Anyukámtól örököltem és változtatnom kellene ezen vagy normális?
Most jöttem rá, hogy azt csinálom, mint anyukám.
Ha pl valakivel csinálok valamit, akkor jobban szeretem a nehéz vagy nagyobb munkákat én csinálni. Ha nem én csinálom, azon aggódok, hogy elrontja stb. Ezért inkább én csinálom. Ha pedig nem segít, akkor pedig az a bajom.
Pl. tegyük fel, hogy családtaggal sütünk egy tortát. Jobban szeretem én csinálni a nagy részét, ha nem én csinálom, akkor kijavítom, kiveszem a kezéből a munkát. Ha pedig nem segít, akkor egy esetleges veszekedéskor szemrehányást teszek, hogy "alig segítesz" stb.
Ha idegesítő és nem normális, akkor elkezdek változtatni a hozzáállásomon. Nem akarok idegesítő és kibírhatatlan lenni.
Változtass, lazíts. Tudom mit érzel, szeretnéd, ha tökéletes lenne, de ez csak úgy lehet, ha te csinálod, viszont szeretnéd, ha segítenének is, de a kettő együtt nem megy.
A megoldás: nyelj egy nagyot és bármennyire is nem lesz tökéletes, hagyd, hogy segítsenek neked!
Én is ilyen vagyok, inkább megcsinálom én, mert az a biztos.
Viszont van az életemben néhány ember, akikre már rá merek bízni dolgokat, hadd csinálják ők, szóval haladok :-)))
Sok sikert neked is!
Ilyen voltam én is, azért írtam, hogy egyszerűen hagynod kell, hogy más is segítsen.
Tudnod kell különválasztani a két dolgot és ez a lényeg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!