Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Alkohol miatt válás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Alkohol miatt válás?

Figyelt kérdés
A párom minden nap iszik 3-4 sört és mellé a kísérőt, ha teheti elmegy a kocsmába. Heti rendszerességgel berúg. az elmúlt hónapban minden hétvégén részeg volt estére. Van 2 gyerekünk és én már nem bírom ezt tovább. Múlt nyáron el akartam hagyni, de fogadkozott hogy megváltozik. A gyerekeket nagyon szereti, de ha bolond részeg velük is kiabál, és állandóan ordít mindenért, és van amikor meg bűbáj kedves.Pár éve járt már pszichológusnál is emiatt, és a pánikbetegsége miatt. Akkor átvészeltük ezt az időszakot, de már nagyon belefáradtam ebbe a helyzetbe. Az anyós meg folyton engem dorgál,hogy miért nem teremtek olyan életet neki, hogy ne akarjon elmenni otthonról. Mindig van kifogás amiért elmehet otthonról a kocsmába.Hazudozik állandóan, és mostanában a tipp- mixelésre is rákapott. Kezdte 1-200Fttal, de ma már 1000Ftokat is eljátszik szinte naponta. Váljak el, vagy próbáljuk menteni a menthetőt?

2013. márc. 27. 10:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én egy alkoholista apa mellett nőttem fel, így azt mondom válj el. Én nagyon sokáig haragudtam anyámra is amiért nem vált el, most már egyikre sem haragszok, inkább sajnálom mindkettőjüket. A gyerekkoromat már úgysem kapom vissza.
2013. márc. 27. 13:50
 12/13 anonim ***** válasza:

Hogy döntöttél végül?

Leírnám röviden a történetemet: 5 éve megismertem egy férfit, ha lehet ilyent mondani, az "Ő"-t. Hamarosan összeházasodtunk. Nem sokkal később különös tünetek jelentkeztek, ami arra vallott, hogy már jópár éve iszik. Hónapok múltán kezdett minden összeomolni, jöttek a komolyabb tünetek: itthon a játszmák, viták, előkerültek innen-onnan (szekrény, kabátzseb, legfelsőbb polcok, garázs, pince) vodkás üvegek, nem tudott bemenni dolgozni, testi leépülés, stb. Aztán 1 éve 2 hónapot töltött rehabilitáción egy kórház addiktológiai osztályán. Mikor kijött, teljesen más ember lett, de közel sem mondanám, hogy jobb: a gyógyszerektől belassult, leszedált, "csak volt". Úgy 2 hónapja kezdődtek ismét a furcsaságok. Nem teljesen 1 évig bírta az apszinenciát, én pedig ezt az egész elfajzott, áldatlan állapotot: beadtam a válópert. Azóta elköltözött és azóta nyugalom honol a lakásban.

Jövő hónapban tölti a kisfiúnk a 4. életévét. Azt hiszem, ez volt életem egyik legjobb döntése.

Úgy vélem, egy olyan ember, aki már több éve rabja az alkoholnak, soha az életben nem lesz ismét "tiszta".

Amíg lehet, menekülni kell, azonnal ki kell lépni a "hatásköréből", más választás aligha van.

2013. aug. 24. 23:09
 13/13 A kérdező kommentje:
Igen most próbál minta apa és férj lenni. Három hónapig minden rendben ment, de most kezdem azt érezni, hogy ez csak a illúzió volt. Egyre több sör kerül haza esténként, és 1 hét alatt elfogy egy üveg pia.Mostanában visszahallom ismerősöktől, hogy a kocsmában látták este, amikor én úgy tudtam, hogy maszekol.Már oda jutottam, hogy nem hiszek el neki semmit, de még nem merem kérdőre vonni, mert úgyis mindent letagad.Kivárom, hogy mi lesz.
2013. szept. 13. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!