Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kizárólagos lakáshasználatnál hogy is van mindez?
Feleségem kapta meg a kizárólagos használatot közös (50-50%) tulajdonú lakásunkon. Gond nincs is ezzel, amióta eljöttem tisztességesen fiztetem a lakáshitel felét, köz.költs.felét is. A bîróság úgy ítélte meg hogy én önként jöttem el a lakásból annó,így nem jár
nekem lakáshasználati jog ellenértéke. Amióta tartott a per fizettem egy olyan lakás után amit használni nem tudtam.
Valóban kerülhetek ekkora hátrányba azzal szemben
aki meg benn maradhatott a lakásban? Se egy többlethasználati díj?
Kérdésem:hogyan kell bizonyítani hogy az életközösség
megszakadása után nem volt tartható az az állapot hogy mindketten
benn maradjunk a közös lakásban. Ezért tehát én eljöttem. Ez már önként elköltözésnek számít?
Ha ez a bíróság ítélete, fogadd el, vagy fizesd ki a nejed, és akkor nem kell fizetned a többit.
Ha eljöttél, akkor igen, önkéntes elköltözésnek számít. Gondolom, nem tartott senki fegyvert a fejedhez, hogy elgyere.
Köszönöm a válaszokat,tehát csak azt nézi a bíróság hogy fegyvert fognak e a költöző fejéhez! Ha igen,akkor jár az összeg,ha nem fognak fegyvert akkor az önként költözésnek számít? Azért ez így elég érdekesen hangzik!
És mi van akkor ha kiskorú is élt a lakásban és bizonyítékok vannak arra hogy az anya magatartása össze férhetettlen
lett volna a további együtt éléskor? Plusz szempont hogy a lakás kicsi
megosztani nem lehetett volna hogy egyik fél egyik szobában,másik
fél másik szobában.
Nem kellett kérdeznem, hisz mind beadvány formájában, mind szóban, jegyzőkönyvbe mondva elmondtuk azokat a tényezőket, hogy miért nem volt maradásom a lakásban! Utalva arra, hogy nem önként mentem el.
Természetesen bizonyítékokkal is alátámasztottuk! Úgy tűnik akkor az ítéletben e felett átsiklott a bíró...
A bíróságok nőpártiak. Ha férfi vagy akkor te csak egy másodrendű állampolgár lehetsz egy ilyen ügyben.
Az mindenesetre megfontolandó, hogy érdemes lenne kérned a vagyonközösség megszüntetését, és itt felajánlhatod, hogy az eladásig benne lakhat, ha fizet neked többlethasználati díjat. A bírónő ellen meg nyújtsál be elfogultság miatt indítványt és kérj másik bírót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!