Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van annyi válás a gyerekszületés után?
"Miért lépnek le ha nem ők a legfontosabbak mikor ők is szeretek volna csemetét?"
Kérdező, szerintem megválaszoltad a saját kérdésedet. Mert a férfi közös gyereket szeretett volna a nővel, és nem egy konkurrenciát, aki kiszorítja őt a saját helyéről a kapcsolatban.
Nézz végig az ilyen témakörökben futó kérdéseken, a nők azzal oltogatják egymást folyamatosan, hogy "normális nőnek" a gyereke fontosabb, mint a párja, akár már embrionális korban is... hát nézd, erre meg férfi szemmel ugye az az adekvált válasz, hogy "semmi gond, akkor én is megkeresem azt az embert, akinek majd én leszek a legfontosabb" - és kész. Máris a kérdésednél tartunk.
Szóval nem, lányok, abba köll hagyni egymás hülyítését (amúgy is csak az elmúlt évtizedek terméke ez a fajta hamis idea), normális férfinak és normális nőnek a legfontosabb egyaránt a párja, és kettejüknek együtt a legfontosabb a gyerekük v. gyerekeik. Ők a család belső magja, a férfi és a nő, és nem a "babóka-mamóka komplexum".
"A férfiak miért nem toleránsabbak? Miért lépnek le ha nem ők a legfontosabbak mikor ők is szeretek volna csemetét?"
Mert csak a férfiak lehetnek a hibásak ugye Kérdező?
A nők szentek, angyalok, "anyaistennők", mindig a férfi a ro.hadék!
A nő is hibás ugyanannyira, mint a férfi!
Eltramplisodik, beszűkül, nincs saját elképzelése magáról sem, nincs már semmi, csak a gyerek meg a gyerek, meg a gyerek, arról ne is beszéljünk, hogy sok nő milyen slampos lesz egy gyerek után "Jó vagyok én már így, hisz szültem!"
Én nőként mondom ezt, a nő annyira hibás pont, mint a férfi!
Jujujujjj...
Egyik válasz: "Csak a nő a hibás!"
Másik válasz: "A férfiak a hibások mindenben!"
Senki se gondol arra, hogy minden egyes eset külön történet? Hogy van ahol az anya, van ahol az apa a hibás?
Egyik nemnek se hibája, hanem SZEMÉLYEK hibája. Rossz párválasztás, esetleg gyenge jellem és tessék. Rögtön lelép az egyik fél. Általában az anyával marad a gyerek, de én pl ismerek olyan anyát aki egy pasi miatt dobta a gyerekeit, szóval ez se tendencia.
Vannak rossz, szülőségre képtelen nők és férfiak, de vannak jók is.
Ha egy párkapcsolatban a férfi a gondoskodóbb, a jobb jellem akkor a nő a hibás, ha fordítva akkor a férfi a hibás. Van, hogy mindketten hibásak és van, hogy egyik se retardált. Ezért működik a házasságok negyede csak. Mert 4 féle eset lehetséges.
#23 - "Hogy van ahol az anya, van ahol az apa a hibás?"
Ugye, hogy ha válásról beszélünk, akkor nem "apa" és "anya", hanem "férfi" és "nő" - lévén ebben a minőségben egymástól válnak, nem a gyerekeiktől... ez szerintem fontos.
A másik, hogy kihagytad a legjellemzőbb esetet, szóval a válás nem úgy szokott történni, hogy kedd este még van egy működő kapcsolat, szerdán meg beadják a válópert... ebből következően, amire eljutnak oda, hogy elválnak, az esetek 90+%-ban mindkét fél hibás, a kérdés max az, hogy melyik miért.
Mert hát konfliktusok mindenféle kapcsolatban vannak, és a jó kapcsolat pont arról ismerszik, hogy a konfliktusokat kezelik benne, és az "ami nem pusztít el az megerősít" általános igazsága szerint a nehéz periódusokat az előnyükre tudják fordítani, együtt, megerősödve tudnak belőle kijönni.
Ehhez olyan dolgok kellenek, hogy az emberek tudjanak kommunikálni egymással, figyeljenek egymásra, a képesek legyenek probléma-megoldó módon gondolkodni, tiszteljék egymást, ne kisajátítani és megváltoztatni akarják egymást, stb. Szóval olyan készségek, amelyek a magyar populáció jelentős részéből hiányoznak... pedig a zömük tanulható... főként, ha az a teljes családban felnövő gyerek lát modellt, abban nő fel, hogy igen, a szülei között néha nézetkülönbség van, probléma van, de megoldják.
De sok mindent leszűrtél a válaszomból.
A kérdés így hangzott: "Miért van annyi válás a gyerekszületés után?"
Szóval apa és anya van.
A másik, hogy én csak arra az egyszerű tényre akartam rámutatni, hogy minden eset egyedi, nincs olyan, hogy csak a nő vagy csak a férfi a hibás. Hol az egyik, hol a másik. Örülök, hogy sikerült megérteni amit írtam.
#26 - SZVSZ nem értted a válaszom lényegét, kivonatolom tehát:
"hol az apa, hol az anya" - ja, de leggyakrabban MINDKETTŐ.
"Miért van annyi válás a gyerekszületés után?"
Szóval apa és anya van." - hát kérlek, az pont a kérdezett dolog, a válás leggyakoribb valódi oka, ha a gyerek születése után a férfi megszűnik férfi lenni, vagy a nő megszűnik nő lenni, és CSAK anya meg apa lesz... tudod, ha valaki nem akar válni, az a gyerek születése után nő lesz ÉS anya, meg férfi lesz ÉS apa, a gyerek születése nem elvesz valamit, hanem hozzáad valamit.
Pityesz nagyon buta vagy.
Régebben is voltak ilyen hormon bajok, csak nem lehetett róla beszélni, hisz a nő neve kuss volt. A menstruáció is egy titkos betegség volt és szégyellték a nők...
Azonkívül, ha születik egy gyerek, teljesen felborul a megszokott élet, hisz ott a csöppség, aki eszik, iszik, pisil, kakil, sír, ki tudja hányszor egy éjjel, az újdonság is ott van, a kétségbeesés, hogy menni fog-e vagy sem, a félelem, hogy ne rontsuk el, nem tudjuk mi baja, normális-e, hogy ennyit sír, ennyit eszik, nem eszik, szóval a férfiaknak türelmesebbnek kéne lenniük, de kis önző farkacskájukkal nem megy, mert csak arra tudnak gondolni és mivel általában nem ők kelnek és foglalkoznak legtöbbet a gyerekkel nem bírják felfogni, hogy ez nem gyerekjáték.
A hormonok igenis léteznek, szívesen cserélnék veled, és rögtön rájönnél, hogy ez borzalmasan nehéz, mikor felborul benned mindent, nem tudod, hogy sírnál-e, nevetnél, ok nélkül nyűgös vagy, depressziós... Azok a nők is biztos így éreztek, mert miért ne, ugyanazok az emberek voltak, csak más időben, de nem tabu téma volt, hisz a gyerek öröm, csoda, meg amúgy is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!