Mért tanácsolja itt mindenki hogy költözzön el a másik ha elmúlt 18? Mért tekintik élősködésnek azt hogy fősulira jár? Náluk a szülői felelősség 18 évig tart? Szerintük mindenki megteheti?
Szerintem nem is azoknak tanácsolják ezt,akik úgymond normális családban élnek normális felelősségteljes szülőkkel.Én is úgy gondolom,hogy addig tartom el vagy segítem a gyerekeimet,ameddig arra szükségük van,illetve amíg erőnkből telik.De,ha rossz helyzetbe vagyunk,akkor azt a gyerekeknek is meg kell érteni,és lehet,hogy fősuli mellett dolgozniuk kell ha jobban szeretnének élni,meg persze ha lehetőség van rá.Ezt nem tartom egyébként rossznak,pártolom a diák munkát.Viszont vannak családok,ahol a gyerek nyűg a szülőknek sajnos,mert olyan életmódot folytatnak,semmi felelősség érzetük felé,sőt talán nem is szeretik a gyerekeiket.Sokan írják,hogy egy pokol az életük a szülői házban.Most szerinted az ilyen fiataloknak mit lehetnek mást tanácsolni,mint szabadulni onnan mielőbb?Pláne ha nagykorú már.Akkor senki nem köteles gondoskodni róla,ha a szüleinek meg nincs lelkiismeretük szeretet bennük a gyerekük felé,azon senki nem tud változtatni.Az ilyen fiatal kénytelen korán a saját lábára állni.Az csak sajnálatos,hogy tényleg nagyon nehéz munkát találni,és albérletbe élni.Az én férjemnek pedagógus szülei vannak,az úgynevezett elit körhöz tartoznak,mégis még az első diplomáját is munka mellett szerezte,saját magát eltartotta.Ez van,nem kényszeríthette arra őket,amit ők nem akartak megtenni,hogy eltartsák,mint pl a lányukat 26 éves koráig.
Nem volt választása,mint ahogy sokaknak nincsen.Ha fenn akar maradni küzd,jobbat nem tud.Én sajnálom az ilyen fiatalokat,a saját gyerekeinkkel sosem tennénk ezt ha lehet,de nincs mindenki jó helyzetben,sőt van ahol nem is a szülők hibája,mert segítenének Ők,ha telne rá.
De nem tartom élősködésnek,ahol megkönnyítik a gyerekek életét a szülők,persze sok múlik azon,hogy milyen a gyerek,mennyire tudja értékelni,milyen hatással van ez rá.Mert van akinek az tesz jót,ha magának kell megküzdeni a dolgaiért már korán,csak úgy tudja értékelni.
Ilyen válaszokat csak azok kapnak, akik azt hiszik, 18 évesen bármihez van joguk (lebunkózni és kihasználni a szüleiket), kötelezettségeik viszont nincsenek.
Nyilvánvaló, hogy nem tud elköltözni, mert képtelen magát eltartani, azért kapja ezt a választ, hogy gondolkozzon el, hogy ha a maga ura lenne, akkor mennyivel nehezebb lenne az élete, mert magának kéne gondoskodnia magáról.
Jön, és panaszkodik, hogy be kell szállnia a rezsibe. Szerintem ez normális, mert ha beszáll és kifizeti a saját részét, még mindig jobb dolga van, mintha albérletben mindent maga fizet. Senkinek nem adják ingyen a kaját, a ruhát, a gázt, a vizet. Dolgozzon meg érte VAGY ha erre képtelen (nem hajlandó), akkor becsülje meg, amit kap, ne elégedetlenkedjen.
Nekem az se elfogadható kifogás, hogy de ő főiskolás, mert nem minden haverok, buli, Fanta, én is dolgoztam nappali tagozat mellett, meg lehet csinálni. Ha meg valakinek nincs kedve hozzá, akkor viselkedjen úgy, mint egy "iskolás", és húzza meg magát, de nem ő akarja megmondani a tutit azoknak, akik eltartják.
Igaz, a gyereket nem 18 évre szüljük, de nem is azért, hogy életünk végéig élősködjön rajtunk. (Igen, a szülő segítsen, amennyire tud, az enyémek is segítenek, de én soha nem élek vissza ezzel.)
Sok főiskolás ismerősöm van,akiket a szüleik tartanak el.
Ezzel tisztában vannak,hálásak a szülőknak,tisztába vannak,hogy a jogaik mellett még több a kötelességük.Ők azok,akik komolyan veszik a tanulást,nem büfészakra járnak,nem 20 évesen iratkoznak be,mert addig büdös a munka.Náluk nincs gond.
Aztán vannak olyan ismerőseim,hogy főiskolások,de mellette dolgoznak(vagy munka mellett főiskolások levelezőn),náluk sincs gond.
Aztán vannak azok,akik be vannak iratkozva valahova,siralmasak az eredményeik,otthon minimális amit csinálnak,mindig arra hivatkoznak,hogy ők"tanulnak".Nyári munka persze alma,mert "nem azért tanulnak",ők csak a végzettségüknek megfelelő munkát hajlandók elfogadni(na ők az örök élősködők)Persze mindezmllé irreális kivánságok,amiket a szülők anyagilag legtöbbször nem bírnak teljesíteni,a tisztelet teljes hiánya stb....Általánban náluk a gond.Ha azt nézed többszázezer főiskolás van,itt pedig kb páran"panaszkodnak",akkor nem olyan rossz a helyzet.Ugye az is érdekes,hogy ezek "érnek" rá panaszkodni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!