Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért van annyi válás a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van annyi válás a gyerekszületés után?

Figyelt kérdés
A környezetemben nagyon sok pár megy szét a gyerek megszületése után. A férfiak miért nem toleránsabbak? Miért lépnek le ha nem ők a legfontosabbak mikor ők is szeretek volna csemetét?

2012. aug. 7. 21:35
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:

"Tudod, ha az ember feldob bármit, amiről előtte egy ével még órákat beszélgetett át a másikkal, és 5 perc után a büfikézett-e a baba, és a xaros pelenka a téma, akkor idővel felmerül az emberben a gondolat, hogy "mi a fenét keresek én itt???""

Ebben nagyon igazad van :)

2012. aug. 8. 11:16
 32/53 anonim ***** válasza:
61%

na, én pont ezért domborítom ki már most a gyerekvállalás árnyas oldalát a páromnak, h ne érje meglepetés, miután megszületett az apróság.

amikor arról beszél, h milyen cuki egy gyerek, olyan édes, stb, akkor én elmondom, h bizony az a gyerek lehet, h egész nap bőgni fog, napi 5 kakás pelust kitermel, lehányja a pólódat, és bizony 0-24ben figyelni kell rá, törődni vele.

nem akarom, h csalódjon később. én, mint nő tisztában vagyok ezekkel, igaz csak elméleti szinten, valamint vigyáztam már picúrokra korábban.

szeretném majd bevonni a fürdetésbe, büfizésbe, pelenkázásba, és remélem, hogy nem fog idegenkedni tőle.

de fel vagyok készülve arra is, hogy minden igyekezetem ellenére elhagy. sajnos akkor így jártam, nem fogom tartóztatni, de azt elvárom, hogy foglalkozzon majd a gyerekével, hiszen az övé is, nem csak az enyém.

tudatosan tervezzük a gyerekvállalást, nem ezzel szeretném megfogni, nem szeretnék várandósan esküvőt. ha működik a dolog, úgyis együtt maradunk. ha nem, akkor pedig ne egy papír tartsa vissza.

2012. aug. 8. 11:26
 33/53 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk miért történt? Azért, mert apuka rájött, hogy a baba nem úgy működik, ahogy a számítógép: nem lehet kikapcsolni. Az, hogy a szociális kapcsolatait is a számítógép analógiájára akarja kezelni, csak akkor derült ki, amikor már megvolt a pici. Hiszen én, akivel addig együtt élt, tudtam várni. Ha ő még aludni akart, játszani a gépen, én meg éhes voltam, akkor nem kezdtem ordítani, hanem megvártam, míg befejezi. A gyerek meg ugye nem ilyen. Így tűrt, tűrt egy ideig, aztán kezdődtek az átverések, kimaradások. Most is úgy kezeli a láthatást, mint a számítógépet: akkor jön, ha más dolga nincs, ha elege van a gyerekből, akkor fekszik a földön, vagy ül a fotelban és nézi a tévét.
2012. aug. 8. 12:28
 34/53 anonim ***** válasza:

#33 - valszeg nem a számítógép a te valódi ellenséged:)))

Inkább arról a jelenségről lehet itten szó, hogy amíg az emberek jellemzően több generációs nagycsaládokban nőttek fel - mondjuk még a mi nagyszüleink generációja abszolút - addig az embernek mire gyerekvállaló korba került volt arról reális képe, hogy mi a gyerekvállalás, hisz volt a környezetében kicsi gyerek akkor is, amikor kamasz volt, meg amikor fiatal felnőtt. A családok atomizálódása, a "két szülő + 2 gyerek = család" folyamat termelte ki azokat az embereket, akik úgy jutnak gyerekvállaló korba, hogy előtte nincs reális képük, tapasztalatuk, modelljük. Hab a tortán, ha még csonka családból is származik, tehát egyáltalán nem látott férfi modellt, még a saját gyerekkora halvány emlékeibe se...

2012. aug. 8. 12:37
 35/53 anonim ***** válasza:
74%
Hazamész a kórházból, minden tápanyagod a gyermekben van, ki vagy ürítve (hajhullás stb, a szülés után nem véletlen), gátmetszéssel vagy császármetszéses műtétes sebbel, 3 óránként (éjjel nappal)felkelsz, jó esetben minden 3 órában egy órát alhatsz, tehát mély alvási fázisról álmodni sem tudsz, fáj mindened, főzni, takarítani is kell. Ott a szegény meggyötört férfi, akit az a megrázkódtatás ért, hogy nem ő a központ. Valóban ok arra, hogy otthagyja a feleségét. :( Nagyon komoly trauma, egy egoista lény számára. Szerintem nem lenne gond, ha a férfi átvállalna valami segítséget a nő munkájából, cserébe a nő sem lenne hálátlan. Mert én biztosan nem utasítottam volna el a férjem segítségét, ha egyszer is odaállt volna elém-magától, s nem felszólítás után- hogy aludj nyugodtan kiveszem a gyereket az ágyból, és kicserélem a pelusát. De sajnos ilyenben nem volt részem.
2012. aug. 8. 15:11
 36/53 anonim ***** válasza:
29%
#35, és gondolj bele, a 60-as években (és a világ nagyobbik részén ma is) 6-8 hét után dolgozni mentek a nők.
2012. aug. 8. 15:20
 37/53 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy 6-8 hét múlva dolgoztak, de biztos, hogy nem akkor voltak a legszebbek és legigényesebbek. Emellett régen divat volt több generációnak együtt lakni. Mikor visszamentek dolgozni szerinted ki figyelt a gyerekre? Hát a rokonság. De most az a divat, hogy ha 18 éves a gyerek, a család megfontolja, hogy itt az ideje összeszedni minden cókmókját a kölöknek - hiszen épp elég ideig szívta itt a levegőt - és kitenni az ajtó elé.
2012. aug. 8. 15:53
 38/53 anonim ***** válasza:
Külföldön pedig van olyan fizetés, hogy bébiszittert engedhetnek meg maguknak a szülők...
2012. aug. 8. 15:54
 39/53 anonim ***** válasza:
#38 Kína, India, Afrikai kontinens = a Föld lakosságának fele. És nem jellemző a bébiszitter. Abban viszont igazság van, és kicsit följebb magam is írtam, ami a több generációs családok széteséséről, a család atomizálódásáról szól. Bár amiről nekem van tapasztalatom (gyerekként) az a 60-as évek, üzemi bölcsi-ovi...
2012. aug. 8. 16:07
 40/53 anonim ***** válasza:
Már az se nagyon van..
2012. aug. 8. 16:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!