Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mekkora összegű tartásdíj...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mekkora összegű tartásdíj lehet jogos két gyermekemre?

Figyelt kérdés
Férjem 600.000-Ft bruttó jövedelmmel rendelkezik, én itthon vagyok GYeden a picivel. A nagy 3,5 éves, a pici 7 hónapos.85.000-Ft a gyed és a családi pótlék 26.000-Ft. Ez az én jövedelmem. Ha szétmennénk, mennyi tartásdíjat ítélhetnek meg a gyermekeimnek?
2012. júl. 24. 14:40
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
50%

Mivel a tartásdíj összege nem haladhatja meg a gyerek szükségleteit, valószínűleg nem kapod meg a 20%-ot.

A reális összeg kb. 20eft gyerekenként.

2012. júl. 26. 17:20
 32/42 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Szerinted a gyermek szükséglete 20e forint? Illetve ha részemről is hozzáteszem, akkor 40e? A patikában hagyok ott 20ezer forintot ha cska az egyik beteg, de általában mindketten azok lesznek, mert elkapják egymástól. Csak egy példa: a nagyobbal pullmonológushoz járunk, mert csúnya köhögési rohamai voltak éjszakánként. Egy vizit díja 10e forint. Ez ősztől tavaszig általában elkísér bennünket havi gyakorisággal. Ott felírják az inhaláló sprayt, ezen kívül veszem az orrcseppet, hogy kapjon levegőt, az orrsprayt, hogy amit az orrcsepp kiszárít, az újra nedves legyen, a köhögés csillapítót, vagy éppen a köptetőt, az anitbiotikumot, a probiotikumot, a váladék csökkentőt, a vitamint, a mosdókenőcsöt, a popsikrémet, a törlőt, és ezt szorozd meg kettővel, mert két gyerekm van. Egy ilyen kör nekem, alsóhangon 35e forint. Az orvosi vizitet a betegség lefolyása alatt minimum 3 alkalommal megismételjük, ha csak az egyikkel akkor jó, ha nincs szerencsém mind a kettővel. És akkor még nem ettek, nem vettem nekik ruhát, cipőt, könyvet, ovodai befizetés még nincs, külön szakkör, pelenka. Neked van gyreked? Te hogy oldanád meg, ha ennyit kapnál a férjedtől, a te jövedelmed pedig annyi lenne mint az enyém? Egyébként ezt a férjem nem hagyná, ha ennyit ítélne meg a bíróség, biztosan zsebbe adnáa többit, nem akar a gyermekeinek rosszat, főleg úgy nem ,hogy ő meg úszkál a pénzben, egyedül.
2012. júl. 26. 21:35
 33/42 anonim ***** válasza:
46%

Én örülnék, ha 20.000 forintot kapnék. De ha te is hozzáteszel ennyit, akkor az 40, plusz a családi pótlék, ami már 50, abból pedig bőven fel lehet nevelni egy gyereket. Sajnos nálunk messze nem jut ennyi, és mégis becsülettel felnevelem, és semmiben sem szenved hiányt. Kétségtelenül nem luxusmárkákban járnak, de kapnak szeretetet, amit pénzel nem lehet helyettesíteni.

Ezzel a kommenttel pedig egyértelművé vált az, amit korábban tagadtál, tehát mégiscsak a saját megélhetésedet akarod a volt párodon behajtani.

De így sosem leszel boldog, mert neked csak a pénz számít.

2012. júl. 27. 10:23
 34/42 anonim ***** válasza:
58%

Én azt nem értem, hogy minek győzködsz minket!? A bíróságot győzködd majd! Vagy szerinted mi döntünk?

Mindenkit lepontoztál, aki szerint nem fog a bíróság olyan sokat megítélni - én úgy vettem észre, mindannyian jogi ismereteinkre és tapasztalatainkra alapoztuk a választ. Ellenben mindenkit felpontoztál, aki sértődött volt feleségként azt hangoztatja, hogy igen, neked bizony százezrek járnak. Most szerinted ez a pontozás fogja befolyásolni a döntést, vagy mi? Ez valami ördögűzés nálad? Ha itt előadod a hattyúk halálát, és ezren azt írják, hogy neked az JÁR, akkor majd emiatt a bíróság is így gondolja, vagy mi? Ezt sosem fogom felfogni, ennyire buta nem lehet valaki...

