Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartás: anyuka hitelét...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartás: anyuka hitelét figyelembe kell venni? Nem túlzás 85e?

Figyelt kérdés

Van egy 4 éves gyerekem, aki után saját megállapodás alapján fizetek havi 85 ezer forintot a volt feleségemnek.

Ő tanári fizetésből él, ami gyakorlatilag pont annyira elég, ami a lakáshitelének a törlesztőrészlete. Ezt devizában vette fel még a házasságkötés és a gyerek születése előtt. Magánórákat ad (feketén) és a szülei is támogatják, illetve az előttem kötött házasságából is van egy gyereke, aki után gyerektartást kap.

Nekem kb. 300 e a havi bevételem, viszont most szeretném ésszerűbb összegben (60e) meghúzni a határt a gyerektartás díjában, mivel született az új kapcsolatomból is egy baba, illetve - ami a nagyobb baj, látom,hogy az ex nem a gyerekre költi a kapott összeget.

Ő bírósághoz akar fordulni, és biztos benne, hogy nem csökkenthetik a gyerektartás díját.

Milyen döntésre számíthatok?

2013. ápr. 13. 20:50
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
0%

A hitel nem számit

de másik gyt sem hisz az a másik gyereké se a kérdezőnek se a gyerekének nincs hozzá köze,

családi segitség vagy van vagy nincs a bíróság nem veszi figyelembe jó ha van de a nagyszűlönek nem kötelesége eltartani az unokát az a kérdező és az ex dolga,

a fekete munka nem bizonyitható pláne nem számit a bíróságon de ha még az is lenne csak idénymunka nem biztos anyagi forrás amire alapozni lehet.

Igazából anyagilag kb egélban van a kérdező és az ex a külömség hogy ő 1 míg a másik 2 gyereket tart el tehát több a kiadása, túl nagy csökkentés egyszerüen nem indokolt.

2013. ápr. 13. 23:37
 22/51 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, remélem igazatok lesz.

Miből gondolom, hogy nem a gyerekre költi: új ruhát sosem vesz neki, még "kínaisat" sem- a gyerek az uncsitesók kinőtt cuccait hordja (ami alapból nem gáz, mi is így csináltuk gyerekkoromban-de akkor megintcsak nem rá van költve a gytartás...); cipőt, kabátot én és az én szüleim vesz neki; vitamint ,gyümölcsöt , joghurtot én viszek neki; programokra velem jár hétvégente.

Ez elég elszomorító nekem. Ex meg divatol és "konferenciákra" jàr...és ne forrjon fel az agyvizem...:)

2013. ápr. 13. 23:39
 23/51 anonim ***** válasza:
29%

Bocs de tipikus vagy ha a gyerek nem adidasban feszít nem rá van költve a gyt....

Az hogy te 2 hetente veszel pár joghurtott és elviszed ide oda az a gyerek eltartásának egy kis szelete, a nagyszülök vesznek pár ruhát az is csak csepp a tengerben.

A gyerektartás arról szól hogy folyamatosan van áram, folyóvíz, reggelihez van 1 méregdrága paradicsom...

nem ám 2 hetente hanem mindennap, mindennap van uzsi, fötétel, heti minimum 3 szor csirkehús nem ám bableves meg pogi hogy 3 napig zsírt meg szénhidrátott egyen,

olyan luxus dolgok mint internet, egy úszás óra, egy nyelv óra, márkás tusfürdő, egy egy doboz üditő, egy kirándulás... egyszerüen a középosztálybeli szinten nevelni a gyereket kis hazánkban már luxus és simán felemészti az összeget, ha anyuka fizetése kiesik ezeknek a dolgoknak a nagyrészét nem is tudja állni. Egy tanárnak sok továbbképzés kötelező aligha divat.

2013. ápr. 14. 00:05
 24/51 anonim ***** válasza:
51%

Köszi kérdező, h válaszoltál a kérdéseimre:) Ez esetben elég neki a 60 is, a többi 25-öt költsd a pici gyerekedre:)

Menjen csak anyuka a bírósághoz ;)

2013. ápr. 14. 00:11
 25/51 A kérdező kommentje:

Nem a márkás adidasról beszélek,olvass vissza. Ha a gyereknek a bokájàig lecsúszik az overál mert hatalmas rá, azt nem veszem jó néven ilyen havi összeg mellett. Az ÉN gyerekemre kellene költenie azt a pénzt az utolsó petákig.És egy 4 éves nem kerül 85e-be egy hónapban...Nem az egész pereputtyot kell támogatnom, csak a lányomat...!

