Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gáz volna hogy a gyerektartás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gáz volna hogy a gyerektartás fele értékében fitness-bérletet veszek? Apák, magyarázzátok ezt meg!

Figyelt kérdés

Az érem egyik oldala: havi 40 ezer gyerektartást kapok egy gyerekre. Tudom, hogy ez sok, de a keresete sem kevés. Havi 20 ezret költök jóga- és fitness-bérletre. Az 5 évesem panaszkodott az apjának, hogy nem kapott meg egy műanyag pónit, mert anya azt mondta, erre már nincs pénz. Erre apa azt mondta nekem, hogy ha jövő hónapban is meglát a jógastúdióban vagy fitness-teremben, nem utalja a 40 ezret. Ezt azért teheti meg, mert nincs bírósági döntés semmiről, sosem jártunk bíróságon, sosem voltunk házasok. Ugyan én mehetnék bíróságra gyerektartás megállapításáért, de addig is, ő egy fillért sem ad. Nekem meg nincs kedvem a pénzéért hőbörögni. Gondolom a legtöbb apa egyetért az ő viselkedésével, ugye? Köpködhetnétek vele együtt, hogy az asszony magára költi a gyerektartást...

Az érem másik oldala: ugyan nem keresek olyan iszonyúan jól, de nem is rosszul, és igyekszem jól beosztani a fizum, nagyon odafigyelek a fölösleges kiadásokra, és így mindent megadok a lányomnak: járhat úszni (havi 13 ezer,), lovagolni (havi 20 ezer), táncolni (havi 6 ezer), heti egyszer járok vele színházba, vagy egyéb előadásokra is (tegnap épp a Müpában voltunk, potom 9000 volt a két jegy), és ésszerű kereteken belül mindent megkap: szuper ruhák, magánorvosok, egészséges ételek, vitaminok, minőségi játékok, élmények, utazások. Összességében jóval többet költök rá, mint a gyerektartás kétszerese. Megtakarítási számlája is van, mert nem egy szál tarisznyával szeretném majd elindítani az életben. Na meg persze a hőn áhított műanyag póniból is van neki több tucat, de nem eshetek még nagyobb túlzásokba, ha tartani akarom ezt a életszínvonalat, úgyhogy azért van, amire nemet mondok. De nem csak neki, magamnak is: vannak dolgok, amikről inkább lemondtam, pl. régen műkörmöshöz jártam, ma már inkább otthon lakkozok. Régen mindenhová autóval jártam, ma már bringázom, a munkahelyemre is. Régen sokat ettem étteremben, ma már inkább az otthoni főztöm viszem az irodába is. Régen rengeteg ruhát vásároltam, ma már csak a legszükségesebbeket. Régen szerettem moziba járni, de most évek óta nem voltam már. A jóga és fitness-bérletem az egyetlen luxus, amit megengedek magamnak, és nem érzem hogy le kellene erről is mondanom, hiszen így is nagyon jól él a lányom, méghozzá nagyobb részt az én pénzemből, és csak kisebb részt az apjáéból. Hogy a fenébe lehet megértetni ezt a helyzetet azokkal az apákkal, akik meg vannak győződve róla, hogy az anya nem a gyerekre költi a gyerektartást??? El tudnám tartani a lányom a pénze nélkül is, úgyhogy tuti nem verném az asztalt a bíróságon, de az elv felháborít. Ha nem költöm az összes fillérem a gyerekre, akkor máris rám süthető hogy a gyerektartást költöm magamra? Nekem is van pénzem! Vagy most, hogy anya vagyok, csak és kizárólag a gyerekemre költhetek ahhoz, hogy feddhetetlen maradjak? Minden férfi ennyire rosszhiszemű, anyagias és sóher? Itt a gyékán is olvasom, hogy a férfiak általános közvélekedése szerint a nők magukra költik a gyerektartást. Apák, magyarázzátok már meg nekem, miért gondoljátok ezt???

2013. ápr. 6. 18:43
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy ki hogy van vele de én ezt az egészet egy kicsit soknak tartom...úgy értem a kis csajnak vannak menő cuccai, eljár úszni, lovagolni, táncolni meg egy csomó mindent és akkor egy sz*ros póniért nyavajog?! Szerintem itt van a probléma az egészben. Lehet ,hogy most én leszek a rossz meg minden de a kislány kissé szabadon van engedve. Én is elvált szülök gyereke vagyok, de az én apám csak 10000Ft-ot fizet, mégis teljesen jól birom ha nem tudok elmenni hetente színházba, vagy ide-oda. 14L
2013. ápr. 8. 20:13
 22/23 anonim ***** válasza:
de az miért baj kedves utolsó, ha a gyereknek van lehetősége ide oda járni, és jó cuccokat kap? ez nem hátrány, míg a kérdező tud nemet mondani bizonyos dolgokra, hogy azért ne kapjon meg seccpecc alatt mindent...ha nekem gyerekem lesz, én is mindent meg szeretnék neki adni, különórákat, jó cuccokat...a különóra, lovaglás, tánc stb ne legyen kiváltság szerintem, ha a szülő meg tudja adni a gyereknek...több szempontból is nagyon hasznosak...
2013. ápr. 9. 08:18
 23/23 anonim ***** válasza:

Kedves 21es. A gyerekek már csak ilyenek (azt sem tudjuk hány éves) Az én gyerekeim is szeretnének egy jó játékot ha meglátják, de nem kapják meg mindig. Ez a nevelés része:) Nem az, hogy a gyerekben nincs vágy.

Ha meg megtehetik miért ne járna különórákra. Az enyémek is járnak, igaz szerencsére gyerekenként kevesebb pénzért. Egyik sem olyan ami hülyeség. Az úszás jót tesz, a lovaglás is klassz dolog. (táncolni az enyémek nem járnak, de szerintem az is jó) Programokra, előadásokra mi is eljárunk, miért ne mennénk? Ez nem elkényeztetés! egyszerűen élünk a lehetőségeinkkel.

2013. ápr. 9. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!