Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha az apuka nem fizet gyerektartást, akkor is köteles vagyok oda adni a kislányomat?
Tavaly télen csak akkor gyújtott be a cserépkályhába,amikor nála volt a kislány,tehát a lakás nem igazán volt felmelegedve soha.Ha ez idén télen is így lesz,mert apuka nem vesz fát,akkor nem vagyok köteles oda adni a kislányomat,jól tudom?(kérhetem a gyámügyit,hogy ellenőrizzék le,hogy megfelelő környezet és meleg van apukánál,mert tavaly télen sokat volt ez miatt beteg,hiszen megfázott a kislányom)Gyerektartást sem kapok.Így is köteles vagyok a kislányt oda adni apukájának?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Köszönöm a válaszod!
Nincsen tüzelőre sem pénze az exemnek,annyi hitelt felhalmozott.Így gyerektartást sem kapok.Nem tud fizetni.Nagyon aggaszt,hogy a kislányom megint hideg fürdőben tisztálkodik majd és hideg szobában alszik.Volt,hogy kesztyű volt a kis kezén és persze felöltözve,annyira fázott,így aludt.
Köszönöm a választ!
Sajnos hiába mondom az exemnek,hogy hozza haza a kislányt még az nap,ő ragaszkodik hozzá,hogy a láthatási időt a kislány ott töltse,ezért akarom most már a gyámügyit is belevonni a dolgokba.Ez nekem ingyenes lesz,vagy fizetnem kell a környezettanulmányért?Csak,hogy tudjam mire is számítsak,mert nem akarom a dolgot ennyiben hagyni.Nem mindegy...
Mekkora a gyerek? 3 év alatt kérheted az otthonodban legyen a láthatás, ne vihesse el.
Ha nem tud megfelelő körülményeket biztosítani, akkor kérd meg őt, majd akár a gyámhatóságot, hogy ne kelljen ott aludnia a gyereknek. Másnap reggel ismét érte mehet.
8 éves a kislányom.Nem akarom őt eltiltani,ne érts félre,csak nem mindegy,amikor haza jön szegény és még didereg.Gondolj bele,egy mesét nem tud kényelmesen végignézni,mert paplanok és párnák közé van bedugva.Hiszen fázik.Pénteken viszi el apukája és vasárnap este 7 órakor hozza haza.Ez idő alatt van ideje nem vacogni is,de mire felmelegszik egy lakás...az idő.Egy olyan lakás,ami pedig nincsen rendszeresen fűtve,az nem olyan meleg,nem az igazi kellemes meleg.
A gyerektartásra szükségem lenne,iskolás a kislány.Az járna,nem nekem,de a kislánymegélhetéséhez igen.Az a gyereknek jár.10.000 forintról van szó,ennyit kértem a 160.000 forintos fizetéséből.Szerintem ez nem nagy összeg.Csak tudjátok neki fontosabb volt az új autó,mint bármi más,most meg bele fullad a hiteleibe.Persze esze ágában sincsen az autót eladni,hogy pl.fát vegyen,vagy valami hasznos dolgot.
Érdekes kérdés.
A gyerek nem árucikk, tehát nem a pénzért "cserébe" adod oda az apjának, hanem azért, hogy láthassák egymást, együtt lehessenek.
Nagyon sajnálom, hogy a volt párod ilyen nehéz helyzetben van, és megértem, ha félted a lányodat a betegségtől. Azonban egy ilyen problémának több megoldása is lehetséges. Te miért azt választanád, amivel ártasz a volt párodnak és a gyerekednek egyaránt? Nem tudtok fájdalom és harag nélkül megegyezni a gyerek érdekében?
(Én a leírtakból úgy látom, az apa megpróbálja megteremteni a körülményeket, csak nehéz helyzetben van. Nem az igyekezet hiányzik. Akkor lehetne felróni neki, ha nem igyekezne. Így inkább segíteni kellene Őt.)
Kedves utolsó.
Én is elvált szülők gyermeke vagyok és apám nevelt fel,hidd el,tudom,hogy nehéz és rossz ez egy gyereknek.Ezt csak azért írtam még ide le,mert az előbb elfelejtettem bele fogalmazni a kommentembe.Nem mondom egy szóval sem,hogy egy apa nem képes,vagy alkalmas a gyereknevelésre,de ez egy olyan helyzet,amiben sajnos azt kell tapasztalni,hogy az apuka önző és nem a gyerekére gondol.Nekem első a megfelelő környezet és a megélhetést biztosítani,neki viszont az autója a minden.Nem a tűzifa stb...
Ezért kértem itt a tanácsotokat és a véleményeteket.A környezetemben mindenki pert javasol.Letiltott gyerektartás,fizu 20%-a stb...én nem akarok tárgyalásról tárgyalásra járni,de a minimumot elvárom,a biztosított,megfelelő környezetet a kislányomnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!