Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gáz volna hogy a gyerektartás fele értékében fitness-bérletet veszek? Apák, magyarázzátok ezt meg!
Az érem egyik oldala: havi 40 ezer gyerektartást kapok egy gyerekre. Tudom, hogy ez sok, de a keresete sem kevés. Havi 20 ezret költök jóga- és fitness-bérletre. Az 5 évesem panaszkodott az apjának, hogy nem kapott meg egy műanyag pónit, mert anya azt mondta, erre már nincs pénz. Erre apa azt mondta nekem, hogy ha jövő hónapban is meglát a jógastúdióban vagy fitness-teremben, nem utalja a 40 ezret. Ezt azért teheti meg, mert nincs bírósági döntés semmiről, sosem jártunk bíróságon, sosem voltunk házasok. Ugyan én mehetnék bíróságra gyerektartás megállapításáért, de addig is, ő egy fillért sem ad. Nekem meg nincs kedvem a pénzéért hőbörögni. Gondolom a legtöbb apa egyetért az ő viselkedésével, ugye? Köpködhetnétek vele együtt, hogy az asszony magára költi a gyerektartást...
Az érem másik oldala: ugyan nem keresek olyan iszonyúan jól, de nem is rosszul, és igyekszem jól beosztani a fizum, nagyon odafigyelek a fölösleges kiadásokra, és így mindent megadok a lányomnak: járhat úszni (havi 13 ezer,), lovagolni (havi 20 ezer), táncolni (havi 6 ezer), heti egyszer járok vele színházba, vagy egyéb előadásokra is (tegnap épp a Müpában voltunk, potom 9000 volt a két jegy), és ésszerű kereteken belül mindent megkap: szuper ruhák, magánorvosok, egészséges ételek, vitaminok, minőségi játékok, élmények, utazások. Összességében jóval többet költök rá, mint a gyerektartás kétszerese. Megtakarítási számlája is van, mert nem egy szál tarisznyával szeretném majd elindítani az életben. Na meg persze a hőn áhított műanyag póniból is van neki több tucat, de nem eshetek még nagyobb túlzásokba, ha tartani akarom ezt a életszínvonalat, úgyhogy azért van, amire nemet mondok. De nem csak neki, magamnak is: vannak dolgok, amikről inkább lemondtam, pl. régen műkörmöshöz jártam, ma már inkább otthon lakkozok. Régen mindenhová autóval jártam, ma már bringázom, a munkahelyemre is. Régen sokat ettem étteremben, ma már inkább az otthoni főztöm viszem az irodába is. Régen rengeteg ruhát vásároltam, ma már csak a legszükségesebbeket. Régen szerettem moziba járni, de most évek óta nem voltam már. A jóga és fitness-bérletem az egyetlen luxus, amit megengedek magamnak, és nem érzem hogy le kellene erről is mondanom, hiszen így is nagyon jól él a lányom, méghozzá nagyobb részt az én pénzemből, és csak kisebb részt az apjáéból. Hogy a fenébe lehet megértetni ezt a helyzetet azokkal az apákkal, akik meg vannak győződve róla, hogy az anya nem a gyerekre költi a gyerektartást??? El tudnám tartani a lányom a pénze nélkül is, úgyhogy tuti nem verném az asztalt a bíróságon, de az elv felháborít. Ha nem költöm az összes fillérem a gyerekre, akkor máris rám süthető hogy a gyerektartást költöm magamra? Nekem is van pénzem! Vagy most, hogy anya vagyok, csak és kizárólag a gyerekemre költhetek ahhoz, hogy feddhetetlen maradjak? Minden férfi ennyire rosszhiszemű, anyagias és sóher? Itt a gyékán is olvasom, hogy a férfiak általános közvélekedése szerint a nők magukra költik a gyerektartást. Apák, magyarázzátok már meg nekem, miért gondoljátok ezt???
Kedves 21es. A gyerekek már csak ilyenek (azt sem tudjuk hány éves) Az én gyerekeim is szeretnének egy jó játékot ha meglátják, de nem kapják meg mindig. Ez a nevelés része:) Nem az, hogy a gyerekben nincs vágy.
Ha meg megtehetik miért ne járna különórákra. Az enyémek is járnak, igaz szerencsére gyerekenként kevesebb pénzért. Egyik sem olyan ami hülyeség. Az úszás jót tesz, a lovaglás is klassz dolog. (táncolni az enyémek nem járnak, de szerintem az is jó) Programokra, előadásokra mi is eljárunk, miért ne mennénk? Ez nem elkényeztetés! egyszerűen élünk a lehetőségeinkkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!