Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Az őszi szünetben és a téli...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az őszi szünetben és a téli szünetben hogyan vagyok köteles oda adni a kislányomat az apukájának? (szent este stb is érdekel)

Figyelt kérdés
A bírósági "szokás" szerint van megállapítva,de pontos leírást nem látok.Azért lenne fontos tudnom,mert apuka gondol egyet és jön a kislányért és én ezt már nagyon unom,hogy megköveteli a hétvégéket.Minden hétvégén viszi.Most nem engedtem,mert elegem van belőle,hogy lassan én kérek apukától egy hétvégét.Nem fizet gyerektartást sem.Ez ügyben hova fordulhatok?Ügyvédre nincsen pénzem.Köszönöm a válaszokat!
2009. aug. 14. 16:28
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
17:11-nek írtam a kommentemet:)
2009. aug. 14. 17:18
 12/20 anonim ***** válasza:
kö$zönöm:)
2009. aug. 14. 17:20
 13/20 A kérdező kommentje:

Kedves 17:14

Igen,csak tudod ő rögtön visszavág azzal,hogy én zsarolom a kislánnyal.A legrosszabb az egészben,hogy a kislányom előtt teszi az undok megjegyzéseit és beszólásait.

Kértem őt,hogy mondjon le a lányunkról,de azt mondta beteg vagyok.Tudom,hogy ehhez nem volt jogom,de már a kislány sem szívesen megy az apukájához.

2009. aug. 14. 17:23
 14/20 anonim ***** válasza:

Nézd, letiltással is megkaphatod a gyerektartást. Vagy esetleg megpróbálhatnád, hogy kérd meg a kislányt (aki ugye már nem olyan kislány, hisz 5.-ik osztályos) hogy kérdezze meg miért nem fizet gyerektartást.

Az pedig jó, hogy viszi minél többet, és igaza van amikor azt mondja hogy gyesen vagy. De a gyerek miért nem akar menni? Nem mondja ő az apjának hogy most nem akarok? Azért van abban a korban hogy ilyet mondjon, még ha csak azért is mert nincs kedve...

2009. aug. 14. 17:29
 15/20 anonim ***** válasza:

szerintem ülj le vele és beszéljétek át a dolgokat.

különben meg szerintem nem az apukának van joga a gyerekhez, hanem a gyereknek van joga az apukához.

2009. aug. 14. 17:46
 16/20 A kérdező kommentje:
nem érzi jól magát ott a kislányom.Unatkozik.Párja sincsen az exemnek,akivel beszélgethetne a kiscsaj.Meg mondani nem meri az apukájának,hogy nincsen kedve menni,mert sajnálja az apját,hogy rosszulesik neki.
2009. aug. 14. 18:12
 17/20 A kérdező kommentje:

Viszont szerintem abban nincsen igazad,hogy én gyesen vagyok és akkor ezzel az indokkal vigye többet apuka?Vagy ezt hogy értetted?

Szerintem a gyerekláthatásnak semmi köze ahhoz,hogy nekem van babám.Ennyi erőből ő is többször elviheti és minden más apuka a gyerekét láthatáson kívül,csak,mert mondjuk van új barátnője?

2009. aug. 14. 18:16
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem beszélsz vele erről? hogy unatkozik a gyerek, találjon ki dolgokat, programokat, egyebeket.

Nem bántásból írtam, de ha az én gyerekem lenne én is minél többször vinném, ha van baba ha nincs:) Veled sokkal több időt tölt így is, és nem akarnék kéthetenti vasárnapi apuka lenni. Persze arról, hogy nem fizet gyerektartást, no comment.

2009. aug. 14. 18:37
 19/20 A kérdező kommentje:

Próbáltam beszélni vele,de meg sem hallgat

Azt mondja ,hogy nekem ahhoz,hogy ők mit csinálnak és mit sem,semmi közöm.

Én sem akarom,hogy 2 hetente vigye csak a kislányt,csak szeretném,ha néha így lenne.Legalább néha.A mostani párom 3 szakban dolgozik és hétvégéken is jár,így elég kevés időt tölt velünk és a kislányommal is.

Mondtam neki a válásunkkor,hogy nem lesz 2 hetentei apuka,viheti többször is,de erről nem volt szó,hogy szerdai napokon,vagy éppen amikor ő azt akarja és minden 7 végén.Kérdőre von,amikor telefonál,hogy hol vagyunk,mert jött a kislányért.Ennyi durva csak a helyzet.Hosszú ideje csinálja ezt,és most be sokalltam.Pláne,hogy a kislányon is észre venni,hogy kedvetlenül megy.

Erre meg csak annyit mond az exem,hogy az apja és viszi.Nem hiszi el,hogy így gondolja a kislány.Biztos behülyítettem.

Pedig ez nem így van.Nem neveltem az apja ellen soha és nem is akarom.

2009. aug. 14. 18:48
 20/20 anonim ***** válasza:
sajnálom:( akkor tényleg nem a gyerek érdekeit nézi. viszont nem viheti el csak úgy, csak ha megengeded. akkor viheti el hivatalosan, ami a váláskor a gyerekelhelyezésnél megengedett. ijessz rá, talán egy kicsit visszavesz. sok sikert:) a gyerektartást meg tényleg ne hagyd, az ő kötelessége is gondoskodni a gyerekről, nem a mostani párodé...
2009. aug. 14. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!