Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az őszi szünetben és a téli szünetben hogyan vagyok köteles oda adni a kislányomat az apukájának? (szent este stb is érdekel)
Márpedig, ha volt gyermekelhelyezésitek, akkor a határozatban pontosan le van írva, hogy mikor viheti el a gyereket. Ha közös megegyezésetek volt, az is részletesen le van írva.
Általában minden második hétvége az apáé, de megállapodhattatok minden hétvégében is, ezt mi nem tudhatjuk.
Általánosságban minden második karácsony és a szünetek fele. Tehát vagy őszi vagy tavaszi szünet, a téliből egy hét és nyáron 1 hónap.
Ha nem fizet gyerektartást,akkor egészen más a felállás..
Abban az esetben el sem viheti.Jogásztól lenne érdemes tanácsot kérned.Az az igazság,hogy ha a kislányka szereti az apukáját,nehéz,és keményszívűség eltiltani.Azonban szerintem intézd el a fizetési kötelezettségeit az apukának.Vagy nem is akarod?
Köszönöm a válaszokat!Július 1-2.hete az apukáé,és augusztus 2.hete is.
Ez van leírva szó szerint a bírósági papíron:A kapcsolattartásra jogosult félnek fel nem róható okból elmaradt időszakos kapcsolattartás pótlására csak ugyanabban az őszi,téli,tavasz,nyári szünetben kerülhet sor,az akadály megszűnésének napját követő nap 9 órától az időszakos kapcsolattartás tartamával azonos időre,de legfeljebb az adott szünet végéig.
A két hetentei hétvégék papíron így vannak:szombat 9 órától vasárnap 18 óráig viheti el a kislányt.Tehát a szünetekben odaadhatom csak egy napra is,nem teheti meg velem,hogy egy hétre elviszi és nem hozza vissza,amíg a szünet tart?
Jaj,én eltiltani nem akarom,dehogy!Ne értsetek félre!Csak én is szeretnék a kislányommal egy hétvégét eltölteni.
Mi apukájával egy faluban élünk és szerdai napokon is elviszi a kislányt,és ennek ellenére minden hétvégén is.Tehát mi családi programot,rokon látogatást nem is tudunk tenni úgy,hogy a kislányom is ott van.Ugyanis mindig viszi apukája.Mikor szólok,hogy kell a hétvége,rám förmed,hogy mert?Gyesen vagy,mit akarsz?
Ugyanis a mostani páromtól van egy picim.
A gyerektartást pedig esze ágában sincsen fizetni.Neki nincsen pénze,ne kunyeráljak.(mondja ő)
Bíróságon 10.000-et kértem.Csak azt bánom,hogy nem letiltással.
$ztem odaadhatod egy napra,de $zámolj vele,h a $zünet fele az övé,é$ az ilyenek bármire képe$ek...
gyámható$ághoz kellene fordulnod,ott minden kérdé$edre megnyugtatóbb vála$zt adnak...
borza$ztó lehet neked ez,de erő$ legyél,ne engedd amit úgy érzed,h nem kéne
kivánom,h jöjjön rendbe az életed:)
Én úgy tudom,hogy a gyerektartás és a láthatás két külön dolog.Attól,hogy nem fizet apu,még joga van elvinni a kislányt."sajnos"
Most megy 5. osztályba és kértem apukát,hogy legalább a könyveket segítsek kifizetni.Ezt ő úgy vette,(előtte szóltam a hétvégék miatt)hogy én őt a kislánnyal zsarolom.
Nem tudom mit lépjek,hiszen az ügyvédek drágák,sajnos nincsen rá pénzem.
A láthatás független a gyerektartástól, tehát akkor is jár, ha az apa nem fizet. Ha nem fizet te viszont kérhetsz ellene végrahajtást a bíróságon, vagy az állam megelőlegezi neked a gyerektartást, amit majd az apán behajtanak. De ebben neked kell lépni, a bíróság magától nem tudja, hogy ő nem fizet.
Ha a megállapított időn felül el akarja vinni, abba bele kell egyezned, ha nem akarod, akkor nem viheti. Tehát mondd meg szépen neki, hogy eljársz a gyerektartás ügyében és a megállapított időn felül nem viheti el a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!