Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Az őszi szünetben és a téli...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az őszi szünetben és a téli szünetben hogyan vagyok köteles oda adni a kislányomat az apukájának? (szent este stb is érdekel)

Figyelt kérdés
A bírósági "szokás" szerint van megállapítva,de pontos leírást nem látok.Azért lenne fontos tudnom,mert apuka gondol egyet és jön a kislányért és én ezt már nagyon unom,hogy megköveteli a hétvégéket.Minden hétvégén viszi.Most nem engedtem,mert elegem van belőle,hogy lassan én kérek apukától egy hétvégét.Nem fizet gyerektartást sem.Ez ügyben hova fordulhatok?Ügyvédre nincsen pénzem.Köszönöm a válaszokat!
2009. aug. 14. 16:28
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
62%

Márpedig, ha volt gyermekelhelyezésitek, akkor a határozatban pontosan le van írva, hogy mikor viheti el a gyereket. Ha közös megegyezésetek volt, az is részletesen le van írva.

Általában minden második hétvége az apáé, de megállapodhattatok minden hétvégében is, ezt mi nem tudhatjuk.

Általánosságban minden második karácsony és a szünetek fele. Tehát vagy őszi vagy tavaszi szünet, a téliből egy hét és nyáron 1 hónap.

2009. aug. 14. 16:36
 2/20 anonim ***** válasza:
62%
$zia!nálunk úgy volt meghatározva,h mindenféle $zünetnek a fele volt az apáé,az ünnepek ha közbejöttek,azok otthon,e$etleg má$naptól vi$$za apukához,é$ minden 2. hétvége vol az övé.nekem $em fizet,hiába állapitották meg a gyerektartá$t,mo$t végrehajtá$t kértem rá.fonto$ h biró$ághoz fordulj.é$ igazad volt,minden 2. hétvége a tiéd,bár nem akarok ellene be$zélni.én 3. gyereket nevelek egyedül,é$ a hadak útja ez...
2009. aug. 14. 16:39
 3/20 anonim ***** válasza:

Ha nem fizet gyerektartást,akkor egészen más a felállás..

Abban az esetben el sem viheti.Jogásztól lenne érdemes tanácsot kérned.Az az igazság,hogy ha a kislányka szereti az apukáját,nehéz,és keményszívűség eltiltani.Azonban szerintem intézd el a fizetési kötelezettségeit az apukának.Vagy nem is akarod?

2009. aug. 14. 16:55
 4/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!Július 1-2.hete az apukáé,és augusztus 2.hete is.

Ez van leírva szó szerint a bírósági papíron:A kapcsolattartásra jogosult félnek fel nem róható okból elmaradt időszakos kapcsolattartás pótlására csak ugyanabban az őszi,téli,tavasz,nyári szünetben kerülhet sor,az akadály megszűnésének napját követő nap 9 órától az időszakos kapcsolattartás tartamával azonos időre,de legfeljebb az adott szünet végéig.

A két hetentei hétvégék papíron így vannak:szombat 9 órától vasárnap 18 óráig viheti el a kislányt.Tehát a szünetekben odaadhatom csak egy napra is,nem teheti meg velem,hogy egy hétre elviszi és nem hozza vissza,amíg a szünet tart?

2009. aug. 14. 16:57
 5/20 A kérdező kommentje:

Jaj,én eltiltani nem akarom,dehogy!Ne értsetek félre!Csak én is szeretnék a kislányommal egy hétvégét eltölteni.

Mi apukájával egy faluban élünk és szerdai napokon is elviszi a kislányt,és ennek ellenére minden hétvégén is.Tehát mi családi programot,rokon látogatást nem is tudunk tenni úgy,hogy a kislányom is ott van.Ugyanis mindig viszi apukája.Mikor szólok,hogy kell a hétvége,rám förmed,hogy mert?Gyesen vagy,mit akarsz?

Ugyanis a mostani páromtól van egy picim.

A gyerektartást pedig esze ágában sincsen fizetni.Neki nincsen pénze,ne kunyeráljak.(mondja ő)

Bíróságon 10.000-et kértem.Csak azt bánom,hogy nem letiltással.

2009. aug. 14. 17:05
 6/20 anonim ***** válasza:
Elvileg a szünidő 50-50%-a illet meg téged és az apukát. Ez elvileg minden második hétvégét és minden második ünnepet jelent az apukának. Ha ő hosszabb programot szervez, akkor ez értelemszerűen igazságos mértékben módosul. Tehát olyan nem lehet, hogy az apuka elviszi nyaralni két hétre a gyermeket, és a következő héten jelentkezik, hogy az az ő hete. Tehát, ha van egy egyhetes szünet, akkor vagy 3,5-3,5 napra osztjátok fel, vagy eldöntitek, hogy ebben az évben pl. nálad volt a kislány, jövőre ott lesz. Természetesen, azért gondoljatok a kislányra is! A barátnőm esetén okulva tapasztaltam, hogy ő sem szerette, amikor mindig ide-oda hurcolták a szülei, mondván: "Ez az én hétvégém...".
2009. aug. 14. 17:06
 7/20 anonim ***** válasza:
62%

$ztem odaadhatod egy napra,de $zámolj vele,h a $zünet fele az övé,é$ az ilyenek bármire képe$ek...

gyámható$ághoz kellene fordulnod,ott minden kérdé$edre megnyugtatóbb vála$zt adnak...

borza$ztó lehet neked ez,de erő$ legyél,ne engedd amit úgy érzed,h nem kéne

kivánom,h jöjjön rendbe az életed:)

2009. aug. 14. 17:11
 8/20 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom,hogy a gyerektartás és a láthatás két külön dolog.Attól,hogy nem fizet apu,még joga van elvinni a kislányt."sajnos"

Most megy 5. osztályba és kértem apukát,hogy legalább a könyveket segítsek kifizetni.Ezt ő úgy vette,(előtte szóltam a hétvégék miatt)hogy én őt a kislánnyal zsarolom.

Nem tudom mit lépjek,hiszen az ügyvédek drágák,sajnos nincsen rá pénzem.

2009. aug. 14. 17:14
 9/20 anonim ***** válasza:
72%

A láthatás független a gyerektartástól, tehát akkor is jár, ha az apa nem fizet. Ha nem fizet te viszont kérhetsz ellene végrahajtást a bíróságon, vagy az állam megelőlegezi neked a gyerektartást, amit majd az apán behajtanak. De ebben neked kell lépni, a bíróság magától nem tudja, hogy ő nem fizet.

Ha a megállapított időn felül el akarja vinni, abba bele kell egyezned, ha nem akarod, akkor nem viheti. Tehát mondd meg szépen neki, hogy eljársz a gyerektartás ügyében és a megállapított időn felül nem viheti el a gyereket.

2009. aug. 14. 17:14
 10/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Kedves utolsó,megpróbálom a gyámhivatalt és viszont kívánok neked is minden jót!
2009. aug. 14. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!