egy gyereke, aki után gyerektartást kap.
Nekem kb. 300 e a havi bevételem, viszont most szeretném ésszerűbb összegben (60e) meghúzni a határt a gyerektartás díjában, mivel született az új kapcsolatomból is egy baba, illetve - ami a nagyobb baj, látom,hogy az ex nem a gyerekre költi a kapott összeget.
Ő bírósághoz akar fordulni, és biztos benne, hogy nem csökkenthetik a gyerektartás díját.
Milyen döntésre számíthatok?
A hitel nem számit
de másik gyt sem hisz az a másik gyereké se a kérdezőnek se a gyerekének nincs hozzá köze,
családi segitség vagy van vagy nincs a bíróság nem veszi figyelembe jó ha van de a nagyszűlönek nem kötelesége eltartani az unokát az a kérdező és az ex dolga,
a fekete munka nem bizonyitható pláne nem számit a bíróságon de ha még az is lenne csak idénymunka nem biztos anyagi forrás amire alapozni lehet.
Igazából anyagilag kb egélban van a kérdező és az ex a külömség hogy ő 1 míg a másik 2 gyereket tart el tehát több a kiadása, túl nagy csökkentés egyszerüen nem indokolt.
Köszi a válaszokat, remélem igazatok lesz.
Miből gondolom, hogy nem a gyerekre költi: új ruhát sosem vesz neki, még "kínaisat" sem- a gyerek az uncsitesók kinőtt cuccait hordja (ami alapból nem gáz, mi is így csináltuk gyerekkoromban-de akkor megintcsak nem rá van költve a gytartás...); cipőt, kabátot én és az én szüleim vesz neki; vitamint ,gyümölcsöt , joghurtot én viszek neki; programokra velem jár hétvégente.
Ez elég elszomorító nekem. Ex meg divatol és "konferenciákra" jàr...és ne forrjon fel az agyvizem...:)
Bocs de tipikus vagy ha a gyerek nem adidasban feszít nem rá van költve a gyt....
Az hogy te 2 hetente veszel pár joghurtott és elviszed ide oda az a gyerek eltartásának egy kis szelete, a nagyszülök vesznek pár ruhát az is csak csepp a tengerben.
A gyerektartás arról szól hogy folyamatosan van áram, folyóvíz, reggelihez van 1 méregdrága paradicsom...
nem ám 2 hetente hanem mindennap, mindennap van uzsi, fötétel, heti minimum 3 szor csirkehús nem ám bableves meg pogi hogy 3 napig zsírt meg szénhidrátott egyen,
olyan luxus dolgok mint internet, egy úszás óra, egy nyelv óra, márkás tusfürdő, egy egy doboz üditő, egy kirándulás... egyszerüen a középosztálybeli szinten nevelni a gyereket kis hazánkban már luxus és simán felemészti az összeget, ha anyuka fizetése kiesik ezeknek a dolgoknak a nagyrészét nem is tudja állni. Egy tanárnak sok továbbképzés kötelező aligha divat.
Köszi kérdező, h válaszoltál a kérdéseimre:) Ez esetben elég neki a 60 is, a többi 25-öt költsd a pici gyerekedre:)
Menjen csak anyuka a bírósághoz ;)
Nem a márkás adidasról beszélek,olvass vissza. Ha a gyereknek a bokájàig lecsúszik az overál mert hatalmas rá, azt nem veszem jó néven ilyen havi összeg mellett. Az ÉN gyerekemre kellene költenie azt a pénzt az utolsó petákig.És egy 4 éves nem kerül 85e-be egy hónapban...Nem az egész pereputtyot kell támogatnom, csak a lányomat...!
Nincs nyelvóra, nincs úszás:a gyerek a tévé előtt él. Tudod mit eszik?Csokit csokival.A tévé előtt...Nem kéthetente látom hanem minden hétvégèn, és a gyümölcs és a tálcányi joghurtok sem alkalomszerűen adódnak. Miért nem lehet megérteni, hogy nem királylányként akarom, hogy éljen, de havi 85-ből lehetne nem kinőtt/óriás ruhában járatni, egészséges ètelt adni neki meg immunerősítőt hogy ne kapjon havonta antibiotikumot mert megint beteg. Ami pénzben nem kifejezhető, az a törődés és nevelés, ami sajnos nagyon gyér az alapján amit tapasztalok - ezért igyekszem maximálisan kihasználni a gyerekkel töltött napot - de a többi 6 napon nem lehetek ott, hogy foglalkozzak vele.:(
A továbbképzés egy dolog - akkor sem hiszem, hogy ezeket és az új rucikat nekem kéne állnom, nem gondolod...??
Ha a gyerek a fontos mért is nem a gyerekfelügyeletért perelsz mért a pénzért?
Ha leszarja a gyereket ahogy mondod nyilván megkapnád de nem neked az a fontos hogy milyen ruha van egy 4 évesen,
mert te mást ohajtasz látni rajta.
Kérdező, ne vedd sértésnek, de te sem vagy normális, hogy ilyen magas összegben egyeztél meg vele. Én adnék neki max 30-at és kész.
A fizud 20%-a, de a te esetedben ennél kevesebb lesz, tehát nem lesz hatvanezer forint. Miből gondolmo ezt? Mert anyuka képtelen eltartani a gyerekét, ő képtelen ennyit hozzátenni, de még megközelítő összeget sem képes. Emiatt kb 40 ezret fognak neki megítélni. Nyugodtan intézd el a bírósági ügyet.
Amikor nálad van ,akkor meg veszel neki ruhát és satöbbiket.
A volt nejed joggal örül. Volt egy balfék férje, aki odaad egy havi minimálbért neki.
Amúgy az is szomorú, hogy a szülei tartják el. Sok nő veri a mellét, hogy ő mennyire felnőtt, és hamarabb felnőttek, mint a férfiak, aztán meg szüleik fizetik a lakást, a resit, a gyerekre valót.
De ezt zárójelben írtam ,nem ide tartozik.
a gyt csökkentésre nagy esélyed van mert ha megváltoznak a családi körülményeid (gyereked születik) akkor az a gyerek sem kaphat kevesebbet mint a másik
a havi 60 000.- reális lenne
am ismerősnél volt h mikor megszületett a másik gyerek a bíróság havi 15% határozta meg a gyt összegét :-)
akár meg is támadhatod a gyerekelhelyezést ha te is megfelelő körülményeket tudsz biztosítani a gyereknek és ha a gyerek a megszokott környezetben maradhat (nem kell pl ovit váltani)
nem lesz egyszerű de ismerek olyan pasit akinek sikerült ÉS nem a bosszú volt a célja !
Nem akartam bolygatni a gyerek környezetét, pont elég volt neki a válás...és bár nagyon anyás, bevallom mostanában egyre többször eszembe jut, hogy mi lenne ha... Nem kéne ovit váltania sem.
Kezdetben azért akartam ennyit fizetni, hogy biztosan ne rakják ki őket a lakásból-ill adtam időt az exnek, h saját lábára álljon. Úgy tűnik, ő inkább visszaél ezzel. A papírban benne van, hogy az összeget évente felülvizsgáljuk- már több, mint 2 év eltelt, úgy tűnik épp ideje.
Nem akarok még jobban kiszúrni a gyerekkel, de ami sok, az sok.
És igen:ha az anyja nem képes eltartani, hozzánk jöhet,de erre nemigen látok esélyt - de a bíróságon jelezni fogom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!