Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Apa tényleg elperelhet jogi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Apa tényleg elperelhet jogi úton az anyukámtól?

Figyelt kérdés

Megpróbálom tömören leírni.

A szüleim 5 éve elváltak, most 17 vagyok. Vallásos családban nőttem fel, ezzel nem is volt semmi gond. Miután a szüleim elváltak anyával maradtam, habár 2-3 naponta találkozok apával. Az ő lakásában is van egy saját szobám. Anya új pasija szinte már fanatikusan vallásos, és ezt anyára is teljesen ráragasztotta.

Nekem kb fél éve van barátom és mostanában eljátszottunk a gondolatattal, hogy mi lenne ha lefeküdnénk egymással. A barátom vett óvszert és kíváncsiságból kibontottunk egyet, hogy megnézzük, de anya pont hazajött és csak gyorsan bedobtam a szekrénybe. Később el is felejtkeztem róla, és anya megtalálta. Hihetetlenül kiakadt, mivel a vallásunk nem ismeri el a fogamzásgátlást, de mint az anyukám azt sem fogadja el, hogy én időközben felnőttem és már nyitott vagyok az ilyen dolgokra. Nagy balhé lett belőle, felhívta apát is. Viszont apa megvédett, hogy legalább van eszem, és gondolok a fogamzásgátlásra.

Most 3 hete apánál lakok, és sokkal jobban érzem itt magam. Apa új barátnője sokkal kedvesebb, a minap beszélgetett velem a szexről is!! (megjegyzem anya sose hallgatott meg, és nem is válaszolt a kérdéseimre, mondván, hogy még kicsi vagyok)

Este hallottam, hogy apa anyával veszekszik a telefonban és azt mondta, hogy ha én is szeretnék ott maradni (apánál) akkor ő mindent meg fog tenni, hogy jogi úton elperelhessen anyától.

Tényleg van ilyen? Hogy ha szeretnék élhetnék apával is? Itt sokkal jobb a légkör, és végre van 2 felnőtt aki hajlandó velem beszélni a kényes témákról is...

2012. aug. 18. 14:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ja, most látom, hogy január... hát, már nagyon nem érdemes pereskedni, ha most beadja a papírt, akár 2-3 hónap is lehet, mire időpontot kap...

Próbáljatok anyukáddal megegyezni, közölheted, hogy ha nem engedi meg, hogy ott lakj apukádnál, akkor januárban úgyis elhúzol, de akkor sok látogatásra ne számítson tőled.

2012. aug. 18. 16:53
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Remélem anya is megérti, hogy itt jobban érzem magam.

Ui: az anyukám nem szekta tag. Római katolikusok vagyunk. Eddig is gyakoroltuk a vallásunkat, de semmit nem erőltettek rám. Ha nem volt kedvem misére menni akkor nem mentem, pont annyira kellett aktívnak lennem amennyire szerettem volna. Viszont mióta új pasija van anyának azóta sokkal komolyabban veszi.

Ha valaki ismeri a vallásokat akkor tudja, hogy a katolikus egyház ellenzi az abortuszt és a fogamzásgátlást is. Ami nem rossz ha az ember már felnőtt. Akkor szerintem is belefér a gyerekvállalás, de amíg 17 vagyok, szerintem nem lenne szabad a fogamzásgátlást megakadályozni. :-(

És ebben megerősített az Atya is. Ő is célzott rá, hogy Isten ezután is szeretni fog, csak nem szabad elveszíteni a Hitem! :-)

2012. aug. 18. 18:16
 13/17 anonim ***** válasza:
78%
Én nagyon örülök, mint apa az ilyen történeteknek mint a Tied. Tény az is, bár én nem vagyok hívő, hogy sok vallásos ember, már a nem egészséges keretek közé képes elmenni, elvakult az iránt amiben hisz. Viszont csak azért, mert apukád támogatja a szexuális életedet nem kellene oda költöznöd. Én pl. nagyon is remélem, hogy a lányom 18 éves koráig nem fogja elveszíteni a szüzességét. Pedig még hívő sem vagyok, csak egy féltő apa.
2012. aug. 18. 21:41
 14/17 A kérdező kommentje:

A hangsúly nem azon van, hogy mikor szeretnék lefeküdni a barátommal, hanem azon, hogy az anyukám miként fogadja ezt. Apukám sem ujjong az ötletemért mert szerinte ehhez lelkileg is fel kell nőni mert akkor lesz igazán szép élmény. És én ezt el is fogadom.

A baj az, hogy az anyukám- akinek segítenie kéne, hogy ehhez a felnőtt dolgokhoz megérjek- még mindig úgy kezel mint egy 10 éves kislányt. És szerintem az is kellemetlen, hogy a sok-sok kérdésemre nem az anyukámtól kaptam választ, hanem az internetről és az apukám barátnőjétől..:(

Szerintem ez más csalásokban nem így van. :-( Egy anya dolga, hogy a lányával beszélgessen a csajos dolgokról, nem?

2012. aug. 18. 22:59
 15/17 anonim ***** válasza:

Ilyesmi volt a helyzet nálunk is.

Apámnak csak annyit kellet tennie hogy bebizonyítsa hogy anyám nem alkalmas az anyaságra(Ami nem volt nehéz).

A tárgyalás úgy végződött hogy apám diktált, anyám meg csak bólogatott.

Bár az én szüleim akkor váltak és az elhelyezésről volt vita, nem tudom ez mennyire más, de szurkolok, hogy apukádhoz kerülhess én is sokkal jobban szeretek az én apukámnál lenni. :)))

2012. aug. 18. 23:13
 16/17 anonim ***** válasza:
13. itt nem arról van szó, hogy a kérdező most rögtön le akar nyomni pár menetet a pasijával, hanem arról, hogy egy lassan felnőttnek számító lány szeretne LASSAN lefeküdni a barátjával, csak az anyja hanyagsága és vallási nézetei miatt le akarja a gyerekét korlátozni, aki viszont felelősségteljesen gondolkodik, megbeszélné a dolgokat egy felnőtt nővel is, tájékozódik, kommunikál a párjával és vele is beszélget a dologról. Így a normális, nem a középkorban élünk, hogy ennyire le kelljen ragadni a vallásnál, ma nem azt a gazdasági helyzetet éljük, hogy gond nélkül szexelhessen bárki bárkivel, mert felnevel könnyedén 5-6-7-8 porontyot zsebből, de nem is a középkor, hogy eladja az utódot vagy benyomja árvaházba. A szex az élet velejárója, párkapcsolatban a mély szeretet, bizalom és vonzódás egyik kimutatása. Nem elítélendő.
2012. aug. 19. 00:22
 17/17 anonim ***** válasza:
Én 5 éves voltam amikor a szüleim elváltak. Anyukámnak ítéltek és 12 éves koromban volt a következő tárgyalás ahol eldönthettem,hogy hol szeretnék élni.
2012. aug. 19. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!