Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szüleim válnak sok a nehézség és a baj röviden:anyummal élek több tárgyalás volt már és a lakáson veszekszünk anyumé 2/3 apumé 1/3 apum él mégis a lakásban! Apum nem akar kiköltözni pedig úgy kéne ő lakjon a padláson mi lent! Ötlet mit tehetünk?
-4 éve albérletben lakunk anyumnak kezdett elfogyni a pénze hogy fizessük
-lakáshitel felét is fizetnünk kell
-Anyum,nevelőapám,én és 5 éves öcsém élünk együtt
Ha kell még valami infó vagy valami kérlek kérdezzetek bátran nekem nagyon fontos remélem tudtok segíteni!
Adjátok el a lakást, amiben a vér szerinti apád él.
Ha nem akarja eladni, akkor a bíróságtól kell kérni, hogy fizesse ki anyukád 2/3-ad részét. Ilyen esetben bele szoktak menni az eladásba, ekkor pedig mindenki megkapja a maga részét.
Nagyon zavaró, hogy úgy mondod mintha te válnál? Akkor most te vagy a gyerek vagy a feleség?
Mi a kérdés? Ha közös lakáshasználatot ítélt a bíróság akkor közösen kell tovább élni. Szüleid adják el a lakást és költözzetek külön vagy anyukád fizesse ki apukád részét.
Azt azért nem gondolod, hogy fizet egy lakás hitel még vagy 15-20. évig aztán nem is él ott.
Sorban válaszolok!
-Albérletben lakunk de a lakés 2/3 ada az anyumé!
muszájvolt elmenjünk mert apum bántotta anyum és engem is!
ennek ellenére arra az esetre hogyha valami történne a közös lakáshasználatot megállapította a bíróság! de mivel 1 légtérbe lennénk nem lenne jó mert megint kilennénk téve a folytonos bántalmazásanak!
-2. én nem a "feleség" (anyum) vagyok hanem gyerek (Fiú 15 éves)
A közös tulajdon megszüntetése alapján a bíróság kötelezheti a másik felet, hogy a tulajdonrészt megállapodás útján vegye magához, azaz az itt szereplő apa fizesse ki az anya 2/3-ad tulajdonrészét.
Ez a törvény.
Húh ez igy fúra de teljesen véletlenül velem vagy anyummal valaki nem akar hosszabban beszélgetni erről skypen?
Bocs ha kínos de fontos nekem és ... :(
3 éve pereskedünk de a bíróság lassú ... meg stb
Óóó, hogy én mennyire utálom a válást! :/ meg a veszekvő szülőket, sajnos én is átéltem már...
Anyummal lakok én is (+ a nővérem és a hugom)
Nálunk is volt gond a pénzzel! Meg hogy kié a ház, amit eladtak. Végül fele-fele arányban lett elosztva a pénz (ami nem igazságos!!!)
Ha máshogy nem meg, próbáljátok meg úgy, hogy kicsit több pénzt ajánlotok fel apudnak.
A bíróságban már csalódtam, az én apám évek óta nem fiszeti a gyerektartást és egy fizetésből élni négyen, nem a legjobb :/
Jó pár éve nem is tartjuk a kapcsolatot vele... Holnap leszek 16 éves, eléggé rosszul esik, hogy tudom hogy él az apám és mégis leszer! Ja és ma betörtek hozzánk, KIRÁLY! :( azt hittem ilyen nem történhet meg az emberrel. Szerencsére a szomszédunk bezavart, így lap-topot nem tudták elvinni!
Senkinek sem kívánom átélni az érzést :(
15/L szorítok nektek xxx
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!