Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Asszonytartást meg fogja ítélni a bíróság ha kérem?
Egyetemen pályázd meg a szociális ösztöndíjat, meg kérj egyéni tanrendet. Olyankor csak vizsgázni kell elmenni, tehát tudsz mellette dolgozni. Az exed meg adjon gyerektartást, nem a szentlélek szállt beléd, ő is hozzátartozik a gyerekhez.
Ha már vállaltátok a gyereket, felelősséggel tartoztok iránta.
21/L
Alapból nem értem, hogy jött ki neked a gyes+csp=34 e. Mindegy, ez nálad a legkisebb gond. Árvaellátást CSAK akkor kaphatsz max. 25 éves korodig, ha nappalin tanulsz valamilyen intézményben, ha házasságot kötöttél, itt már megdőlt a dolog, rendkívüli kivétel nincs.
Én a helyedben ÖRÜLNÉK, hogy egyáltalán a gyereket nekem ítélnék, nemhogy még fenjem a fogam más segélyre vagy asszonytartásra. HOL élsz? El lehet menni dolgozni. Te sem azért mentél hozzá, mert szerelmes vagy, hanem egy kiutat láttál a nyomorból, csak nem jött be a számításod, és nyögöd a következményeit. Lehet játszani a sértődöttet, a többieknek igaza van.
A házastársi tartás
A házastársi tartásdíj az elvált házastársnak a volt házastársa megélhetésérõl való gondoskodását jelenti, amelynek értelmében a házasság felbontásakor - meghatározott feltételek fennállása esetén - bírói ítélet vagy a volt házastársak közös megállapodása alapján tartást köteles teljesíteni. (A házasságról, családról és a gyámságról szóló - többször módosított - 1952. évi IV. törvényben, továbbiakban: Csjt.)
Házastársi tartásra való jogosultság feltételei
A házastársi tartásra való jogosultság feltétele, hogy
1. arra a házastárs önhibáján kívül rászoruljon és
2. arra a házasság fennállása alatt tanúsított magatartása miatt ne váljon érdemtelenné (vagyis arra érdemes legyen), továbbá hogy
3. arra a kötelezett képes legyen (azaz házastársi tartás csak olyan mértékben ítélhetõ meg, hogy az ne veszélyeztesse a volt házastársnak és annak a megélhetését, akinek eltartására a volt házastárs a tartást igénylõvel egy sorban köteles).
A fenti együttes feltételek közül az elsõ bizonyítása a jogosultat, míg a másik kettõ bizonyítása a kötelezettet terheli. A házastársi tartás a volt házasfeleket nemükre tekintet nélkül terhelheti.
Egeszen biztos vagyok benne, hogy mivel a jovedelmed eleri a jelenlegi nyugdijminimum ketszereset -GYES, csaladip, arvaellatas el kell hogy erje- nem fognak neked rokontartast megitelni, csak gyerektartast.
"nem nektek kell fizetni."
Miről beszélsz semmi sincs ingyen van mint gondolsz honnan van az államnak pénze. A dolgozó emberek fizetésének 30% elviszik ezért adóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!