Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyermekelhelyezési per gyerekt...

Ifyke kérdése:

Gyermekelhelyezési per gyerektartásdij. Megvolt a tárgyalás de nem jogerős a végzés, ilyen esetben ha még nem jogerős feljelenthetem? Az itéletben az áll azonnal behajtható. Nem jogerős itélettel kiköltözhetek külföldre? (europán belűl)

Figyelt kérdés
Túl vagyunk az első tárgyaláson, nekem itélték a 3 éves kislányunkat ,20 ezer ft gyermektartásdijat állapitottak plusz visszamenőleg 3 hónapra,de apuka nem teljesitette határidőre. A láthatás heti egyszer péntek délutánonként engedélyezték neki kizárólag az én jelenlétemben, ez miatt lebbez fel, mert ő el akarja vinni.A vicc az hogy a 3 év alatt egyszer sem jutott eszébe hogy elvigye bárhova is ,nem is ismeri a kislányt, mert alig látta 4-5 hónaponta jött látogatni gyerektartást is csak nagy ritkán láttunk tőle. Nem magyar hanem Nigériai állampolgárról beszélek,de 6 éve itt él és saját Kftje van igy behajtható rajta a gyt. Mi soha nem voltunk házasok,ő is házas mással én is,automatukusan a férjemé lett a kislány de a születés után apasági perrel átkerült a vér szerinti apa nevére. Nagy hiba volt utólag belátva.Ha nem emelkedik jogerőre az ügy attól feljelentést tehetek hogy mulasztott igaz? De hol? rendőrség vagy gyámügy? Netán mind a kettő? A biróságon össze-vissza hazudozott hogy én nem engedem a gyerek közelébe pedig ő jönne,ez nem igaz nem is keres minket ,nem érdekli mi van velünk csak most, hogy biróságra mentem bosszút akar állni,mert elveszitheti a magyar állampolgársághoz való jogát. A legborzasztóbb az hogy nem tudjuk hol él jelenleg mert titokban tartja, az állandó bejelentett cime nem egyezik a tartózkodási cimével. Isten bocsássa meg nekem de én nem vagyok hajlandó odaadni a gyereket egy olyan embernek aki azt se tudom hol él,ha netán nem hozná vissza azt se tudnám hova menjek érte.Az Itéletben egyértelműen benne van kizárólag az én jelenlétemben láthatja a gyereket. Mit tud ez ellen tenni? Van félni valóm?
2012. dec. 9. 21:58
 1/7 anonim ***** válasza:

Az teljesen mindegy, hogy eddig látogatta-e a gyereket, vagy sem. Az is mindegy, hogy ezután fogja-e. A lényeg, hogy joga van a láthatáshoz.

Az engedélye nélkül nem viheted külföldre, de ha bele is egyezik, a láthatás utazási költségeit neked kell állnod. Gondolj csak bele, ha 2 hetente látni akarja, mert megteheti, és ha be akar neked tartani, akkor meg is teszi.

Most sem viheted külföldre a gyereket az engedélye nélkül. Ez teljesen külön téma a láthatástól, elhelyezéstől, gyerektartástól.

Ha nem akarod neki odaadni, akkor a bíróságon jelezned kell, hogy csak a te jelenlétedben, vagy egy gyámügyis jelenlétében jöhessen létre a láthatás. Aztán ezt vagy jóváhagyják, vagy sem...

Gondolom, hogy a bíróság mennyire meg lehet hatva egy ilyen Fekete Pákós ügytől. Gondolom meglehet a magánvéleményük rólad...

Még egy jótanács: a gyerekedet a jövőben ne te tanítsd helyesírásra.

