Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy lehet megkerülni úgy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet megkerülni úgy a gyerektartást, hogy a gyereknek mindent megadjak, de az anyát ne tartsam el?

Figyelt kérdés
36 éves férfi vagyok, 22 hónapos kisfiú apja, tönkre ment a kapcsolatunk, nem voltunk házasok. A fiamnak mindent meg akarok adni, de az anyját nem akarom ezzel eltartani. Nincs még semmilyen megállapodás, megegyezés, ítélet. Havi nettóm több mint 500e, de én nem akarok 80-100e forintot fizetni az anyának, hogy ebből "lébecoljon". Bármikor kész vagyok ezt, vagy még többet kifizetni, ha az a gyerekre megy, de velem ne tartassa el magát. Ötletek?

2012. dec. 31. 05:35
 51/92 anonim ***** válasza:
Nem okvetlenül teher, de egy gyerekről alapból két szülő gondoskodik, ebben az életkorban tipikusan úgy, hogy amíg az anya otthon van vele, addig az apa eltartja őt. Nyilván ha visszamegy az anya dolgozni akkor más lesz a helyzet. De inkább megyek aludni, nehogy a kérdezőnek meg kelljen terhelni magát azzal, hogy értelmes választ talál ki :)
2013. jan. 1. 19:15
 52/92 anonim ***** válasza:

12:12-es vagyok.

Le lehet pontozni, de ez az igazság. Egyik ügyeben sem, amivel pályám során találkoztam ítélték meg a jóval nagyobb gyerektartást, csak azért mert az anyának kevés volt a jövedelme gyed/családi vagy akár ezek után a fizetés, akkor sem az apa 10 milliót keres, mivel a magyar jog szerint a gyerek költségeit fele-fele arányban kell állnia a szülőknek, ha ezt a gyereket magának 'követelő' fél nem tudja biztosítani, akkor a bíróság már a per során felhívja, hogy kezdje el megteremteni a megfelelő feltételeket, mert ilyen kifogással a bíró nem fog megítélni 200 ezres gyerektartást.

Természetesen, amit leírtam az a kérdező konkrét ügyére vonatkozik, nem arra az esetre, amikor a másik félnek is minimálbér közeli jövedelme van.

2013. jan. 1. 19:19
 53/92 anonim ***** válasza:

"Nem okvetlenül teher, de egy gyerekről alapból két szülő gondoskodik, ebben az életkorban tipikusan úgy, hogy amíg az anya otthon van vele, addig az apa eltartja őt."

Kétszülős "normál" családnál ez nyilván így is van, de a gyerektartás megítélésekor irreleváns, hogy anyuka otthon van-e gyesen, vagy már újra dolgozik. Nem kap több tartásdíjat anyuka csak azért, mert csak a gyes, csp és a gyerektartás a bevétele. A gyakorlat szerint inkább akkor szoktak emelést kérni a gyereket nevelő szülők, ha a gyermek iskolás lesz és a különórák, tankönyv stb. miatt megemelkednek a költségek.

2013. jan. 1. 21:17
 54/92 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. jan. 1. 23:45
 55/92 anonim ***** válasza:

Szia!

Miért nem beszélsz egy ügyvéddel?

Egyébként miért gondolod, hogy csak mert külföldre jársz dolgozni nem tudnád ellátni a szülői teendőidet? Ameddig külföldön vagy,addig legyen az anyánál és kész, de ettől még elhelyezhetik nálad.

2013. jan. 2. 11:05
 56/92 A kérdező kommentje:
Ezt érdemes elolvasni! [link]
2013. jan. 2. 14:17
 57/92 anonim ***** válasza:

Áhh ne is mondd :( Borzalmas, ilyenkor esküszöm leszakad a pofám, hogy nő vagyok. Így kihasználni azt, akit egykor annyira szerettünk, hogy gyereket szültünk neki.

Még abban is kételkedem, hogy egy ilyen hogyan lehet jó anya. Mert az első dolog az erkölcsi példamutatás. Ha már itt bukik a dolog, akkor mi a francot várunk el?

2013. jan. 2. 14:20
 58/92 A kérdező kommentje:

55-nek: Igen, úgy látom, hogy elkerülhetetlen egy ügyvéd bevonása. :(

Kicsit felkészületlenül ért engem ez az egész, főleg lelkileg. Eddig ugye az volt a leosztás, hogy én melóztam, ő otthon volt a kisfiunkkal. Persze, az ember első idegében arra gondol, hogy viszem a gyereket, de azt hiszem ez lenne a legrosszabb megoldás.

2013. jan. 2. 14:29
 59/92 anonim ***** válasza:

De miért gondolod ezt?

Egyébként most gondolkodom, talán van egy másik megoldás is.

Szóval nem kell nálad elhelyezzék, de nála sem, legyen közös felügyelet és senki nem fizet a másiknak semmit.

Amikor otthon vagy, akkor nálad van, vagy heti váltásban, vagy bárhogy, ahogyan nektek megfelel.

2013. jan. 2. 14:30
 60/92 A kérdező kommentje:
Ez jó ötlet, tetszik :)
2013. jan. 2. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!