Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem teljesen kisemmizett a válás során. Fel lehet még a nulláról állni?
15 év házasság után a ruháimon kívül semmit nem kaptam meg a válás után.
Itt vagyok lassan 40 évesen egyedül és pénz nélkül. Költözhetek vissza a szüleimhez.
Fellehet innen még állni?:(
#40-es!
Most minden bántás nélkül mondom, de borzasztó módon szűk látókörűen gondolkozol.
Mondok egy példát:
Én egy ~30 főt foglalkoztató cégnél dolgozok, amolyan középvezetői pozícióban. Elég jól belelátok a cég pénzügyeibe. Tudom, hogyha nem optimalizálnák az adót akkor a cég a csőd szélére kerülne és könnyen lehet, hogy némi vergődés után becsődölne. Ez nem csak annak a 30 embernek a megélhetésére lenne befolyással, hanem néhány alvállalkozó és beszállító is jelentősen megérezné. Adóoptimalizálás mellet lehetőség van a sikeres működésre és adott a lehetőség fejlesztésre, bővítésre. ami jó hatással van további munkavállalókra, alvállalkozókra, beszállítokra és ezzel együtt az egész gazdaságra.
Nem mindenki azért csinálja ezt, hogy önző módon csak a saját zsebében maradjon több. Vannak akiknek a puszta fennmaradás függ ettől.
A jelenlegi magyar adórendszer körülbelül a vállalkozások kiszipolyozásáról szól. Régi jól felfuttatott vállalkozások tudnak csak életképesek maradni benne azok is csak minimális fejlődési potenciál mellet.
Aki élet képes és fejlődő képes akar maradni az megragad minden LEGÁLIS eszközt ehhez! Nagyon helyesen! Mert a fejlődés viszi előre a gazdaságot nem egy feneketlen kútba való pénzdobálás mint ami ma Magyarországon adófizetés formájában történik!
Azt mondogatód, hogy ezért tartunk itt. elárulom neked, hogy a sokszor példaként emlegetett nyugati országokba ennek az egész adóoptimalizálásnak jóval nagyobb múltja van mint nálunk. Mégsem itt tartanak! Ez nem Magyar találmány!:)
Csak a Brit Virgin-szigeteken például 400 ezer, azaz négyszázezer off-shore cég van bejegyezve. Ennek törekedé lehet magyar érdekeltségű.
Arányaiban ott kisebb a külföldi adóoptimalizálás aránya, ahol az adórendszer jóval hatékonyabb mint nálunk. Olyan országokban ahol rájött a kormány arra, hogy a fejlődés érdekében a vállalkozásoknak pénzre van szükségük. Így nem veszik el tőlük az utolsó fillérig.
Amit Te adócsalásnak meg bűncselekménynek gondolsz az a jelenlegi helyzetben az életképes gazdaság egyik alapja!!!
Mégegyszer mondom tanulj, gondolkozz és ismerd meg a világot mielőtt kígyót-békát kiáltasz!
#42 ezt nagyon jól leírta,sok Érzelem Gyurika ezt olvassa el mielőtt érzelmek jönnek.
A Magyar adórendszer csak a kétszersülteknek jó sajnos,a vállalkozóknak nem,ki az a marha aki 40% adót válassza 10% helyett és ráadásul törvényesen.Irigykedés helyett gondolkodni kellene.
I think therefore I am.
A legjobb ha túllépsz a dolgokon és előrenézel!Neked ez a legjobb.
Én bosszúállóbb lennék ,sokat tudsz a dolgairól.Mindenkivel ki lehet szúrni valahogy.Így vagy úgy.
Nem semmizett ki senki sem.
Ha már semmi mást nem értél el ezen kívül,hogy egy gazdag ember óriási vagyonának a haszonélvezője voltál ne csodálkozz ezen,ahol most vagy.
De te szégyen nélkül jól éltél,gondolom még a házimunkáról sincs sok fogalmad,míg mások gyereket szülnek és az életben nagy áldozatokat hoznak.
Legalább annyit megtehettél volna,hogy a nagy vagyonból árva vagy beteg gyerekeket segítesz és minden bizonnyal lennének lennének kapcsolataid is és barátaid is,akikhez fordulhatnál ebben a helyzetben.
Kérdező, sikerült valamit elérned az exférjednél? Hogyan alakult a sorsod az elmúlt másfél évben?
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!