Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha az apuka nem fizet gyerektartást, akkor is köteles vagyok oda adni a kislányomat?
Tavaly télen csak akkor gyújtott be a cserépkályhába,amikor nála volt a kislány,tehát a lakás nem igazán volt felmelegedve soha.Ha ez idén télen is így lesz,mert apuka nem vesz fát,akkor nem vagyok köteles oda adni a kislányomat,jól tudom?(kérhetem a gyámügyit,hogy ellenőrizzék le,hogy megfelelő környezet és meleg van apukánál,mert tavaly télen sokat volt ez miatt beteg,hiszen megfázott a kislányom)Gyerektartást sem kapok.Így is köteles vagyok a kislányt oda adni apukájának?
Köszönöm előre is a válaszokat!
De jó , hogy ilyen okos mindenki más kárára!
Hát tényleg mindent megpróbál megtenni az apuka. Gyerektartást nem fizet a gyerek betegen jön haza tőle mert nem fűt be és hideg vízben kell fürdeni a gyereknek. Ja és alváshoz még a kesztyűt is kell húzni.
Szépen kérlek kedves kérdező a gyereked szempontjait vedd elsősorban figyelembe! A családjogi törvényben is ezt veszik elsődleges szempontnak.
Menjél gyámügyre!
Nem úgy van hogy ha az apa nem fizeti a gyerektartást akkor megy a börtönbe? Vagy ez csak külföldön érvényes? Ha jól tudom úgy van ha nincs az illetőnek állása akkor a bíróság választ neki valamit és ha akkor sem fizet akkor börtön és abból a "keresetéből" fizetik ki az anyát.. persze itthon biztos nem így van.
Először is perelj a gyerektartásért, mert ha van autó meg ha jól értelmezem mesenézés(ergo tévé,DVD), akkor tudna miből fizetni. Ha az megvan akkor pereld a nem megfelelő körülmények miatt is.
Ha annyiban hagyod, nem fog változni a dolog.
Sok sikert, a gyerek érdekében is!
14,31
Talán a saját hülyesége miatt van nehéz helyzetben apuka nem,amint írja a kérdező?Akinek fontosabb a luxus mint a gyereke akkor is ha nem telik neki rá,és most meg nem győz törleszteni.Azért álljunk már meg,egy felelősségteljes ember nem gondolkozik így.Először a gyerekére gondol ha valóban szereti,hogy megfelelően tudjon róla gondoskodni minden tekintetben,és utána a nagyzolása.Sok ilyet ismerek sajnos,hogy ilyen-olyan luxus dolgokra tellett,persze hitelekből,a gyerekre meg nem jut.Na nehogy már,az anya meg tartsa el a gyereküket ahogy amiből akarja.És ha neki sincsen,akkor mi van?Vagy Ő nem mondhatja ezt?És miért nem,és az apa miért teheti ezt meg?Gondolkozzunk már!!!Ha ilyen körülmények közé viszi,ne engedd el.És ezzel nem agyereknek teszel rosszat,ha egy felelőtlen nemtörődöm alakra nem bízod.
Add bíróságra,követeld a gyerektartás behajtását,ne elégedj meg 10ezerrel mert az semmi egy gyerekre!!A többi hitelek elé fogják venni a gyt behajtását!!
Korlátoztasd a láthatást,kérd,hogy az otthonotokba látogathassa!
Abból gondolom, hogy azt is megtehetné, hogy feléje sem néz.
Van úgy, hogy az ember tényleg hülye. Nem ismerek minden körülményt, a másik felet meg sem tudom hallgatni. Azt sem tudom, mikor vállalta be a hitelt és miért tette? Ezeket a dolgokat mind a Te elfogult szavaid alapján ismerem csak. Ezért mondtam, hogy meg kellene egyeznetek, segíteni egymást. Neki is segítenie kellene Téged, ezt nem is tagadtam. De amit kihallok a szavaidból, az inkább a sértett harag, nem a gyerek valódi érdeke. Ezt érzem.
Első vagyok. Azt hittem, a párodnak nincs jövedelme.
Ezesetben viszont nem értem, miért nem pereled be a gyerektartásért??? Ez erkölcsi kötelességed is a gyerekkel szemben. Ha te el is tudod őt tartani, ezt a pénzt rakd félre neki életkezdéshez. Apukán meg szépen hajtsák be a pénzt, akár az autója kárára. Az ő gyerek is, jogai persze vannak, de kötelessége is. Neki is hozzá KELL járulnia a gyermeke fenntartásához. Nem is értem, miért nem perelsz? Kényelmi okokból? Mert nincs kedved bíróságra járni???
Visszamenőleg 6 hónapra perelheted, úgyhogy mielőbb futás!
