Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gáz volna hogy a gyerektartás fele értékében fitness-bérletet veszek? Apák, magyarázzátok ezt meg!
Az érem egyik oldala: havi 40 ezer gyerektartást kapok egy gyerekre. Tudom, hogy ez sok, de a keresete sem kevés. Havi 20 ezret költök jóga- és fitness-bérletre. Az 5 évesem panaszkodott az apjának, hogy nem kapott meg egy műanyag pónit, mert anya azt mondta, erre már nincs pénz. Erre apa azt mondta nekem, hogy ha jövő hónapban is meglát a jógastúdióban vagy fitness-teremben, nem utalja a 40 ezret. Ezt azért teheti meg, mert nincs bírósági döntés semmiről, sosem jártunk bíróságon, sosem voltunk házasok. Ugyan én mehetnék bíróságra gyerektartás megállapításáért, de addig is, ő egy fillért sem ad. Nekem meg nincs kedvem a pénzéért hőbörögni. Gondolom a legtöbb apa egyetért az ő viselkedésével, ugye? Köpködhetnétek vele együtt, hogy az asszony magára költi a gyerektartást...
Az érem másik oldala: ugyan nem keresek olyan iszonyúan jól, de nem is rosszul, és igyekszem jól beosztani a fizum, nagyon odafigyelek a fölösleges kiadásokra, és így mindent megadok a lányomnak: járhat úszni (havi 13 ezer,), lovagolni (havi 20 ezer), táncolni (havi 6 ezer), heti egyszer járok vele színházba, vagy egyéb előadásokra is (tegnap épp a Müpában voltunk, potom 9000 volt a két jegy), és ésszerű kereteken belül mindent megkap: szuper ruhák, magánorvosok, egészséges ételek, vitaminok, minőségi játékok, élmények, utazások. Összességében jóval többet költök rá, mint a gyerektartás kétszerese. Megtakarítási számlája is van, mert nem egy szál tarisznyával szeretném majd elindítani az életben. Na meg persze a hőn áhított műanyag póniból is van neki több tucat, de nem eshetek még nagyobb túlzásokba, ha tartani akarom ezt a életszínvonalat, úgyhogy azért van, amire nemet mondok. De nem csak neki, magamnak is: vannak dolgok, amikről inkább lemondtam, pl. régen műkörmöshöz jártam, ma már inkább otthon lakkozok. Régen mindenhová autóval jártam, ma már bringázom, a munkahelyemre is. Régen sokat ettem étteremben, ma már inkább az otthoni főztöm viszem az irodába is. Régen rengeteg ruhát vásároltam, ma már csak a legszükségesebbeket. Régen szerettem moziba járni, de most évek óta nem voltam már. A jóga és fitness-bérletem az egyetlen luxus, amit megengedek magamnak, és nem érzem hogy le kellene erről is mondanom, hiszen így is nagyon jól él a lányom, méghozzá nagyobb részt az én pénzemből, és csak kisebb részt az apjáéból. Hogy a fenébe lehet megértetni ezt a helyzetet azokkal az apákkal, akik meg vannak győződve róla, hogy az anya nem a gyerekre költi a gyerektartást??? El tudnám tartani a lányom a pénze nélkül is, úgyhogy tuti nem verném az asztalt a bíróságon, de az elv felháborít. Ha nem költöm az összes fillérem a gyerekre, akkor máris rám süthető hogy a gyerektartást költöm magamra? Nekem is van pénzem! Vagy most, hogy anya vagyok, csak és kizárólag a gyerekemre költhetek ahhoz, hogy feddhetetlen maradjak? Minden férfi ennyire rosszhiszemű, anyagias és sóher? Itt a gyékán is olvasom, hogy a férfiak általános közvélekedése szerint a nők magukra költik a gyerektartást. Apák, magyarázzátok már meg nekem, miért gondoljátok ezt???
Ennyi erővel azt is mondhatná, hogy mindent amit a gyerek kiejt a száján meg kell neki venni...Milyen felnőtt lenne így belőle?(Valahol mondjuk olvastam, hogy nem feltétlenül azt kell mondani a gyereknek, hogy azért nem kap meg valamit mert nincs rá pénz, szegényebb családban rosszul érintheti, pénzesebb családban szimplán úgy fogja fel, ahogy mondod és nem a nevelő értéket tanulja meg.)
Mondd, hogy vannak dolgok, amiket ki kell érdemelni, tegnap ezt-azt kapott, nem lehet mindig stb.