2012. dec. 9. 22:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jó tanácsot! :)
2012. dec. 9. 22:32
 3/7 A kérdező kommentje:
És 2-3 hétre se mehetek el a gyerekkel? Van útlevele. Nekem nagyon beteg mozgáskorlátozott testvérem van kint Hollandiába aki nem tud hazajönni,minden évben mi megyünk az egész családdal együtt karácsonyra hozzá. Ilyen esetbe se mehetek ki?
2012. dec. 9. 22:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Kulfoldre, hosszabb távra csak az apa beleegyezésével távozhatsz.
2012. dec. 10. 06:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Na, akkor: a fellebbezése a lathatast öl szól, nem a tartasdijrol, igy a tartasdij ügyben mar tehetsz feljelentést. Rendőrségen, a hivatalos megnevezés kiskorú veszélyeztetése, tartás elmulasztása. Illetve végrehajtást indithatsz, önálló bírósági vegrejphajtot kell hozza felkeresni. Hivatalosan kulfoldre csak a másik szülő beleegyezésével távozhatna a gyerek. Ennek ellenére, ha van útlevele es "csak"Hollandiába mentek, simán kiviheted. A lényeg az, hogy évente egyszer legalább haza jöjjön, mert akkor nem számít tartós külföldi tartózkodásának. A lathatast biztosítanod kell, de a közhiedelemmel ellentétben a költségeket a lathatasra jogosult kell hogy állja, nem a gyermeket nevelő szülő.
2012. dec. 10. 06:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Lehet vinni a gyereket külföldre, csak nem költözhet oda az apa beleegyezése nélkül, ill. a láthatást biztosítani kell. Gondolom, meghatározták, hogy az apa hol találkozhat a gyerekével (ált. annak lakhelyén), tehát igenis a nevelő szülő dolga, hogy abban az időpontban ott legyen a gyerekkel, ahol azt a bíróság megállapította. Nem az apa dolga, hogy abban az időpontban, amikor a láthatás van, ő keresgélje, merre is vannak, itt pl. Hollandiában. Nálunk legalább is így van, hogy a gyereket a lakhelyén kell az apának felvennie, és oda is kell visszavinnie, nem pedig ott, ahol az anya épp gondolja.
2012. dec. 10. 08:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Az itéletben az áll: a gyermek közötti folyamatos kapcsolattartást akként szabályozza, hogy az alperes minden héten péntek 15 órától 18 óráig jogosult arra a felperes mindenkori lakóhelyén a felperes jelenlétében. Tehát ha nekem most van egy állandó lakcimem Hollandiában akkor elvileg neki oda kötelessége jönni nem? Ma reggel voltam a rendőrségen feljelentettem, mert olyan mocskos smseket kaptam ami nem tűr nyomdafestéket..... nevet azon hogy kijátszva a törvényt nem teljesitett időre.Egyértelmű bosszú ellenem na mindegy. A feljelentés megtörtént,gyámügyön is jelentettem, onnan a végrehajtóhoz küldtek de csak 11-ig volt ügyfélfogadás ezért már csak holnap tudom elintézni. Nekem a gyámügyön azt mondták hogy kérhetek a biróságról kérelmet ha el akarok költözni véglegesen, de általában ilyen esetben a biróság azt itéli, hogy a szülők felezzék az utiköltséget. A gyámügyes hülgy azt tanácsolta jobb megelőzni a bajt inkább inditsam el a birósági kérelmet mielőtt kimennék.Amin mocskosul kiakadtam az hogy ha nem tudják behajtani a gyt akkor 6hónapig semmit nem tudok tenni,még az államtól se kérhetem a megelőlegezést csak 6 hónap sikertelenség után.Viszont ha a 6 hónap alatt 1 alkalommal is ha csak 10 ezer ftot befizet akkor automatikusan megszüntetik az eljárást ellene. Magyarán neki sokkal több joga van itt magyarországon külföldi állampolgárként,mint nekem magyarként. Szép remények. És addig amig fel lebbez semmit nem tudok tenni,még egy átkozott segélyre se vagyok jogosult,mert nem jogerős az itélet. De állitólag kérhetek a biróságról rész jogerős végzést,azt talán elfogadják.(Bocsánat nem magyar billentyűzetem van azért nincsenek ékezeteim
2012. dec. 10. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!