Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Alkohol miatt válás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Alkohol miatt válás?

Figyelt kérdés
A párom minden nap iszik 3-4 sört és mellé a kísérőt, ha teheti elmegy a kocsmába. Heti rendszerességgel berúg. az elmúlt hónapban minden hétvégén részeg volt estére. Van 2 gyerekünk és én már nem bírom ezt tovább. Múlt nyáron el akartam hagyni, de fogadkozott hogy megváltozik. A gyerekeket nagyon szereti, de ha bolond részeg velük is kiabál, és állandóan ordít mindenért, és van amikor meg bűbáj kedves.Pár éve járt már pszichológusnál is emiatt, és a pánikbetegsége miatt. Akkor átvészeltük ezt az időszakot, de már nagyon belefáradtam ebbe a helyzetbe. Az anyós meg folyton engem dorgál,hogy miért nem teremtek olyan életet neki, hogy ne akarjon elmenni otthonról. Mindig van kifogás amiért elmehet otthonról a kocsmába.Hazudozik állandóan, és mostanában a tipp- mixelésre is rákapott. Kezdte 1-200Fttal, de ma már 1000Ftokat is eljátszik szinte naponta. Váljak el, vagy próbáljuk menteni a menthetőt?

2013. márc. 27. 10:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%

Próbálhatod menteni a menthetőt,de 99%,hogy nem fog változni túl sok időre.

Családban túl sok alkoholistát láttam,hogy sajnos ezt mondjam.

Én válnék.

Csak 5 éves koromig nőttem alkoholista apa mellett (ő sem bántott fizikailag),de borzasztó egy gyereknek ezt látni,átélni.

2013. márc. 27. 11:02
 2/13 anonim ***** válasza:
87%
Nem fog kigyógyulni, te és a gyerekeid viszont tönkre fognak menni. Három okból iszik, aki iszik: bánatában, örömében, és azért mert szereti. Ha van elég önbecsülésed és erőt, hagyd ott! Ne hagyd magad meghatni a könyörgéseivel.
2013. márc. 27. 11:02
 3/13 anonim ***** válasza:
57%
Mindenképp érdemes lenne válni, hisz ez még sokkal rosszabb is lesz majd.. ez már teljes mértékben alkohol és játék függőség.
2013. márc. 27. 11:04
 4/13 anonim ***** válasza:
76%
Egy alkoholista mindig talál okot az ivásra. Ha nem talál, keres. Érdemes lenne elválnod, nyugodt, kiegyensúlyozott életet biztosítani magadnak, és főleg a gyerekeknek.
2013. márc. 27. 11:10
 5/13 anonim ***** válasza:
59%
Elválnék. Már túl vagytok a mentési időszakon. Írtad voltatok pszichológusnál, fogadkozott is, megteremtesz neki mindent elmondásod szerint. Mit akar még? Alkoholista és játékfüggő. Volt ideje megváltozni, amikor már adtál neki esélyt. Nem élt vele.
2013. márc. 27. 11:13
 6/13 anonim ***** válasza:
76%

"... miért nem teremtek olyan életet neki, hogy ne akarjon elmenni otthonról"

Nem azért megy el otthonról, mert olyan a légkör. Tehetnél bármit, a fejed tetejére is állhatnál, akkor is menne. Megtalálná az okot. Azért menne inni, mert kell neki az ital, nem azért, mert rossz neki otthon.

Jelenleg a kedves férjed nem gondolja úgy, hogy rossz lenne, amit csinál. Az ő pénze, ő kereste a munkájával, ha akarja, elissza. Meg gondolom, stresszes a munkája, nincs ideje semmire, ő csak ki akar kapcsolni meg ilyenek. Úgy gondolja, az az italmennyiség, amit megiszik, teljesen természetes, "mer' há' ennyit mindenki megihat, nincs tőle semmi baja". Igazából lehet itt próbálkozni, menteni a menthetőt, de csodát ne várj. Amíg te egyedül vagy a gonosz, akinek ez nem tetszik, addig nem fog megváltozni. Ha máshonnan nem kap olyan visszajelzést, miszerint le kellene állnia, akkor azt fogja hinni, te akarsz neki rosszat.

