Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt valakinek tapasztalata a MEDIÁTOR Bevonásával való váló és vagyonmegosztási perekben?
Nincs mediátor végzettségem, de a munkahelyemen többen vannak mediátor végzettséggel és mediálnak is, én jegyzőkönyvet szoktam ilyenkor vezetni.
Szerintem nagyon hasznos a mediáció. Sokat segíthet a feleknek, mert a válás során gyakran elragadják az embereket az érzelmek, ezért is nem tudnak higadtan megbeszélni olyan kérdéseket, mint a vagyon, a gyermekelhelyezés, kapcsolattartás. A mediációnak pont az a lényege, hogy keretben tartja a beszélgetést, a mediátor törekszik rá, hogy senkit se ragadjanak el az érzelmei, illetve, hogy mindenki nyertesnek érezze magát a döntéshozatal során.
Egy mediácó egyébként maximum 4 órás, az alatt meg kellene egyezni valamilyen formában, vagy egy újabb alkalommal megint következik egy négy órás ülés. Általában két mediátor vezeti a mediációt. A nyitó körben a felek egyenként elmondják miért jöttek, mi a problémájuk, mit remélnek a mediációtól, mik a céljaik. Ezután kezdmenyézi a mediátor, hogy a felek próbáljanak közösen megegyezni, megoldást találni a problémákra.
Szerintem nagyon hasznos a mediácó, én csak ajánlani tudom, jó tapasztalataim vannak ezzel a kapcsolatban elnézve az ügyfeleket. Szerintem jobb, mint egy bíróság által kikényszerített "megegyezés".
Mi megpróbáltuk, de nem ért semmit. Az exnejem kijelentette, hogy neki van igaza és nincs itt min egyezkedni, innentől kezdve mindenféle kompromisszumos próbálkozás eleve kudarcra volt ítélve.
Úgyhogy az attól függ, hogy milyenek a felek. Bár ha olyanok, akkor már eleve megpróbálták volna maguk is megbeszélni és megoldották volna, ha meg nem, akkor ott már a mediátor sem segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!