Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kizárólagos lakáshasználatnál...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kizárólagos lakáshasználatnál hogy is van mindez?

Figyelt kérdés

Feleségem kapta meg a kizárólagos használatot közös (50-50%) tulajdonú lakásunkon. Gond nincs is ezzel, amióta eljöttem tisztességesen fiztetem a lakáshitel felét, köz.költs.felét is. A bîróság úgy ítélte meg hogy én önként jöttem el a lakásból annó,így nem jár

nekem lakáshasználati jog ellenértéke. Amióta tartott a per fizettem egy olyan lakás után amit használni nem tudtam.

Valóban kerülhetek ekkora hátrányba azzal szemben

aki meg benn maradhatott a lakásban? Se egy többlethasználati díj?

Kérdésem:hogyan kell bizonyítani hogy az életközösség

megszakadása után nem volt tartható az az állapot hogy mindketten

benn maradjunk a közös lakásban. Ezért tehát én eljöttem. Ez már önként elköltözésnek számít?

2013. jan. 31. 09:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha ez a bíróság ítélete, fogadd el, vagy fizesd ki a nejed, és akkor nem kell fizetned a többit.

Ha eljöttél, akkor igen, önkéntes elköltözésnek számít. Gondolom, nem tartott senki fegyvert a fejedhez, hogy elgyere.

2013. jan. 31. 09:48
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha közös a lakás, és csak a feleséged használja, akkor kérheted, hogy vagy fizesse ki neked a lakás fele árát, vagy fizessen neked bérleti díjat. Erre vagyonmegosztási pert kell indítanod. Ez független attól, hogy te önként mentél el a lakásból.
2013. jan. 31. 09:56
 3/7 anonim ***** válasza:
ELső vagyok, elírtam.. ne te fizesd ki, hanem ő fizessen ki téged...
2013. jan. 31. 09:57
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,tehát csak azt nézi a bíróság hogy fegyvert fognak e a költöző fejéhez! Ha igen,akkor jár az összeg,ha nem fognak fegyvert akkor az önként költözésnek számít? Azért ez így elég érdekesen hangzik!

És mi van akkor ha kiskorú is élt a lakásban és bizonyítékok vannak arra hogy az anya magatartása össze férhetettlen

lett volna a további együtt éléskor? Plusz szempont hogy a lakás kicsi

megosztani nem lehetett volna hogy egyik fél egyik szobában,másik

fél másik szobában.

2013. jan. 31. 10:03
 5/7 anonim ***** válasza:
Ezt miért nem a bíróságon kérdezted, még a végzés előtt? Ott voltál gondolom, a lehetőséged megvolt, nem?
2013. jan. 31. 11:58
 6/7 A kérdező kommentje:

Nem kellett kérdeznem, hisz mind beadvány formájában, mind szóban, jegyzőkönyvbe mondva elmondtuk azokat a tényezőket, hogy miért nem volt maradásom a lakásban! Utalva arra, hogy nem önként mentem el.

Természetesen bizonyítékokkal is alátámasztottuk! Úgy tűnik akkor az ítéletben e felett átsiklott a bíró...

2013. jan. 31. 12:18
 7/7 anonim ***** válasza:

A bíróságok nőpártiak. Ha férfi vagy akkor te csak egy másodrendű állampolgár lehetsz egy ilyen ügyben.

Az mindenesetre megfontolandó, hogy érdemes lenne kérned a vagyonközösség megszüntetését, és itt felajánlhatod, hogy az eladásig benne lakhat, ha fizet neked többlethasználati díjat. A bírónő ellen meg nyújtsál be elfogultság miatt indítványt és kérj másik bírót.

2013. febr. 1. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!