Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Asszonytartást meg fogja...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Asszonytartást meg fogja ítélni a bíróság ha kérem?

Figyelt kérdés
3 hónapos a babám most, így dolgozni nem tudok. a gyest és a családit kapom. azon felül árvaellátást kapok édesapám halála miatt. 21 éves vagyok. így hogy elhagyott a férjem az édesanyámmal és a hugommal élek. édesanyám ápolási segélyt kap (24ezer) és az özvegyi nyugdíjat és a hugom árvaságiját ami (54ezer összesen) 100m2-es családi házban lakunk, amit nagyon nehezen tartunk fenn. hiába áruljuk nem veszi meg senki. Mennyi esélyem van ezzel a körülménnyel h ítéljenek nekem asszonytartást? A férjemnek van állása és családi háza(igaz ez nincs az ő nevén).

#válás #bíróság #asszonytartás #nehéz körülmény
2012. nov. 13. 16:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
36%
Én elhiszem, hogy nehéz fenntartani, a kérdező nem 200at kap, rosszul számolta valaki, összesen kb 100 ezerből vannak. Egy házat nem olyan könnyű eladni, mi is 10 éve áruljuk, PEST mellett és a kutya se veszi meg, pedig már 10 millát leengedtünk, vagyis a felére a vételárat és így sem tudjuk eladni. De talán valakinek, vagy a húgodnak vagy anyukádnak rendes munkahely kéne, mert így nagyon nehezen éltek meg. Ráadásul, manapság nem könnyű elhelyezkedni, főleg ha van egy 3 hónapos gyereked, meg lehet próbálni!
2012. nov. 13. 17:55
 32/73 anonim ***** válasza:
80%

Egyetemen pályázd meg a szociális ösztöndíjat, meg kérj egyéni tanrendet. Olyankor csak vizsgázni kell elmenni, tehát tudsz mellette dolgozni. Az exed meg adjon gyerektartást, nem a szentlélek szállt beléd, ő is hozzátartozik a gyerekhez.

Ha már vállaltátok a gyereket, felelősséggel tartoztok iránta.

21/L

2012. nov. 13. 17:57
 33/73 anonim ***** válasza:
80%
Gyakorlatilag mi köze a volt férjednek ahhoz, hogy nektek mennyi a kiadásotok? a gyerektartást kapod, mi mást akarsz? Neki mi a franc köze van ahhoz, hogy édesanyád mekkora házban él. Költözz kisebbe. Senki nem fog neked asszonytartást megítélni, még az kéne...
2012. nov. 13. 18:03
 34/73 anonim ***** válasza:
33%
Miért rontaná az elhelyezkedési esélyt a baba? Nem kell beleírni az önéletrajzba.
2012. nov. 13. 18:19
 35/73 anonim ***** válasza:
85%

Alapból nem értem, hogy jött ki neked a gyes+csp=34 e. Mindegy, ez nálad a legkisebb gond. Árvaellátást CSAK akkor kaphatsz max. 25 éves korodig, ha nappalin tanulsz valamilyen intézményben, ha házasságot kötöttél, itt már megdőlt a dolog, rendkívüli kivétel nincs.

Én a helyedben ÖRÜLNÉK, hogy egyáltalán a gyereket nekem ítélnék, nemhogy még fenjem a fogam más segélyre vagy asszonytartásra. HOL élsz? El lehet menni dolgozni. Te sem azért mentél hozzá, mert szerelmes vagy, hanem egy kiutat láttál a nyomorból, csak nem jött be a számításod, és nyögöd a következményeit. Lehet játszani a sértődöttet, a többieknek igaza van.

2012. nov. 13. 19:04
 36/73 anonim ***** válasza:
95%

A házastársi tartás

A házastársi tartásdíj az elvált házastársnak a volt házastársa megélhetésérõl való gondoskodását jelenti, amelynek értelmében a házasság felbontásakor - meghatározott feltételek fennállása esetén - bírói ítélet vagy a volt házastársak közös megállapodása alapján tartást köteles teljesíteni. (A házasságról, családról és a gyámságról szóló - többször módosított - 1952. évi IV. törvényben, továbbiakban: Csjt.)

Házastársi tartásra való jogosultság feltételei

A házastársi tartásra való jogosultság feltétele, hogy

1. arra a házastárs önhibáján kívül rászoruljon és

2. arra a házasság fennállása alatt tanúsított magatartása miatt ne váljon érdemtelenné (vagyis arra érdemes legyen), továbbá hogy

3. arra a kötelezett képes legyen (azaz házastársi tartás csak olyan mértékben ítélhetõ meg, hogy az ne veszélyeztesse a volt házastársnak és annak a megélhetését, akinek eltartására a volt házastárs a tartást igénylõvel egy sorban köteles).

A fenti együttes feltételek közül az elsõ bizonyítása a jogosultat, míg a másik kettõ bizonyítása a kötelezettet terheli. A házastársi tartás a volt házasfeleket nemükre tekintet nélkül terhelheti.

Egeszen biztos vagyok benne, hogy mivel a jovedelmed eleri a jelenlegi nyugdijminimum ketszereset -GYES, csaladip, arvaellatas el kell hogy erje- nem fognak neked rokontartast megitelni, csak gyerektartast.

2012. nov. 13. 19:37
 37/73 anonim ***** válasza:
13%
Hát nem kicsit vagytok rossz indulatúak.Mert itt aztán senki nemhibázott 21évesen,sőt nem is szült,még az is ennek a szegénynek a hibája aki éppen nem tud szülni.3hónapos a baba,nem ő lépett ki ott hagyták.Majd kapkodnak is utána ilyen picur mellett mi?Egyébként meg tévedésbe vagytok bezony ,van asszony tartás akár tetszik akár nem.Te meg kérd és meg is fogod ilyen fel állás mellett kapni.nem is értem miért támadjátok nem nektek kell fizetni.ja ne felejtsetek a kis pirosra nyomni:))
2012. nov. 13. 19:39
 38/73 anonim ***** válasza:
89%
Azért "támadjuk", hogy gondolkozzon el. Senki nem dolgozik a családban. Ő is csak azt keresi hogyan tudná az államot vagy az exét megpumpálni. Gyereke van, próbálja meg eltartani, gondoskodni róla. Ez egy szülő feladata. Nem csak megcsinálni és megszülni kell. Azt a legkönnyebb.
2012. nov. 13. 19:50
 39/73 anonim ***** válasza:
91%

"nem nektek kell fizetni."

Miről beszélsz semmi sincs ingyen van mint gondolsz honnan van az államnak pénze. A dolgozó emberek fizetésének 30% elviszik ezért adóban.

2012. nov. 13. 19:54
 40/73 anonim ***** válasza:
89%
Nem fogja megkapni, 37. Van jovedeleme: gyes es csaladi potlek. Ezzel van igy egy parszaz anya az orszagban. Kap melle arvaellatast is, nem ertem ugyan miert, de kapja, ennek a legkisebb osszege jelenleg 24250. Ez a harom jovedelem egyutt kb 60 e, ami a jelenlegi oregsegi nyugdijminimum kicsit tobb, mint ketszerese, tehat a mai torvenyek szerint a letminimumot meghalado jovedelme van. Ha elvalik, a csaladipotlek emelkedik 1000 forinttal, illetve a gyereknek megitelnek tartasdijat. Bocsass meg, de vannak paran az orszagban, akik ennyibol eltartanak egy gyereket es onmagukat is.
2012. nov. 13. 19:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!