Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy lehet megkerülni úgy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet megkerülni úgy a gyerektartást, hogy a gyereknek mindent megadjak, de az anyát ne tartsam el?

Figyelt kérdés
36 éves férfi vagyok, 22 hónapos kisfiú apja, tönkre ment a kapcsolatunk, nem voltunk házasok. A fiamnak mindent meg akarok adni, de az anyját nem akarom ezzel eltartani. Nincs még semmilyen megállapodás, megegyezés, ítélet. Havi nettóm több mint 500e, de én nem akarok 80-100e forintot fizetni az anyának, hogy ebből "lébecoljon". Bármikor kész vagyok ezt, vagy még többet kifizetni, ha az a gyerekre megy, de velem ne tartassa el magát. Ötletek?

2012. dec. 31. 05:35
 21/92 anonim ***** válasza:
57%

"A rezsi az anya költsége. Ha nincs gyerek, akkor is kell a rezsit fizetnie! Alig több, ha ott a gyerek is."

Igen, a víz, fűtés, villany magától terem. Ne legyél már ennyire idióta.

2012. dec. 31. 11:12
 22/92 anonim ***** válasza:
54%
Csak halkan megkerdezem, hogy ha valaki valamikor gyereket vallalt, miert kell most gyulolni, aki a vilagra hozta? Nyilvan nem a gyerektartasbol kell elni, de nem gondolja azt senki komolyan ugye, hogy az anya majd a gyesbol meg a csaladipotlekbol -amit hivatalosan ugye a gyerekre kellene kolteni- majd kifizet minden szamlat, aztan nem eszik, mert arra mar nem maradt penze.
2012. dec. 31. 11:16
 23/92 anonim ***** válasza:
60%

természetben fizesd ki neki

pl fizeted az ovit, iskolát, a ruhát, játékot, pelust, külön órákat, étkezési csekket adsz neki,

a megítélt gyerektartás összegéig

ezt természetesen a bíróság is el fogja fogadni

félig nálunk is így megy az exem fizeti az iskolát a két gyereknek ez kb a fele a gyerektartásnak a többi étkezési csekkben kapom (no nem azért nem elverném a pénzt hanem mert nekem egy így egyszerűbb :-)

2012. dec. 31. 11:28
 24/92 anonim ***** válasza:
44%

De kérheted hogy számlákkal bizonyítsa mire kell neki 200 ezer Ft a gyereknevelésre.

mert ugye anyucinak is ugyanannyit oda kell tenni a gyerekre mint apunak...

Nem is értem mikor sok nő nyafog h a volt férjem két gyerekre csak 30ezer ft-ot fizet. Önmagában kevés,de ha azt nézzük h az anyának ugyanennyit kell hozzátenni akkor már reális h 60 ezerből el tudja őket tartani,de nem?

2012. dec. 31. 11:31
 25/92 anonim ***** válasza:
71%

"Igen, a víz, fűtés, villany magától terem. Ne legyél már ennyire idióta."

Miért, akinek nincs gyereke, az nem fürdik, nem mos, nem égeti a villanyt és nem is fűt?

2012. dec. 31. 11:44
 26/92 anonim ***** válasza:
84%

A gyerektartás az gyerektartás. Anya ebből csak részben lébecolhatna (?), de a tartásnak fedeznie kell a gyerekre eső áram-, fűtés-, víz-, stb. költséget is, azért van megszabva. És az kötelező.

Ezen felül saját megfontolásból annyit és arra költhetsz a gyerekedre, amennyit és amire akarsz.

Szerintem le kell nyelned azt az összeget, amit a bíróság fog ítélni, tetszik, vagy sem. Azt majd meglátod úgyis, ha szerinted nem megfelelően van a gyerekre fordítva.

2012. dec. 31. 12:04
 27/92 anonim ***** válasza:
59%
Képzeld utolsó, hogy az én anyám nem fűtött volna és nem használt volna annyi áramot, ha én nem lettem volna ott neki. Olyan könnyen ítélkeznek mások, akik azt se tudják, milyen egy gyereket egyedül nevelni. Nem a kérdéshez kapcsolódik konkrétan, de azért ne legyünk már ennyire buták és rosszindulatúak.
2012. dec. 31. 12:05
 28/92 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Azért azon a tényen mindenki átugrik, hogy már lassan egy két éves kisfiúról van szó. Pelenka már jobb esetben nem sok kell neki. A rezsi, most komolyan?? Menni vizet használ el egy kisfiú, az esti pancsinál??

De a rezsibe nem megyek bele, mert akkor mindenki felháborodik. Csak próbálnák egyszer rendesen értelmezni a csjt-t.

A lényeg ajánlj fel a bíróságon a gyermeked számára 50 ezer fornt gyerektartást. Ez a mai világban szép összegnek számít. Ezen felül, pedig ajánld fel, hogy az időszaki ruházatot Te állod (tavaszi kabát cipő, téli kabát, csizma.), illetve ha beteg a gyerek a gyógyszerek felét is. Ez ellen nem fog a bíróság sem kifogást tenni. Ennyiből szépen el lehet látni a gyereket havi szinten és még marad is egyébb dologra. Anyukának is lassan össze kell szedni e a magát, hisz már csak szűk egy éve marad az oviig. Utánna Ő is összekaphatja maátés és mehet dolgozni

2012. dec. 31. 12:15
 29/92 anonim ***** válasza:

Szia!

Ajánlom figyelmedbe ezt a linket.

[link]

2012. dec. 31. 12:53
 30/92 A kérdező kommentje:

A kedves anyuka bevallotta, hogy nem szereti a "kérdezőt", csak magának akart gyereket, hogy egyedül nevelhesse. Hogy ez milyen lelki defektus, azt majd a megfelelő témakörben megkérdezem...

Mindemellett, régóta megy a "kérdező" lejáratása a háta mögött, a család és ismerősök előtt. Pl "Nem foglalkozik a gyerekkel, hozzá se nyúl!" Erre több ismerős, egymástól függetlenül látogatásnál: "Hogyhogy te eteted/öltözetedet a gyereket, hiszen úgy tudtuk eddig, hogy hozzá se nyúlsz, nem is tudod ellátni!"

Szánalmas, beteges viselkedés ez az "anyuka" részéről, előre eltervezte az egészet, ami csak arra ment ki, hogy a végén mindenki őt sajnálja.

2012. dec. 31. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!