Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gáz volna hogy a gyerektartás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gáz volna hogy a gyerektartás fele értékében fitness-bérletet veszek? Apák, magyarázzátok ezt meg!

Figyelt kérdés

Az érem egyik oldala: havi 40 ezer gyerektartást kapok egy gyerekre. Tudom, hogy ez sok, de a keresete sem kevés. Havi 20 ezret költök jóga- és fitness-bérletre. Az 5 évesem panaszkodott az apjának, hogy nem kapott meg egy műanyag pónit, mert anya azt mondta, erre már nincs pénz. Erre apa azt mondta nekem, hogy ha jövő hónapban is meglát a jógastúdióban vagy fitness-teremben, nem utalja a 40 ezret. Ezt azért teheti meg, mert nincs bírósági döntés semmiről, sosem jártunk bíróságon, sosem voltunk házasok. Ugyan én mehetnék bíróságra gyerektartás megállapításáért, de addig is, ő egy fillért sem ad. Nekem meg nincs kedvem a pénzéért hőbörögni. Gondolom a legtöbb apa egyetért az ő viselkedésével, ugye? Köpködhetnétek vele együtt, hogy az asszony magára költi a gyerektartást...

Az érem másik oldala: ugyan nem keresek olyan iszonyúan jól, de nem is rosszul, és igyekszem jól beosztani a fizum, nagyon odafigyelek a fölösleges kiadásokra, és így mindent megadok a lányomnak: járhat úszni (havi 13 ezer,), lovagolni (havi 20 ezer), táncolni (havi 6 ezer), heti egyszer járok vele színházba, vagy egyéb előadásokra is (tegnap épp a Müpában voltunk, potom 9000 volt a két jegy), és ésszerű kereteken belül mindent megkap: szuper ruhák, magánorvosok, egészséges ételek, vitaminok, minőségi játékok, élmények, utazások. Összességében jóval többet költök rá, mint a gyerektartás kétszerese. Megtakarítási számlája is van, mert nem egy szál tarisznyával szeretném majd elindítani az életben. Na meg persze a hőn áhított műanyag póniból is van neki több tucat, de nem eshetek még nagyobb túlzásokba, ha tartani akarom ezt a életszínvonalat, úgyhogy azért van, amire nemet mondok. De nem csak neki, magamnak is: vannak dolgok, amikről inkább lemondtam, pl. régen műkörmöshöz jártam, ma már inkább otthon lakkozok. Régen mindenhová autóval jártam, ma már bringázom, a munkahelyemre is. Régen sokat ettem étteremben, ma már inkább az otthoni főztöm viszem az irodába is. Régen rengeteg ruhát vásároltam, ma már csak a legszükségesebbeket. Régen szerettem moziba járni, de most évek óta nem voltam már. A jóga és fitness-bérletem az egyetlen luxus, amit megengedek magamnak, és nem érzem hogy le kellene erről is mondanom, hiszen így is nagyon jól él a lányom, méghozzá nagyobb részt az én pénzemből, és csak kisebb részt az apjáéból. Hogy a fenébe lehet megértetni ezt a helyzetet azokkal az apákkal, akik meg vannak győződve róla, hogy az anya nem a gyerekre költi a gyerektartást??? El tudnám tartani a lányom a pénze nélkül is, úgyhogy tuti nem verném az asztalt a bíróságon, de az elv felháborít. Ha nem költöm az összes fillérem a gyerekre, akkor máris rám süthető hogy a gyerektartást költöm magamra? Nekem is van pénzem! Vagy most, hogy anya vagyok, csak és kizárólag a gyerekemre költhetek ahhoz, hogy feddhetetlen maradjak? Minden férfi ennyire rosszhiszemű, anyagias és sóher? Itt a gyékán is olvasom, hogy a férfiak általános közvélekedése szerint a nők magukra költik a gyerektartást. Apák, magyarázzátok már meg nekem, miért gondoljátok ezt???

2013. ápr. 6. 18:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor tényleg nincs min aggódnod:)

Ha mégis előfordulna ezeket le is írhatod neki mint itt tetted, sokkal átláthatóbb, ha csak a számokból ért...Simán megmondanám, hogy csak a havi kiadások több, mint 120 ezer ft a gyerekre, megvan mindene, ebből ő ad 40-et, te a többit...Akkor miről is beszélünk, hogy a fennmaradóból ennyit sem engedhetsz meg magadnak???Ráadásul egy kisgyerekkel egyedül lenni igen fárasztó, igenis kell az embernek egy kis "áramszünet", hogy feltöltődjön.Vajon ha nála lenne a gyerek és te adnál 40-et, ő elköltene rá 80-at, a többi pénzéből nem költene egyáltalán magára 20.000 ft-ot????

