Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mindenki azt tanácsolja, hogy váljak el, nekem mégsem megy. Miért?
Sok emberrel, baráttal, rokonokkal beszéltem a kapcsolatomról, mert nem vagyok benne boldog. Mindenki azt tanácsolta, hogy váljak el, sőt általában azt kérdezték, hogy akkor miért nem váltatok még el. Most már mi is belátjuk, hogy ez lenne a helyes megoldás, de valahogy mégsem megy. Pedig már ki is mondtuk egyszer, hogy ok, akkor vége és váljunk el, de aztán inkább tovább próbálkoztunk megint.
Szerelemről már szó sincs. A férjem saját bevallása szerint ő nem is volt szerelmes, de azért szeretett. Én szerelmes voltam, de már nem vagyok.
Miért nem vagyunk képesek elválni?
Ezt csak ti tudjátok.
De van pár ötletem.
- így kényelmes
- féltek a változástól
- anyagiak miatt
1. félsz a magánytól és hogy nem találsz jobbat - pedig a társas magánynál nincs rosszabb
2. még mindig reménykedsz, hogy megváltozik, pedig nem fog - a szeretet pont arról szól, hogy olyannak szereted, amilyen
3. túlzott benned a megfelelési kényszer, félsz attól, hogy mások előtt magyarázkodnod kell, hogy a hátad mögött összesúgnak, hogy elvált vagy, ráadásul a válás annak beismerése lenne, hogy kudarcot vallottál (amig "próbálkoztok", addig nincs kudarc)
Azért, mert még úgy gondoljátok, hogy jobb a biztos rossz, mint a bizonytalan jó.
Majd ha elváltatok és eltelik egy kis idő, akkor rájöttök, hogy talán korábban kellett volna. Ahogy leírtad, csak nyűglődtök egymás mellett, közben telnek a drága évek, a lehetőség az életre, egy újabb, boldogabb kapcsolatra.
Én azt hiszem, a gyerekeket féltem, és persze félek, hogy esetleg mégiscsak lett volna remény egyben tartani a családot. Bár, már szinte mindent megtettünk, hogy működjön a házasság. Egyébként másfél éve külföldön dolgozik, így kb olyan, mintha elváltunk volna, és látom, hogy a gyerekek néha hogy szenvednek az apjuk hiányától. Csak karácsonykor és nyáron jön haza egy két hétre.
Ha nem válunk el, akkor viszont ki kellene költöznöm nekem is, és azt sem szeretném.
Bevallom, én is a végsőkig próbálkoznék:)
Még annyi jutott eszembe, hogy olvastam valahol, hogy vannak olyan emberek, akikre jellemző: "Nehezen lép ki egy rosszul működő kapcsolatból"
Ha van kedvetek, ajánlok egy önismereti tesztet, elvégezhetitek és aztán meg is beszélhetitek akár.
Az önismeret mélyülése segíti a döntéseteket és aztán meglátjátok van-e még lehetőség a kapcsolatotokban?
Itt az oldal (érdemes a több kérdéses verziót végigcsinálni) :)
Biztos van több is, de nekem ez a kedvencem, egyszerű, mégis komoly összefüggések, és sokat segített mások és önmagam elfogadásában:)
Köszönöm!
Ez érdekes ötlet.
Egyébként beszéltünk már a válásról. És a legfőbb indokom a sok rossz élmény mellett, hogy mellette nem olyan ember lettem, amilyen akartam. Mióta kinn él, azóta érzem, hogy megváltoztam, és megint képes vagyok meglátni az apróbb boldogságot és sokkal nyugodtabb, türelmesebb is lettem. De mindenképpen meg fogom nézni az oldalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!