Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vihetem külföldre (ami már...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vihetem külföldre (ami már gazdasági értelemben nem számít külföldnek) a kisfiamat ha megkapom vállás után a kizárólagos felügyeleti jogot?

Figyelt kérdés
Nyugat-Magyarországon élünk (Dunántúl) és gondolkodom, hogy Ausztriába költözzünk át, de csak max Bécs vagy Graz távolságig és ott tudom biztosítani a kötelező láthatást. Ugye szabad emberként már megtehetem a költözést önként is nem kell mindenhez az apa beleegyezése: Azt megértem, ha harmadik orszagba (pl. Mexiko) akarnék költözni, ahhoz kellene, mert a léáthatást nem tudom ott biztosítani, de azt nehezen tudom elhinni, hogy egy közel lévő országhoz nem lenne szabad jogom.

2012. dec. 8. 14:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

próbálj inkább kompromisszumot kötni. néha többre mész vele.

mondd meg a férjednek, hogy csak Bécsbe viszed a gyereket. Nyugat-Magyarországról ez nincs messzebb mint Bp (sőt, még jobban is jár vele ha a határnál éltek). Megígéred, hogy kifizeted az utat és az ilyen bíróságos áskálódások helyett próbálj jóban maradni vele. Ha nem azt érzi, hogy erővel el akarod venni a gyereket tőle (kizárólagos felügyelet), akkor lehet, hogy ő is normálisabban áll hozzá.

2012. dec. 10. 10:43
 12/21 anonim ***** válasza:
Hát, nem tudom, hol kérik ezeket a hozzájárulásokat... Mi elváltunk, feleségemnél maradt a lányom, nála van elhelyezve, soha semmire nem kért semmi hozzájárulást-aláírást, se iskolához, se külföldi úthoz évek óta. Rengeteget utaztak, nem csak EU-ba. Nem tudom máshol mihez kérik az apa aláírását, ezek szerint az én exem hamisít helyettem olykor?
2012. dec. 10. 16:19
 13/21 anonim ***** válasza:
Ha a gyereket az anyánál helyezik el és nem közös a felügyeletei jog,akkor bárhova viheti, iskoláztathatja, jöhet mehet az apa beleegyezése nélkül.Persze a külföldre költözéshez mindenképpen kell az apa beleegyezése is,mert az már egy más jellegű téma.Országon belül oda költözöl a gyerekeddel ahová akarsz,nem kell hozzá az apja beleegyezése.
2012. dec. 10. 19:46
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul tudod: gazdasági értelemben is - hahj, de még mennyire! - külföldnek számít Ausztria és minden más ország. Meg is lennének sértődve (joggal), ha belföldnek tekintenék őket, egynek és azonosnak a magyar gazdasággal!

Kizárólagos felügyeleti jogot szinte soha nem adnak, ha igen, akkor viheted a gyerekedet magaddal akár a Holdra is. De gondolkodj el azon, hogy a gyereked nem a tulajdonod, hanem egy élet, amiért felelős vagy és amit csak kölcsönbe adtak neked. Ha apa nélkül nő fel, mert te kizárólagosan birtokolni akarod, akkor önző dög vagy, bármit is képzelsz magadról egyébként.

Ez az igazság, még ha fáj is.

Lepontozhatsz. Megengedem.

2012. dec. 10. 20:32
 15/21 anonim ***** válasza:
Anno a bírónő azt mondta, az iskoláztatás és a külföldre utazás válás után is közös megegyezést igényel. Ehhez képest a valóságban senkit nem érdekel annak a félnek a véleménye, akinél nincs elhelyezve a gyermek...
2012. dec. 11. 10:04
 16/21 anonim ***** válasza:

"Hogy ennyire ne élhessek szabad életet"

Akármennyire is agresszív a válaszod, de rád is vonatkoznak:

törvények és országhatárok !

A férjedtől már megszabadultál,

most az országtól is szeretnél.

Előbb-utóbb a gyereket is visszapasszolod majd az apjának mert ő is akadályoz majd...

2012. dec. 30. 20:04
 17/21 anonim ***** válasza:

Pedig úgy van, ahogy a 2. válaszoló mondta.

A rokonom ugyanebben a helyzetben volt, az apa nem egyezett bele, hogy Grazba költözzön a gyerekkel a volt felesége. Nem is tehette meg, viszont neki már ott élt az új párja, így az apánál maradt a gyerek, a rokonom meg kiköltözött, pedig eredetileg neki ítélték a gyereket. Schengen stb. nem számít.

2012. dec. 30. 21:29
 18/21 anonim ***** válasza:

Ja, és soproniak, szóval közel laktak a határhoz.

Az egyik válaszoló írta, hogy a volt neje simán utazgat a gyerekkel beleegyezés nélkül, stb. Igen, kulturált emberek ezt meg tudják egymás között beszélni és nem kellenek hozzá papírok. De nem mindenkinél működik ez, a rokonom pl. nagy valószínűséggel sose hozta volna haza a gyereket az apjához, neki meg nem nagyon lett volna pénze arra, hogy rendszeresen kimenjen, a gyereket viszont szereti és látni akarta. Ha külföldön él az exed a gyerekkel, te is eljárást indíthatnál ez ellen.

2012. dec. 30. 21:33
 19/21 anonim ***** válasza:

"Nem tudom máshol mihez kérik az apa aláírását, ezek szerint az én exem hamisít helyettem olykor?"

Nem, az állandó lakhely, tartózkodási hely külföldre tevéséhez kell a beleegyezésed, ha a gyerekek kiskorúak.

2012. dec. 31. 02:25
 20/21 anonim ***** válasza:

72/B. §116 (1) A különélő szülők a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben a gyermek elhelyezését követően - közös szülői felügyelet hiányában is - együttesen gyakorolják jogaikat, kivéve, ha a különélő szülő felügyeleti jogát a bíróság korlátozta, szüneteltette vagy megszüntette.

(2) A gyermek sorsát érintő lényeges kérdés: a kiskorú gyermek nevének meghatározása, illetve nevének megváltoztatása, tartózkodási helyének kijelölése, továbbá iskolájának, valamint életpályájának megválasztása.

Családjogi törvény. [link]

2012. dec. 31. 06:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!