Annak pedig semmi akadálya, hogy a különélő szülő - jelen esetben az apuka - többet adjon, mint amennyit kötelező. Egyenesági rokonok között még ajándékozási illetéket sem kell rá fizetni, tehát semmi probléma, annyit ad plusszban a gyerekeinek, amennyit csak akar.

Ez viszont teljesen független attól, hogy a bíróság mennyit fog KÖTELEZŐRE megítélni. És már egy jól lepontozott válaszomban kifejtettem, hogy miért nem ítélnek meg kimagaslóan magas összeget akkor sem, ha jelenleg mondjuk tényleg jól keres.

2012. júl. 27. 10:29
 35/42 anonim ***** válasza:
63%

Én csak azt nem értem, hogy ÉN miért lettem LEPONTOZVA, mikor semmi mást nem írtam, csak annyit, hogy a férj nem fogja tudni igénybe venni az adókedvezményeket a gyerekek után ha az anya neveli őket, illetve az anya fog kapni kül. kedvezményeket, mint egyedülálló szülő.

Ugyanis ez nem vélemény, hanem tény.

2012. júl. 27. 11:29
 36/42 anonim ***** válasza:
47%

A többi is tény. Nyugi, mindenkit lepontozott/lepontoztak, aki olyasmit írt, ami nem megfelelő neki/nekik.

Tipikusan az a fajta kérdező, aki nem a tényeket várja, hanem csak megerősítést, meg közösen kéne gondolom szidni az exét, vagy ilyesmi.

Arra biztos 100% járna...

2012. júl. 27. 12:46
 37/42 A kérdező kommentje:
Én hiába pontozok le-fel bárkit is, az önmagában kevés, mert bizonyára észrevetted, hogy egy pontozás nem ponotzás, de nem is foglalkozom ezzel. A pontozás jelen helyzetemben éppen a sorban az utolsó, tehát erről többet nem is írnék. Mint írtam, akkor tartatnám el magam a férjemmel, ha vele maradnék. Ő így akarja, én nem, mert nem szoktam meg, hogy leköpnek, például. Tehát menni akarok, de úgy nem tudok, ha 20.000-Ft-ot ítél meg a bíróság. Sajna.
2012. júl. 27. 14:50
 38/42 anonim ***** válasza:
29%
Na, hát csak kiderül, hogy nem a gyerekeknek kell az a pénz... Szép lassan kibújik a szög a zsákból.
2012. júl. 27. 15:04
 39/42 A kérdező kommentje:
?
2012. júl. 27. 15:21
 40/42 anonim ***** válasza:
50%

A 20000 forint gyerekenként tényleg kevés, és nem azért, mert ennyiből nem lehet nevelni gyereket. Akik kevés kis fizetésből élnek, nem tudnak többet szánni a gyerekekre, hiába is szeretnék és a gyerekek itt is felnőnek magándoki és szuper popsitörlő nélkül.

DE a szitu itt nem ez: adva van egy apuka, aki nagyon jól keres, kb.350-400 ezret visz haza havonta. Ha a minimálbérből simán levonják a 14000 forint tartásdíjat, ebből a fizetésből reálisan többet tud juttatni az apuka és neki is több marad a zsebében, mint akinek a 80 darab ezreséből visznek el mondjuk 30 ezret két gyerekre.

Azért írtam az előbb a 40-40 ezret gyerekenként, mert ez egy becsületes és nem túlzó összeg, jut is az egyik oldalra a gyerekeknek bőven (nekem is két, már iskolás gyerekem van, tudom mi mibe kerül) és marad is apuka zsebében is a további életéhez.

Mert mi van, ha ennél is többet szeretnél és ragaszkodsz a 20-20%-hoz? Én nem tartom kizártnak, hogy a bíróság megítéli, ha olyan bírót kapsz. Viszont megvan annak az esélye, hogy az első két-három hónap után, amikor apuka rájön, hogy a gyerektartás levonása után megkapott fél fizetéséből annyija sem marad az esetleges albérlet, rezsi kifizetése után, hogy láthatásokkor vegyen a gyerekeknek egy fagyit, nemhogy új családot alapíthasson...akkor kezdhet el gondolkodni és mondjuk minimálbérre átjelenteni magát. Akkor nem tudsz majd mit kezdeni, kapod a minimálbér után a szinte semmit.

Ezért gondolkodj okosan és mindenképpen törekedj megállapodásra. A megmaradt jó kapcsolat válás után is nagyon fontos, elsősorban a gyerekeidnek.

Sok sikert.

2012. júl. 29. 09:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!