Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Édesapám halála után a hagyaté...

Édesapám halála után a hagyatéki tárgyalás már lezajlott! És ezek után másfél évre kaptam egy papírt a DBH-tól, hogy apám nak tartozása van az egyik telefonos cég felé, ami engem illet! Ez jogos?

Figyelt kérdés

A tárgyalás lezárta után is jogos a követelés? Mivel az örökséget nem utasítottam vissza, így a tartozás is az enyém! De akkor is, ha mindez a hagyatéki ügyek lezárta után másfél évvel kerül benyújtásra?

Az örökségemet még nem is kaptam meg, mivel a házrész-amit örököltem- még lakott! Ha jogos a követelés, akkor arra van esély, hogy a tartozást csak az örökség kézhezvétele után kell rendezni?

2012. jún. 11. 19:37
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Kérj részletfizetési kedvezményt, és fizesd ki, mielőtt 6-800 ezerre felmegy a számla, és ráterhelik az örökölt házadra.
2012. jún. 11. 19:42
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen!

Az örökös a hagyaték értékig felel az adósságért.

És hiába laknak az ingatlanban, végrehajtást indíthat a hitelező!

2012. jún. 11. 19:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A követelés jogos. Még ha kapnál is haladékot, a tartozás kamatozna, és évek múlva kamattal terhelt összeget kellene visszafizetned (mostanáig is benne van a másfél éves kamat).

Nem éri meg...

2012. jún. 11. 19:48
 4/4 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem inkább egy jogi fórumon érdeklődj. Jobban jársz. Itt kevés gyakorló jogászt találsz. Nekem úgy volt, hogy csak az ingó vagyon értékéig örököltük az adósságot. Ami nulla forint volt. Az ingatlan más tészta volt.
2012. jún. 11. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!