14,54
Mert szerinted nem az lenne agyerek érdeke,hogy mindkét szülő egyformán felelősségteljesen gondoskodjon róla????
Vagy ez csak az anya dolga???Az apáé talán nem?
Anyukának esetleg a semmiből is el kell tudni tartani azt a gyereket?És köteles szerinted tűrni,hogy nem megfelelő körülmények közé viszi az apa,mert a nagyzolása miatt még fűteni sem tud?Ha fontos lenne apukának a gyereke szerinted ebbe a helyzetbe hozta volna magát?
Ez az ember egy egoista pasi,aki nem addig nyújtózik amíg ér a takarója,aztán most még talán Őt kéne sajnálni emiatt.
Te egy ilyen apuka vagy,vagy egy ilyen apuka új macája?
és mi az,hogy azt is megtehetné,hogy feléje sem néz?
Milyen egy szülő lehetsz te,aki így beszél egy gyerekről?
Remélem nincs gyereked!!!
OFF 14:59 15:00 Persze. Mennyivel könnyebb ítélkezni, személyeskedni, alaptalanul (és persze a névtelenségből) rágalmazni, fröcsögni, saját problémáinkat másokra vetíteni? Könnyebb. Ettől még -remélem- nem kötelező.
Azt, hogy én, vagy más milyen, nem tudhatod. És ha ilyen rosszul vagy képes értelmezni a leírt szavakat, akkor még a hozzászólásokból sem fogsz túl sokat kihámozni. Sajnos elvakít valami, amit én nem ismerek, de nem is nagyon vágyom rá, hogy megismerjem. Mert gyűlölködő szavaid vannak, és én inkább távol maradok az ilyenektől. ON
Én ameddig lehet a békés megoldást részesítem előnyben. Akkor is, ha én látszólag veszítek ezen. Majd máshol megnyerem. Nem kell, hogy ezt bárki értse, vagy egyet értsen vele. Nincs rá szükségem. Aki pereskedni akar, az azt fog. Aki feljelent, az feljelent. Nincs rá nagy hatásom. Elmondom, amit gondolok, egyeseknek már ez is csípi a szemét, és háborognak rajta. Ez azonban az Ő lelki problémájuk, nem az enyém.
Nem ismerem a helyzetet, annyit tudok biztosan, hogy elrontani valamit könnyebb, mint megjavítani. És ha valami félig máris elromlott, akkor nagy a kísértés, hogy dobjuk ki, hagyjuk a fenébe az egészet. Ez akár működhet is, amikor egy kenyérpirítóról van szó. Az emberi sorsoknál talán nem kellene ezt a konzum-magatartást követni.
Bármennyire is rossz ez az apa (nem vagyok meggyőzve), attól még a kislány apukája. Neki ő az egyetlen, következésképp a legjobb és legrosszabb apa is egyben. Nem lehet lecserélni, helyettesíteni is csak ideig-óráig. Ez van. Nem én találtam ki, a világ működik így. Persze, aki erre fittyet hány, azt nem érdekli. Ez sem az én karmám. Mindenki olyan tanácsot ad és fogad el, amire képes.
Köszönöm a válaszokat!
Ha ezen a télen is hideg szoba várja a kislányomat,megfogom tenni a kellő lépéseket és gyámügyire megyek.
Apunak nem számít,ha a gyerek 2 hetet hiányzik a suliból,mert beteg,nem érdekli,ha orvosságot kell vennem.A gyerektartást kérni fogom szép szóval,mint ahogy az elmúlt 3 évben is.Ha ez nem működik,jogi útra terelem a dolgot.
Fer voltam eddig,de már nem leszek elnéző és csak is azt fogom figyelembe venni,ami a gyerek érdeke.
Kedves utolsó válaszoló!
Hosszú lenne leírnom a történetemet,de hidd el,meg van a miértje mindennek.Igazad van,a másik félt nem tudod meghallgatni.Viszont szerintem abból,hogy a kislányához is hogyan áll,lelehet szűrni,hogy milyen ember.Tiszteletben tartom,hogy ő az apa,de,mint ember,az én szememben 0.Elsőnek kellene,hogy legyen a minimum,amit egy szülőtől el lehet várni:
1,megkérdezni mi volt az iskolában
2,elmenni az évzáróra
3,néha-néha zoknit venni,ha már a gyerektartást nem fizeti
4,megjelenni a kislány fellépésein(farsang,vers mondás)
5,és nem utolsó sorban biztosítani neki a meleg otthont
Amit elkölt benzinre,szórakozásra,mc donalds-ra,abból már vehetett volna tűzifát.A hiteleit a válás után csinálta és az autót is akkor vette,egy csomó adóstárssal a háta mögött.
Ha neki ez a jó,ám legyen,de a kislányomat nem hagyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!