Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kérhetem el anyukámtól a családi pótlékot?
ugyanabban a helyzetben voltam mint te,és azt hittem nem illet meg.De egy ismerösöm felmenta helyi hivatalba,ott alàtàmasztottam,hogy miota vagyok külön anyàmtol,és igenis visszafizettették vele az összes pénzt!!!
söt 1 éven àt havi 5000 forint birsàgot kellezz fizetnie,az àllamnak,mivel nem jelentette,hogy nem vele élsz,ö vette fel a pénzt stb,tehàt ez màr büncselekmény.
menj a gyermekvédelmi hivatalba!!!!!!!!!!!!!¨Vagy a jegyzöhöz.
Szia!
Mindenképp hívd fel a helyileg illetéke MÁK-ot, vagyis az államkincstárt. Ha a lakcím kártyádon ugyanaz a lakcímed mint apukádé kérvényezzétek a családit. S igen is gyerekvédelmi hivatal és helyi jegyző. Ugyanis anyukád azzal,hogy te nem illetve,hogy nem apukád kapja utánad a családit bűntényt követ el. Ráadásul valószínű,hogy a magasabbat veszi fel, merthogy egyedülálló. S ma az nem is 10 ezer havonta, hanem ha jól tudom egyedül álló szülőnek 13600 Ft. Szóval ez mindenképp benneteket illet azóta, hogy te nem laksz vele. Főleg ha hivatalosan sem laksz vele, vagyis lakcímet változtattál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!