Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor láthatom a kislányomat?
Szia! Jajj nagyon sajnálom :( Annyira utálom, amikor így történik egy válás. Utálnak is érte sokan, hogy nem pártolom nő létemre a kéthetenkénti láthatást. Viszont sajnos valószínű kéthetente hétvégén 1 napot lehet veled a gyerek. A fizetésednek a 20%-át szokták gyerektartásra elvinni, amennyiben nem fogadja el a megegyezést.
Amit tanácsolok: Fogadj egy jó ügyvédet és minden lehetőséget kihasználva talán ki tudod harcolni, hogy közösen nevelhessétek (akkor látod amikor akarod), alapból ez lenne a normális hozzáállás. Tényleg nagyon sajnálom :(
Sajnos a jog nem nagyon áll a férfiak mellet a váláskor.A gyermek 3 éves koráig 2 hetente az anya felügyeletével láthatod a gyereket,azután pedig 2 hetente általában péntek délutántól vasárnap estig.Ezt a bíróságon kell egyeztetnetek a feleségeddel.Minden szünet,(tavaszi,nyári,őszi)időtartamának a fele Téged illet.Ha esetleg a "kedves" mama bármilyen láthatást keresztbe húz,csak tanukkal bizonyítva mehetsz a gyámügyre bejelenteni.Ha viszont tudod igazolni,pénzbírsággal büntetik az anyát.NE KERÜLJÖN RÁ SOR!
A nettó fizetésed 20 %-át követelheti.
Nagyon sajnállak,mert én örülnék,ha az édesapjuk foglalkozna a gyerekekkel.Még a gyerektartást sem tartom annyira fontosnak,mint azt,hogy az apa tényleg apa legyen a gyerekének,még akkor is ha külön élünk.Ne mást hívjon a gyerekem annak,amikor van neki édesapja.
Egy kicsit harcolni kell.
Sehol nincs a törvényben,hogy 3 éves korig nem vihető el a gyermek!Ez csupán egy kialakult rossz bírói szokás.
hivatkozz arra,hogy ha egyáltalán kell(sok bíró már bizony nem tartja a 3 évet),hogy nem szeretnéd,ha a kicsi elszokna tőled,hiszen nemsokára három éves,és akkor nagy stressz érné,ha kvázi "idegennel"kellene töltenie a hétvégét.
A "legjobb"ítélet,amit láttam(ehhez te is ragaszkodhatsz)minden második hétvége,azon a héten,mikor nincs láthatás egy hétközbeni nap(mondjuk csütörtökön elhozod oviból,péntek reggel beviszed),plussz az iskolai szünetek fele(ennek járj utánna,ovis korban is így jár,csak sok anyuka szeretne ezalól kibújni,hogy oviban ilyen nincs.Az nem számít!)
Én is a kétheti láthatásra tippelek. Amúgy ennek gyakorlati oka van, nem elsősorban az, hogy szivassák egyik vagy másik felet. Mindössze annyi, hogy ugye hétköznap az emberek dolgoznak, a legtöbb embernek a hétvégéje szabad. Ezért osztják el úgy, hogy egyszer az egyik szülőé a hétvége, aztán a másiké. Mert azért egy dolgozó anyának az is nehéz lehet, ha minden hétvégét a gyerek nélkül tölt, akkor ő sem sokat lát a gyerekből.
Félreértés ne essék, nem az exedet akarom védeni!
Szerintem ahol két felnőtt ember válik, ott ezt meg kell tudni beszélni. A te leírásodból az jött le, hogy itt csak te vagy felnőtt (az anyuka szemszöge ugye ismeretlen). Mondjuk én arra tippelek, hogy majd egy idő után rájön, hogy elkell a segítség, ajálnd fel neki gyakran, hogy ha neki dolga van, akkor te vigyázol a kislányra, stb., jól tud az jönni, és akkor talán meglágyul. Nyilván nem kéne nyalizni egyik félnek sem, de ha te is felveszed az ő stílusát, az csak ront a helyzeten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!