Bár ezt már visszaszívni nem lehet, nincs igaza apának, viszont ha ennyire vaskalapos sokat nem tehetsz....max mondd meg neki, hogy oké, akkor ne utaljon, vegyen a gyereknek amit gondol, vigye ahova gondolja és akkor a pénze arra van költve amire ő akarja, te meg a tiédből megoldod a te részedet rászánva a gyerekre és magadnak is azt engedsz meg amit akarsz.Így nem vádolhat semmivel...Bár ha akar úgyis talál valamit.De ez már ne érintsen meg téged.
" úszni (havi 13 ezer,), lovagolni (havi 20 ezer), táncolni (havi 6 ezer)"
Ezeket szépen szedd össze (legjobb lenne ha a befizetési bizonylatokat szednéd össze) és mikor legközelebb találkoztok apukával mutasd meg neki és mondd meg, hogyha továbbra is kételkedik abban, hogy a 40e forint GYT-t a gyerekre költöd akkor javasold neki, hogy a lovaglást, a táncot, az úszást meg még ezt-azt nyugodtan fizessen be Ő 40e forint értékben és akkor nyugodt lehet, hogy nem "magadra költöd" a gyerektartást.
Te pedig továbbra is fizeted a gyerek alap szükségleteit (kaja, lakhatás, rezsi, ruha, stb...).
Erre vagy veszi a lapot vagy rábólint - neked végülis mindegy, ha valóban ennyi mindenre járatod a gyereket...
Még mindig nem tértem fölötte napirendre.
A gyerek ugyanannyira az övé mint a tiéd, tehát ha ennyire kukacoskodik megmondhatod azt is, hogy oké, ad egyszer ő 40 ezret, te hozzáteszel szintén ugyanennyit, az már 80.000 ft és szépen adjátok össze VALÓJÁBAN mennyi megy el a gyerekre.
Mert ha az ő logikájával gondolkozunk, akkor úgy az "igazságos", hogy ugyanannyit költötök rá.... (És itt csak zárójelbe jegyezem meg, hogy emellett te neveled, te állsz mellette minden nap, tanítod, játszol vele, ápolos ha beteg stb, de ok, ezeket az ő számítása alapján hagyagoljuk el.Száraz tények:apa ad gyerekre 40-et, anya szintén, az 80.000, kiszámolva mennyi megy el egy hónapban ténylegesen a gyerekre....miről is beszélünk?A fizetése fennmaradó részét ő is arra költi amire akarja és te is a tiédet.Pont.Ha ezt nem érti nem érdemes foglalkozni vele.(Csak amiket leírtál megvan 40, ezen felül amiket te költesz rá-színház, ruhák, játékok, ennivaló, rezsihányad, utazások, megtakarítás, egyéb...)Tehát ki is költ többet a gyerekre?????Jó, hogy azt nem mondja, ha megtudja, hogy nem kenyéren és vízen élsz nem ad.Vicc ez a pasas.
Második válaszadó voltam.
Én írtam a 2. és 7. választ.
Én úgy gondolom (persze tévedhetek), hogy az egyedülálló anyukák nagy része jóval kevesebből él, mint pl te és kevesebb mindent is engedhet meg maguknak.Vagyis a gyerektartás nekik nem lusxus, hanem kell a megélhetéshez.
Viszont hidd el sokan vannak, akik ennek ellenére is a gyereken spórolnak, vagyis nekik jár ez-az amaz (dohányzás, egyéb dolgok) a gyereknem meg szinte csak az alap dolgokat adják meg.
Ha ilyen helyzet van, akkor jogos az apukk felháborodása, hogy sok anya állítja, hogy a megélhetéshez kell a pénz mégis jut anyukának "fölösleges" kiadásokra x ezer miközben sír a szája, hogy kevés a gyerektartás, mennyibe van a gyerek stb.Én jóhiszeműen úgy gondolom ezekről van itt szó és nem az olyan esetekről, mint a tiéd.El nem tudod képzelni milyen szülők vannak.Nem feltétlenül magadból kell kiindulni.Neked viszont ebben a tényállásban maximálisan igazad van.Én írtam asszem, hogy akkor vegyen ő ezt-azt a gyereknek.Úgy értettem az voltaképp mindegy, hogy az általa adott pénzből és a tiédből te fizeted-e ki a gyerek dolgait vagy ő.Ha nem adja a 40-et oda akkor 40 ezer ft értékben költsön rá ő.(Játékok, sportbérletek stb) így ezt a pénzt nem neked kell kiadni, ugyanott vagy vele, annyival kevesebb a kiadásod hisz ő már ezeket megvette/kifizette stb, viszont ha ilyen akkor ellenőrizheti ire megy el a pénze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!