Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy lehet megkerülni úgy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet megkerülni úgy a gyerektartást, hogy a gyereknek mindent megadjak, de az anyát ne tartsam el?

Figyelt kérdés
36 éves férfi vagyok, 22 hónapos kisfiú apja, tönkre ment a kapcsolatunk, nem voltunk házasok. A fiamnak mindent meg akarok adni, de az anyját nem akarom ezzel eltartani. Nincs még semmilyen megállapodás, megegyezés, ítélet. Havi nettóm több mint 500e, de én nem akarok 80-100e forintot fizetni az anyának, hogy ebből "lébecoljon". Bármikor kész vagyok ezt, vagy még többet kifizetni, ha az a gyerekre megy, de velem ne tartassa el magát. Ötletek?

2012. dec. 31. 05:35
 61/92 anonim ***** válasza:

:)

Tudtam, hogy az én fejem kell ide :D

Na jóvan befejezem az egoizmust :D

Ehhez azonban nem ártana megegyezni az anyával, mert elég faszán lehet pereskedni, ha ő nem megy bele, de valószínű helyt adna a kérésednek a bíróság. Nincs már hála istennek akkora anyapártiság, mint ahogyan egyesek gondolják, vagy mondják. Akkor ítélik azonnal az anyának, ha az apának eszében sincs nevelni, de a te helyzeted más és el sem akarod szakítani az anyjától, hanem közöset ajánlasz. Ez így rendben lenne még egy anyapártibb bíróság előtt is.

2013. jan. 2. 14:34
 62/92 A kérdező kommentje:

Közös felügyelet

[link]

2013. jan. 2. 14:37
 63/92 anonim ***** válasza:

Ez duma.

Alapból az sem hinném, hogy rögzítve van, hogy 3 éves kor alatt csak az anya nevelheti, ez egyszerűen diszkrimináció lenne.

Ez pedig hogy valaki szerint rossz az ő véleménye. Én ezt másképp gondolom, pedig nő vagyok.

2013. jan. 2. 14:39
 64/92 A kérdező kommentje:
Ha így egyezünk meg, akkor mindegy, hogy mi az elhelyezés gyakorlata a bíróságon.
2013. jan. 2. 14:40
 65/92 anonim ***** válasza:

Na ez meg a másik, hogy a ti megegyezésetek az első.

Egyébként mennyire kompromisszumkész a volt párod?

2013. jan. 2. 14:41
 66/92 A kérdező kommentje:

Már az is vicces, hogy a kompromisszumkészség és ő egy mondatban szerepelnek... :(

Kiindulási ötletnek viszont nem rossz!

2013. jan. 2. 14:48
 67/92 anonim ***** válasza:
Hmm, és mondd mennyire ad a látszatra?
2013. jan. 2. 14:49
 68/92 A kérdező kommentje:

Vannak ennek elég komoly hátrányai is, főleg a gyerekre nézve :(

[link]

2013. jan. 2. 15:00
 69/92 anonim ***** válasza:

Ezt nektek kell eldöntenetek. Én közel sem látom olyan borzalmasnak, mint ahogy sokan beállítják.

Az a hátrány, ha egy gyerek egy szülővel nő fel és távolról sincs fogalma róla, hogy mi az a család, sosem kap mintát. Na ez a káros.

Beszéltem olyan szülőkkel, akiknél minden rendben működött ezzel a módszerrel, a gyerek megszokta a két otthont és mindkettő biztonságot jelentett számára.

2013. jan. 2. 15:03
 70/92 A kérdező kommentje:
67-nek: betegesen meg akarja mutatni, hogy ő tud egyedül nevelni egy gyereket. Innét indul az egész baj.... Ha bele is megy, csak azon fog dolgozni, hogy én kudarcot valljak, és ő még nagyobb mártír lehessen. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem fogom megpróbálni, de végig kell gondolni alaposan.
2013. jan. 2. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!