2013. ápr. 6. 20:28
 12/23 A kérdező kommentje:
Jah, és a fenti felsorolásban nincs benne se kaja, se rezsi. Tudom, hogy az átlag egyedülálló anyákhoz képest többet tudok megadni a lányomnak, de nehéz elképzelnem, hogy aki tisztességesen nevel egy gyereket, akár csak feleennyiből is, annak jut a gyerektartásból saját szórakozásra is...
2013. ápr. 6. 20:30
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt írtam, hogy jut, hanem, hogy ténylegesen ő az első és csak utána jön a gyerek.Ne tudd meg milyen "anyák" is vannak.Nem mindenkinek természetes, hogy a gyerek az első.Ismerek nem egy olyat, akinek az első a számlák és kaja után, hogy ami neki kell az meglegyen (cigaretta, ruha-ez az amire jut) és ha elfogy elfogy akkor a gyerek abban a hónapban nem kap semmit.Ugyanazt az összeget be lehet osztani jól és rosszul is.Csak egy példa.Egyedülálló anyuka, befizeti amiket be kell,kaja rezsi stb marad mondjuk 40.000 ft-ja.Ezzl megteheti azt is amit te, hogy a gyerekre költi, de azt is, h ő tapsolja el és siránkozik, h a gyereknek nem jut drága játékra, ruhára, különórára stb.Te jó anyuka vagy, de sajnos a világ nem ilyen:(
2013. ápr. 6. 20:37
 14/23 A kérdező kommentje:
igen, lehet hogy vannak ilyen anyák is... de azért meggyőződésem, hogy sokkal kevesebb, mint ahányra rásütik, hogy magára költi a GYT-t. Olyan jó volna olvasni egy exférj véleményét és tapasztalatát, aki hasonló vádakkal illeti az exnejét!
2013. ápr. 6. 21:00
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos általában akiknek a kérdés szól és magukra ismernek...nem fognak válaszolni még ismeretlenül sem :)

Akik meg igen azok biztos, h abba a kis csoportba tartoznak, akikről írtam is :S De ha más nem, talán elgondolkoznak a kérdésed láttán:)

2013. ápr. 6. 21:07
 16/23 anonim ***** válasza:
Nem értem a problémát a leírtakban, sőt magát a kérdést sem. Arra költöd a pénzed amire akarod. A gyerektartást meg a gyerekre. Leírtad mennyit költesz a gyerekre, csak ezek: "(havi 13 ezer,), lovagolni (havi 20 ezer), táncolni (havi 6 ezer)" már a gyt. És még nem evett stb, szóval ezeket te fedezed, szóval nem magadra költöd a gyerektartást.
2013. ápr. 6. 22:23
 17/23 A kérdező kommentje:
a probléma az szóban forgó apa fejében van, nem abban, ahogy beosztom a pénzt. és az elvált férfiak közt népszerű rosszhiszemű vélekedésben, hogy az anyák magukra költik a gyerektartást. és abban, hogy egyetlen porcikám sem szeretné megalázkodva lobogtatni a számlákat az apának, csak hogy legyen olyan szíves gyerektartást fizetni.
2013. ápr. 6. 22:37
 18/23 anonim ***** válasza:

De itt tényleg az apa fejében van baj, ha csak picikét belegondolna abba, hogy mennyit költötök a gyerekre. Gondolom tudja, hogy mire jár, mennyibe kerül.

A férjem is elvált, bár nálunk is konkrétan gyt, mert nálunk is ugyanannyit van a gyerek mint az apánál, de ha a volt felesége kér valamire pénzt, akkor szó nélkül adunk pont azért mert tudjuk hogy rengetegbe van és ő jobban meg tudja neki venni a dolgokat. Blokkot pedig felesleges lenne lobogtatni, meg tudjuk állapítani mi mennyibe kerül, ő is tesz hozzá, ezt is tudjuk. Az hogy ezen felül mennyi pénzt költ magára teljesen mindegy nekünk. Ahogy neki sincs köze ahhoz, hogy mi mit csinálunk.

2013. ápr. 6. 22:46
 19/23 anonim ***** válasza:
jav: mint az anyánál. :)
2013. ápr. 6. 22:47
 20/23 anonim ***** válasza:

Megalázónak lehet, hogy megalázó, de a gyerek érdekében meg kell tenned. Ha 40000 forinttal kevesebbetek lesz, akkor le kell mondanotok valamiről (pl lovaglás és a te jógabérleted)

Apuka meg nyugodtan fenyegetőzzön, úgyis behajthatják rajta pár hónapra visszamenőleg is a gyerektartást, szóval semmire sem megy vele, ha nem fizet. Vidd el a számlákat és szerintem az apa is be fogja látni, hogy költesz a gyerekre és neki sem érdeke bíróságra vinni az ügyet.

2013. ápr. 7. 00:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!