Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » 15 vagy 30 nap után lesz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

15 vagy 30 nap után lesz jogerős a válás az utolsó tárgyalás után?

Figyelt kérdés
2013. febr. 8. 23:25
 1/4 anonim ***** válasza:
amikor megkapod a papírt.
2013. febr. 8. 23:32
 2/4 betlindis ***** válasza:

igaz, az én válásom már jópár évvel ezelőtt volt, de akkor az volt a tárgyalás végén, hogy megkérdezte a bírónő, hogy él-e vmelyikünk a fellebbezési jogával, amit utána vagy két hétig lehetett volna benyújtani, és miután mindketten azt mondtuk, hogy nem kívánunk fellebbezni, vmi olyasmit mondott, hogy akkor a válás jogerőre emelkedett, fellebbezésnek helye nincs. már nem emlékszem pontosan. de én azt úgy értettem, hogy aznappal, tehát azonnali hatállyal. már nem emlékszem, hogy ott rögtön kaptuk meg a papírt, vagy postán, de ha jól tudom, a válási papíron is aznap, tehát a tárgyalás napja szerepel a válás időpontjaként.

tehát nekem azonnal jogerős volt.

2013. febr. 8. 23:36
 3/4 anonim ***** válasza:
postán küldik a papírt. de hiába jogerős aznap, ha nincs róla papírod, sokat nem ér.
2013. febr. 8. 23:39
 4/4 anonim ***** válasza:

A jogerősítő végzést kézhez kapjátok majd, és azon szerepelni fog a dátum.

Amúgy a fellebbezési idő 15 nap, ha a tárgyaláson mindketten lemondtok a fellebbezési jogról, akkor azonnal jogerős, amúgy meg el kell telnie a 15 napnak. Ugyanakkor az sok mindentől függ, hogy a 15 nap mikortól számítandó, ezért ezt így előre nem lehet megmondani. (Pl. ha az egyik fél nincs ott, akkor neki postán kézbesítik az ítéletet, és a 15 nap az átvételtől számítandó, stb.)

De, mint mondtam, a jogerősítő végzésen rajta lesz a dátum majd.

2013. febr. 9. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!