Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért van annyi válás a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van annyi válás a gyerekszületés után?

Figyelt kérdés
A környezetemben nagyon sok pár megy szét a gyerek megszületése után. A férfiak miért nem toleránsabbak? Miért lépnek le ha nem ők a legfontosabbak mikor ők is szeretek volna csemetét?

2012. aug. 7. 21:35
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
75%

"Miért lépnek le ha nem ők a legfontosabbak mikor ők is szeretek volna csemetét?"

Kérdező, szerintem megválaszoltad a saját kérdésedet. Mert a férfi közös gyereket szeretett volna a nővel, és nem egy konkurrenciát, aki kiszorítja őt a saját helyéről a kapcsolatban.

Nézz végig az ilyen témakörökben futó kérdéseken, a nők azzal oltogatják egymást folyamatosan, hogy "normális nőnek" a gyereke fontosabb, mint a párja, akár már embrionális korban is... hát nézd, erre meg férfi szemmel ugye az az adekvált válasz, hogy "semmi gond, akkor én is megkeresem azt az embert, akinek majd én leszek a legfontosabb" - és kész. Máris a kérdésednél tartunk.

Szóval nem, lányok, abba köll hagyni egymás hülyítését (amúgy is csak az elmúlt évtizedek terméke ez a fajta hamis idea), normális férfinak és normális nőnek a legfontosabb egyaránt a párja, és kettejüknek együtt a legfontosabb a gyerekük v. gyerekeik. Ők a család belső magja, a férfi és a nő, és nem a "babóka-mamóka komplexum".

2012. aug. 8. 00:43
 22/53 anonim ***** válasza:
71%

"A férfiak miért nem toleránsabbak? Miért lépnek le ha nem ők a legfontosabbak mikor ők is szeretek volna csemetét?"

Mert csak a férfiak lehetnek a hibásak ugye Kérdező?

A nők szentek, angyalok, "anyaistennők", mindig a férfi a ro.hadék!

A nő is hibás ugyanannyira, mint a férfi!

Eltramplisodik, beszűkül, nincs saját elképzelése magáról sem, nincs már semmi, csak a gyerek meg a gyerek, meg a gyerek, arról ne is beszéljünk, hogy sok nő milyen slampos lesz egy gyerek után "Jó vagyok én már így, hisz szültem!"

Én nőként mondom ezt, a nő annyira hibás pont, mint a férfi!

2012. aug. 8. 00:52
 23/53 anonim ***** válasza:
67%

Jujujujjj...

Egyik válasz: "Csak a nő a hibás!"

Másik válasz: "A férfiak a hibások mindenben!"

Senki se gondol arra, hogy minden egyes eset külön történet? Hogy van ahol az anya, van ahol az apa a hibás?

Egyik nemnek se hibája, hanem SZEMÉLYEK hibája. Rossz párválasztás, esetleg gyenge jellem és tessék. Rögtön lelép az egyik fél. Általában az anyával marad a gyerek, de én pl ismerek olyan anyát aki egy pasi miatt dobta a gyerekeit, szóval ez se tendencia.

Vannak rossz, szülőségre képtelen nők és férfiak, de vannak jók is.

Ha egy párkapcsolatban a férfi a gondoskodóbb, a jobb jellem akkor a nő a hibás, ha fordítva akkor a férfi a hibás. Van, hogy mindketten hibásak és van, hogy egyik se retardált. Ezért működik a házasságok negyede csak. Mert 4 féle eset lehetséges.

2012. aug. 8. 09:03
 24/53 anonim ***** válasza:
100%
20#-as leírása tökéletes! Magam is így látom, (gyerekként meg is tapasztaltam, hogy mi van, ha a nő=anyám elrontja...). Mesés lenne, ha ezt mindenki értené és így élne. Furcsa számomra, hogy21%-ra van épp a válasz lepontozva. Kik nem értenek ezzel egyet, vajon milyen emberek ezek? Vagy egyetértenek, de nekik már mindegy, hisz elszúrták? Talán egyedülálló idegbeteg anyukák lennének, akiktől már kamasz gyerekük is menekül? Vagy ki pontoz le egy ilyen jó meglátású hozzászólást??? Különös. Csoda, hogy annyi válás van gyerekszületés után... éretlenek az emberek...
2012. aug. 8. 09:41
 25/53 anonim ***** válasza:

#23 - "Hogy van ahol az anya, van ahol az apa a hibás?"

Ugye, hogy ha válásról beszélünk, akkor nem "apa" és "anya", hanem "férfi" és "nő" - lévén ebben a minőségben egymástól válnak, nem a gyerekeiktől... ez szerintem fontos.

A másik, hogy kihagytad a legjellemzőbb esetet, szóval a válás nem úgy szokott történni, hogy kedd este még van egy működő kapcsolat, szerdán meg beadják a válópert... ebből következően, amire eljutnak oda, hogy elválnak, az esetek 90+%-ban mindkét fél hibás, a kérdés max az, hogy melyik miért.

Mert hát konfliktusok mindenféle kapcsolatban vannak, és a jó kapcsolat pont arról ismerszik, hogy a konfliktusokat kezelik benne, és az "ami nem pusztít el az megerősít" általános igazsága szerint a nehéz periódusokat az előnyükre tudják fordítani, együtt, megerősödve tudnak belőle kijönni.

Ehhez olyan dolgok kellenek, hogy az emberek tudjanak kommunikálni egymással, figyeljenek egymásra, a képesek legyenek probléma-megoldó módon gondolkodni, tiszteljék egymást, ne kisajátítani és megváltoztatni akarják egymást, stb. Szóval olyan készségek, amelyek a magyar populáció jelentős részéből hiányoznak... pedig a zömük tanulható... főként, ha az a teljes családban felnövő gyerek lát modellt, abban nő fel, hogy igen, a szülei között néha nézetkülönbség van, probléma van, de megoldják.