Nincs nyelvóra, nincs úszás:a gyerek a tévé előtt él. Tudod mit eszik?Csokit csokival.A tévé előtt...Nem kéthetente látom hanem minden hétvégèn, és a gyümölcs és a tálcányi joghurtok sem alkalomszerűen adódnak. Miért nem lehet megérteni, hogy nem királylányként akarom, hogy éljen, de havi 85-ből lehetne nem kinőtt/óriás ruhában járatni, egészséges ètelt adni neki meg immunerősítőt hogy ne kapjon havonta antibiotikumot mert megint beteg. Ami pénzben nem kifejezhető, az a törődés és nevelés, ami sajnos nagyon gyér az alapján amit tapasztalok - ezért igyekszem maximálisan kihasználni a gyerekkel töltött napot - de a többi 6 napon nem lehetek ott, hogy foglalkozzak vele.:(

A továbbképzés egy dolog - akkor sem hiszem, hogy ezeket és az új rucikat nekem kéne állnom, nem gondolod...??

2013. ápr. 14. 00:21
 26/51 anonim ***** válasza:
24%

Ha a gyerek a fontos mért is nem a gyerekfelügyeletért perelsz mért a pénzért?

Ha leszarja a gyereket ahogy mondod nyilván megkapnád de nem neked az a fontos hogy milyen ruha van egy 4 évesen,

mert te mást ohajtasz látni rajta.

2013. ápr. 14. 01:30
 27/51 anonim ***** válasza:
61%
4 éves kislány felügyeletére gyakorlatilag esélye sincs, úgy hogy előtte az anyjának ítélték. Valószínűleg ezért nem is perel érte. A bíróság, ha nincs nagy baj (nem éhezik vagy fázik a gyerek és nem verik), akkor nem változtatja meg a gyerek helyét.
2013. ápr. 14. 01:41
 28/51 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező, ne vedd sértésnek, de te sem vagy normális, hogy ilyen magas összegben egyeztél meg vele. Én adnék neki max 30-at és kész.

A fizud 20%-a, de a te esetedben ennél kevesebb lesz, tehát nem lesz hatvanezer forint. Miből gondolmo ezt? Mert anyuka képtelen eltartani a gyerekét, ő képtelen ennyit hozzátenni, de még megközelítő összeget sem képes. Emiatt kb 40 ezret fognak neki megítélni. Nyugodtan intézd el a bírósági ügyet.

Amikor nálad van ,akkor meg veszel neki ruhát és satöbbiket.

A volt nejed joggal örül. Volt egy balfék férje, aki odaad egy havi minimálbért neki.

Amúgy az is szomorú, hogy a szülei tartják el. Sok nő veri a mellét, hogy ő mennyire felnőtt, és hamarabb felnőttek, mint a férfiak, aztán meg szüleik fizetik a lakást, a resit, a gyerekre valót.

De ezt zárójelben írtam ,nem ide tartozik.

2013. ápr. 14. 07:35
 29/51 anonim ***** válasza:
80%

a gyt csökkentésre nagy esélyed van mert ha megváltoznak a családi körülményeid (gyereked születik) akkor az a gyerek sem kaphat kevesebbet mint a másik

a havi 60 000.- reális lenne

am ismerősnél volt h mikor megszületett a másik gyerek a bíróság havi 15% határozta meg a gyt összegét :-)

akár meg is támadhatod a gyerekelhelyezést ha te is megfelelő körülményeket tudsz biztosítani a gyereknek és ha a gyerek a megszokott környezetben maradhat (nem kell pl ovit váltani)

nem lesz egyszerű de ismerek olyan pasit akinek sikerült ÉS nem a bosszú volt a célja !

2013. ápr. 14. 07:40
 30/51 A kérdező kommentje:

Nem akartam bolygatni a gyerek környezetét, pont elég volt neki a válás...és bár nagyon anyás, bevallom mostanában egyre többször eszembe jut, hogy mi lenne ha... Nem kéne ovit váltania sem.

Kezdetben azért akartam ennyit fizetni, hogy biztosan ne rakják ki őket a lakásból-ill adtam időt az exnek, h saját lábára álljon. Úgy tűnik, ő inkább visszaél ezzel. A papírban benne van, hogy az összeget évente felülvizsgáljuk- már több, mint 2 év eltelt, úgy tűnik épp ideje.

Nem akarok még jobban kiszúrni a gyerekkel, de ami sok, az sok.

És igen:ha az anyja nem képes eltartani, hozzánk jöhet,de erre nemigen látok esélyt - de a bíróságon jelezni fogom.

2013. ápr. 14. 09:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!