Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vihetem külföldre (ami már...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vihetem külföldre (ami már gazdasági értelemben nem számít külföldnek) a kisfiamat ha megkapom vállás után a kizárólagos felügyeleti jogot?

Figyelt kérdés
Nyugat-Magyarországon élünk (Dunántúl) és gondolkodom, hogy Ausztriába költözzünk át, de csak max Bécs vagy Graz távolságig és ott tudom biztosítani a kötelező láthatást. Ugye szabad emberként már megtehetem a költözést önként is nem kell mindenhez az apa beleegyezése: Azt megértem, ha harmadik orszagba (pl. Mexiko) akarnék költözni, ahhoz kellene, mert a léáthatást nem tudom ott biztosítani, de azt nehezen tudom elhinni, hogy egy közel lévő országhoz nem lenne szabad jogom.

2012. dec. 8. 14:35
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Akkor is kell az apa beleegyezése. Ausztria is külföld.
2012. dec. 8. 14:46
 2/21 anonim ***** válasza:
91%

Ha KIZÁRÓLAGOS felügyeleti jogot kapsz akkor igen - de a láthatást akkor is biztosítanod kell (adott esetben a plusz költségeit is).

De kizárólagosságot nem osztogatnak csak azért, mert te kéred, komoly oka kell, hogy legyen.

2012. dec. 8. 14:49
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Így van, ahogy a második mondja.

Kizárólagosat nem fognak megítélni, ezt már most megmondom. Ha olyan szar apa lenne eszedbe sem jutna a láthatás.

Nem viheted, csak ha beleegyezik, de nem értem miért gond ez, ez nem olyan iszonyatos távolság, nem hiszem, hogy ne engedné meg.

2012. dec. 8. 14:53
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor, ha a másik szülő szülői felügyeleti jogát megszüntetik, aminek az esélye 1:1000000. A másik szülő beleegyezése kell meg akkor is, ha csak a másik utcába akarsz költözni a gyerekkel.....
2012. dec. 8. 14:59
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne lenne külföld Ausztria?
2012. dec. 8. 15:14
 6/21 A kérdező kommentje:
Mert Schengen és politikai gazdasági értelemben nem számít külföldnek. És a kizárólagos felügyeleti jog azért fontos, mert még szä---ni sem vihetem a gyereket nélküle már elnézést. És mi az, hogy nincs egy nőnek joga, egy elvált npnek, hogy olyan orszagba ((sot máshova is) költözhessen, ahol a láthatás lehetséges. Ráadásul gondoskodnék én a láthatásról anyagi értelemben is... nAnnyira megengedhetetlen, hogy átmenjek egy országba, ahol a minimálbér annyi, mint egy kisfőbnök fizetése magyarországon???!!!! Hogy ennyire ne élhessek szabad életet, főleg ha ez annak okán van, hogy sokkal jobb életet biztosítsak a gyerekemnek?????!!!!!!!!!!!!!!!
2012. dec. 8. 15:29
 7/21 anonim ***** válasza:
88%

"Mert Schengen és politikai gazdasági értelemben nem számít külföldnek"

Akkor minek számít te agyatlan? Talán Ausztriában is magyarul beszélnek? Ausztria és Magyarország külön ország!

Költözhetsz a gyerekkel, de az apa beleegyezésével, illetve a láthatás biztosításával! Mellesleg nehogy azt hidd, hogy majd ott az 1000 €-ból, gyerekkel olyan nagyon jól meg fogsz majd élni.

2012. dec. 8. 16:03
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem ellened irányul, fogd már fel.

Hanem az apa gyermek kapcsolattartás megóvása végett.

Külföld az külföld, és minden külföldnek minősül, ami a meghúzott határvonalon kívül van.

Mégis ki fogja azt bizonyítani, meg utána járogatni,hogy te mindig hazahordod a gyereket az apához?

Másrészről jah,ott az élet is drágább, csak ezt sokan nem veszik tudomásul.

Nekem Ausztria 1800 Eurot kínál lakhatás és teljes ellátás mellett diplomásként. Aki mosogatni ment ki, az 300 000 Ft-nyi eurot keresett. Úgy élt, mint itthon, mert ott az élet is drágább volt.

2012. dec. 8. 16:10
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hogy Ausztriának és Magyarországnak egy miniszter elnökük van, egy törvényeik, és egy nyelvet beszélnek. Te hol élsz? A Schengeni egyezmény csak azt jelenti, hogy nincs határokon ellenőrzés.
2012. dec. 8. 16:11
 10/21 anonim ***** válasza:

normális apával lehet beszélni. ismerek a rokonságban olyat, aki elvált nőként a 2 fiát vihette Ausztriába. a láthatást is megoldották.

szóval nem lehetetlen, de itt kell valami konszenzus.

2012. dec. 8. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!