2012. aug. 8. 09:58
 26/53 anonim ***** válasza:

De sok mindent leszűrtél a válaszomból.

A kérdés így hangzott: "Miért van annyi válás a gyerekszületés után?"

Szóval apa és anya van.

A másik, hogy én csak arra az egyszerű tényre akartam rámutatni, hogy minden eset egyedi, nincs olyan, hogy csak a nő vagy csak a férfi a hibás. Hol az egyik, hol a másik. Örülök, hogy sikerült megérteni amit írtam.

2012. aug. 8. 10:07
 27/53 anonim ***** válasza:

#26 - SZVSZ nem értted a válaszom lényegét, kivonatolom tehát:

"hol az apa, hol az anya" - ja, de leggyakrabban MINDKETTŐ.

"Miért van annyi válás a gyerekszületés után?"

Szóval apa és anya van." - hát kérlek, az pont a kérdezett dolog, a válás leggyakoribb valódi oka, ha a gyerek születése után a férfi megszűnik férfi lenni, vagy a nő megszűnik nő lenni, és CSAK anya meg apa lesz... tudod, ha valaki nem akar válni, az a gyerek születése után nő lesz ÉS anya, meg férfi lesz ÉS apa, a gyerek születése nem elvesz valamit, hanem hozzáad valamit.

2012. aug. 8. 10:22
 28/53 anonim ***** válasza:
Igen én is olvastam azt a cikket. Én ezeket mondjuk csak elnevezésnek tartom, nekem nincs mögöttes tartalma. Egy gyereknél azért lesz XY anyu, WZ apu, hogy a gyerek hallja ezeket és megtanulja. Azt meg, hogy a hálószobában hogy hívják egymást (gondolom nem apu és anyu) más tészta. Szerintem nincs kivetni való az anya-apa elnevezésben :)más a látásmódunk ezt kell megértened. Pl nem tudom férfi vagy nő vagy-e de nálunk látod már nem működne alapvető felfogásbeli különbségek miatt. Ezzel nincs is baj, mert minden ember egyedi. Azzal van a baj, hogy ha két különböző látásmódú ember összeköti az életét, és később nem hajlandóak a kompromisszumra. A legjobb eset, ha azonos értékrendűek kerülnek össze, és így legalább az alapvető problémákat elkerülik :)
2012. aug. 8. 10:41
 29/53 anonim ***** válasza:
46%

Pityesz nagyon buta vagy.

Régebben is voltak ilyen hormon bajok, csak nem lehetett róla beszélni, hisz a nő neve kuss volt. A menstruáció is egy titkos betegség volt és szégyellték a nők...

Azonkívül, ha születik egy gyerek, teljesen felborul a megszokott élet, hisz ott a csöppség, aki eszik, iszik, pisil, kakil, sír, ki tudja hányszor egy éjjel, az újdonság is ott van, a kétségbeesés, hogy menni fog-e vagy sem, a félelem, hogy ne rontsuk el, nem tudjuk mi baja, normális-e, hogy ennyit sír, ennyit eszik, nem eszik, szóval a férfiaknak türelmesebbnek kéne lenniük, de kis önző farkacskájukkal nem megy, mert csak arra tudnak gondolni és mivel általában nem ők kelnek és foglalkoznak legtöbbet a gyerekkel nem bírják felfogni, hogy ez nem gyerekjáték.

A hormonok igenis léteznek, szívesen cserélnék veled, és rögtön rájönnél, hogy ez borzalmasan nehéz, mikor felborul benned mindent, nem tudod, hogy sírnál-e, nevetnél, ok nélkül nyűgös vagy, depressziós... Azok a nők is biztos így éreztek, mert miért ne, ugyanazok az emberek voltak, csak más időben, de nem tabu téma volt, hisz a gyerek öröm, csoda, meg amúgy is...

2012. aug. 8. 10:49
 30/53 anonim ***** válasza:
100%
#28 - alapvetően egyetértek, hogy fontos a hasonló, vagy legalábbis összeegyeztethető értékrend. Másfelől persze nem a szavakról beszéltem, nem attól lesz valaki "CSAK" anya, ha a párja anyának szólítja... bár én kétségtelenül nem csinálnám, mert szerintem ezzel szerintem megnehezítem a nőnek azt a dolgát, hogy ne CSAK anya legyen, megőrizze a nőiességét is. (és itt nem első sorban küllemet értek alatta, nem egy megmaradó +6 kg szokott a dráma lenni, hanem, hogy nyitott maradjon a világra - tudod, szerintem a kósza numera meg a PÁROM között az a lényegi különbség, hogy utóbbival BESZÉLGETNI is tudok, előtte, utána, vagy akár helyette is:)) - na, ha ez vész el, az tényleg a kapcsolat vége, a Kérdező kérdésének szerintem leggyakoribb oka. Tudod, ha az ember feldob bármit, amiről előtte egy ével még órákat beszélgetett át a másikkal, és 5 perc után a büfikézett-e a baba, és a xaros pelenka a téma, akkor idővel felmerül az emberben a gondolat, hogy "mi a fenét keresek én itt???" - és elindul a váláshoz vezető út... meg persze ennek vonzatai is vannak, ugye ez a fórum is hemzseg az olyan kérdésektől, hogy "miért nincs kedve az intimitásra a férjemnek, amióta megszültem", és szintén gyakori válóoknak tűnik - hát bocsi, de a shit-fetisistákat kivéve kinek lenne erotikus vágya 5 perccel a xaros pelenka téma után???
2012. aug. 8. 11:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!