Márpedig lehet, hogy nem kap ilyet: a kocsmában ő a jó fej, akinek igaza van, akit mindenki megért. Főleg, ha fizet is 1-2 kört a haveroknak. Az anyja is lehet, hogy az ő pártját fogja. Otthon meg várod te, a házisárkány, akitől még egy sört se lehet meginni, mer' rögtön balhé van.

Nem fogod tudni megváltoztatni, leszoktatni, ne is álmodj róla. Ha neked így nem jó és tudod vállalni az egyedül élés nehézségeit, el kell válni. Bár az tény, hogy nem lesz egyszerű a dolog: vagy a végletekig fog ragaszkodni, akár erőszakosan is, vagy elmond mindenféle riherongy k*rvának (akár a kettőt egyszerre is). Ha meg egyedül marad, még jobban fog inni, teljesen tönkremegy. Ezt is el kell majd viselned úgy, hogy ne csak magadat okold.

Viszont jó, ha felkészülsz, hogy a válás nem univerzális megoldás, a határozat kézhezvételekor nem fog azonnal fényesen ragyogni a Nap, nem kezdenek csivitelni a madarak. Ahhoz, hogy normális életetek lehessen, önálló, stabil egzisztencia kell. Ezt kialakítani meg néha nem is olyan könnyű. Ha a válás mellett döntesz, érdemes már most hozzákezdeni, hogy időben le tudj lépni, ha kell.

2013. márc. 27. 11:18
 7/13 anonim ***** válasza:
69%
Nekem sajnos az a tapasztalatom, hogy aki alkoholhoz nyúl egyszer, az sosem gyógyul ki belőle. Lesznek jobb időszakok, de mindig visszatér a "rossz szokáshoz", amint valami olyan akadály lesz előtte, amiről azt hiszi, hogy csak így lehet megoldani. Én válnék, amíg nem lesz rosszabb a helyzet. Mert ennél lehet rosszabb, és akkor már fel sem tudja majd fogni, hogy mit csinál. Menteni a menthetőt? Volt már pszichológusnál, fogadkozott, hogy változik. Nem történt semmi. Azzal tudod menteni a menthetőt, ha még most beadod a válókeresetet.
2013. márc. 27. 11:28
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztatást, csak olyan nehéz elhatározni magam, de azt hiszem,hogy hosszútávon ez a legjobb amit anyaként a gyerekeimért tehetek, és persze magamért.
2013. márc. 27. 11:45
 9/13 anonim ***** válasza:

En is azt javasolnam, hogy amint lehet lepj ki a kacsolatbol, vagy pedig kerjen a ferjed kulso segitseget.

Ismerek alkoholistat, aki x eve nem iszik, teljes eletet el, normalis, de ehhez fel kell ismerni, hogy alkoholista.

Szerintem a ferjed eseteben a mennyiseg meg nem lenne akkora gond, hanem az, hogy nem tudja megallni, hogy ne igyon.

A masik pedig az, hogyha iszik kifordul magabol. Ez utobbi a legnagyobb gond.

Hiaba teremtesz akarmilyen eletet neki, ha o nem kepes ebben megmaradni.

Meg egy eselyt talan adhatnal, de en nem adnek, az mar megvolt, nem elt vele.

Kitartast kivanok.

2013. márc. 27. 12:16
 10/13 anonim ***** válasza:
Az én férjem is alkoholista lett, és próbáltam mindent, mérsékelni az adagot, megvonni tőle, szépen beszélni, ráparancsolni, szakemberrel is beszéltem, orvoshoz is vittem, és csak annyit értem el vele, hogy agresszívvá is vált, amit meg végképp nem viseltem el. 2 éve váltunk el.
2013. márc. 27. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!