Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Apa tényleg elperelhet jogi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Apa tényleg elperelhet jogi úton az anyukámtól?

Figyelt kérdés

Megpróbálom tömören leírni.

A szüleim 5 éve elváltak, most 17 vagyok. Vallásos családban nőttem fel, ezzel nem is volt semmi gond. Miután a szüleim elváltak anyával maradtam, habár 2-3 naponta találkozok apával. Az ő lakásában is van egy saját szobám. Anya új pasija szinte már fanatikusan vallásos, és ezt anyára is teljesen ráragasztotta.

Nekem kb fél éve van barátom és mostanában eljátszottunk a gondolatattal, hogy mi lenne ha lefeküdnénk egymással. A barátom vett óvszert és kíváncsiságból kibontottunk egyet, hogy megnézzük, de anya pont hazajött és csak gyorsan bedobtam a szekrénybe. Később el is felejtkeztem róla, és anya megtalálta. Hihetetlenül kiakadt, mivel a vallásunk nem ismeri el a fogamzásgátlást, de mint az anyukám azt sem fogadja el, hogy én időközben felnőttem és már nyitott vagyok az ilyen dolgokra. Nagy balhé lett belőle, felhívta apát is. Viszont apa megvédett, hogy legalább van eszem, és gondolok a fogamzásgátlásra.

Most 3 hete apánál lakok, és sokkal jobban érzem itt magam. Apa új barátnője sokkal kedvesebb, a minap beszélgetett velem a szexről is!! (megjegyzem anya sose hallgatott meg, és nem is válaszolt a kérdéseimre, mondván, hogy még kicsi vagyok)

Este hallottam, hogy apa anyával veszekszik a telefonban és azt mondta, hogy ha én is szeretnék ott maradni (apánál) akkor ő mindent meg fog tenni, hogy jogi úton elperelhessen anyától.

Tényleg van ilyen? Hogy ha szeretnék élhetnék apával is? Itt sokkal jobb a légkör, és végre van 2 felnőtt aki hajlandó velem beszélni a kényes témákról is...

2012. aug. 18. 14:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés: mikor leszel 18? Mert utána szabadon leléphetsz otthonról. Addig próbáld kibírni.
2012. aug. 18. 14:33
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, hogy érdemben nem tudtam válaszolni, de apukád esetleg kérheti az elhelyezésed újratárgyalását... Szokott lenni a bíróságokon ilyen nyílt nap, mikor lehet menni kérdezni, ha más nem, azt próbáld meg.
2012. aug. 18. 14:35
 3/17 anonim válasza:
100%
Kérheti az elhelyezést és tudtommal már a te véleményedet is kikérik.
2012. aug. 18. 14:50
 4/17 A kérdező kommentje:

Jövő januárjában leszek 18.

Ha jól emlékszek ügyvédek jelenlétében váltak el, és anno engem is megkérdeztek, hogy kivel szeretnék lakni, de akkor a szüleim és a saját részemről is egyértelmű volt, hogy az anyukámmal maradok...

2012. aug. 18. 14:54
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
van ilyen. az édesapád kezdeményezheti, az eljárás során pedig, mivel elég idős vagy hozzá, döntően a te nyilatkozatodra fognak alapozni. azaz, ha te a bíróság előtt úgy nyilatkozol, h szívesebben élnél apuddal és nála erre ideálisak a körülmények, akkor költözhetsz is :)
2012. aug. 18. 14:55
 6/17 anonim ***** válasza:
41%
Kérheti és ha te úgy nyilatkozol,hogy apukádnál akarsz élni,akkor nála helyeznek el. A Bíróság figyelembe veszi,hogy anyukádék egy szekta tagjai,és rád kényszerítik az életidegen demagógiájukat.
2012. aug. 18. 15:05
 7/17 anonim ***** válasza:

Szerintem jövő januárig a bíróság nem is hoz ítéletet. Én a helyedben akár már most is lelépnék.

Nem hiszem, hogy a gyámhatóság túl nagy ügyet csinálna abból, hogy 17 évesen és 8 hónaposan "lelépsz".

Én legalábbis simán ezt csinálnám, megpróbálnám elmagyarázni anyumnak, hogy én itt akarok maradni és kész.

Ha eljárást indítana, sem nagyon csinálnának semmit, mert egyrészt mire lezajlik, már szinte 18 leszel, másrészt ők sem hülyék és tisztában vannak azzal, hogy a nagykorúság nem feltétlenül akkor indul, amikor valaki 18 lett.

2012. aug. 18. 15:11
 8/17 anonim ***** válasza:
Apukád jó fej, szurkolok, hogy sikerüljön átköltöznöd :)
2012. aug. 18. 15:19
 9/17 anonim ***** válasza:

Örülj neki, hogy így alakult, apukád jó fej!

Januártól meg már úgyis mindegy, kár perbe kezdni, kidobott pénz. Biztos meg tudnak egyezni egymás közt.

2012. aug. 18. 15:23
 10/17 anonim ***** válasza:
Igen, és ebben a kérdésben téged is meghallgatnak és a véleményed sokat számít, szerintem döntő is. Apukádnál megfelelőek a körülmények (tehát nem alkoholista, nem a putriba vinne), te is ott akarsz maradni, egyértelmű, hogy a bíróság ilyen esetben úgy dönt, hogy apukáddal maradhatsz. Viszont ez hosszú idő, főleg ha anyukád ellenzi, ez egy tárgyaláson nem lesz meg. Az meg eltarthat pár hónapig is. Mikor leszel 18? Utána oda költözöl, ahová akarsz.
2012. aug. 18. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!