Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás után a gyerek szülinapját együtt vagy külön ünnepeltétek? Szerintetek hogy jobb?
Én amikor elváltam akkor nem csak papíron váltam el. Minden közös program megszűnt a válóper után, pedig mi barátsággal váltunk el a volt férjemtől.
A válóper után minden külön ment. Születés, névnap, karácsony. Megbeszéltük hogy melyik nap viszi el a kisfiúnkat, és ők akkor ünnepelték, mi máskor.
Van egy mostohafiam, az ő szülinapját mindig közösen ünnepeljük. Nyári gyerek, így lehet kint tartani, ott meg elférünk. Míg nem volt sem a férjemnek, sem az exének senkije addig is együtt ünnepelték, szintén nagycsaláddal. Én voltam a férjem első komoly kapcsolata, egyértelmű volt, hogy engem is meghívnak. Majd jött az ő férje is. Sőt van hogy anyukámék is ott vannak. Ez a nap a gyerekről szól. Neki meg a két szülője a legfontosabb.
A karácsony azért kicsit más, de olyankor is szoktunk érintkezni, pár órát együtt töltünk, leülünk sütizni, ha a gyerkőcért megyünk, vagy visszük.
Szerintem ne aggódj amiatt, hogy ez a későbbiekben változni fog. Semmi akadálya annak, hogy leüljön egy asztalhoz négy ember, akik végül is mind szeretnek és valamilyen szintem mind felelősséggel tartoznak a gyerekért.
Amikor elváltunk, mindkettőnknek volt már külső kapcsolata.
Már nem voltunk egy család, külön ünnepeltünk, de békességben.
Én jelen esetben a gyerek vagyok.
Szüleink elváltak, de a karácsonyozás, szülinapozás stb. megmaradt közös programnak. Számunkra fontosak ezek az ünnepek, én nem szívesen mondtam volna le róla.
Hozzáteszem, h anyunak is van új kapcsolata ill. apunak is (volt), de ettől függetlenül egymás szülinapján is ott vannak és ugyanúgy felköszöntik egymást egy-egy kisebb ajándékkal, számomra ez a normális, azt hiszem így sérültünk legkevésbé. Jah és nálunk nem volt kiszabott 2 hetente láthatás, bármikor mehettünk apuval is.
Igen, a normális emberek meg tudják oldani rendesen is. :)
Jó pozitív példákat olvasni, nekünk is így volt gyerekkorunkban: mi apukánknál maradtunk, de bármikor jöttünk-mentünk, ahogy csak akartunk, közös ünnepek... Sosem volt gond ebből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!