Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mekkora összegű tartásdíj lehet jogos két gyermekemre?
Nem fognak gyerekenként 75.000,- Ft-ot megítélni, ebben majdnem teljesen biztos vagyok, kedves Utolsó, hiába ágálsz itt, hogy "új nő" (mi a fenét jelent ez???), meg férfi írhat csak ilyet.
600.000,- Ft-nak 375.000,- Ft a nettója, annak a 20%-a 75.000,- Ft. Szerinted megítélnek ennyit GYEREKENKÉNT??? Mert szerintem nem.
De pontozzatok csak le nyugodtan, ha azt gondoljátok, hogy ettől nektek lesz igazatok. Szánalmas népség.
köthetnek megállapodást! barátnőm férje 250e ft-ot fizet 2 gyerekre,mert ő így akarja. másik 70-et 1re,pedig lehet h nem ítéltek volna ennyit. a 3. 300-at 3ra,plusz fizeti a kocsihitelt nekik
ha a férjeddel szépen váltok,meg tudtok egyezni.
"Ha nem élitek fel, tudsz félretenni a gyerekeidnek, netán még lakást is vehetsz nekik! Ne engedd, hogy elússzon a pénzük, a kis összegeket nyilván tudod, kik írják: az új nők meg talán az apák. Ami jár, az jár."
Szóval az jár, hogy apuka pénzén egy lakást vegyél nekik? Érdekes a gondolat meneted. Te egy tipikus eltartott élősködő lehetsz.
(Inkább nem is kezdem azzal, hogy én is jogász vagyok)
A gyerek megélhetésének biztosítása mindkét szülő feladata, valaki írta a 75 ezres összeget, namármost ez azt jelentené, hogy ha az anya is hozzáteszi a maga 75 ezrét, akkor 150 ezerre jönne ki EGY gyerek havi megélhetése és ez egy teljesen irreális összeg. 150 ezer forintot két gyerekre nem fog megítélni a bíróság, az ügyvédjelöltnek igaza van, én is ezt tapasztaltam. A bírói gyakorlat szerint, ha a bíróság állapítja majd meg, kb. 40 ezret fognak megítélni gyerekenként.
Tudom, hogy kicsit kikeltem magamból, és sajnálom, de ezen az oldalon iszonyatosan fel tudom húzni magam azon, hogy válaszolok a kérdésekre, jogi szempontból, sokszor utána nézek dolgoknak (ez munka, amit máskor megfizetnek!!!!!), és akkor jön a sok "okos, nagyon hozzáértő" ember, és egy kattintással lenullázza a munkámat, és lehülyéz, csak mert nem ezt akarták hallani!
Tudjátok, milyen idegesítő ez? Már egyébként ezerszer megfogadtam, hogy a jogi kérdéseket direkt ezért kerülni fogom, mert itt soha az életben nem díjazta még senki a segítő szándékot.
Pl. ma éppen egy bonyolult cégeljárásos ügy közben tartottam kis szünetet, mikor felnéztem ide, és válaszoltam, de már bánom is, hogy egyáltalán foglalkoztam a dologgal, úgysem érdekel senkit az IGAZI válasz, általában egymást akarják csak megerősíteni az emberek, jelen esetben abban, hogy a "szemét ex csak fizessen".
Pff...
Ennyi, azt hiszem, ez volt tényleg az utolsó, hogy bármi joggal kapcsolatos kérdésben segíteni próbáltam.
Az ügyvédjelölt
Nagy tüzet szított a kérdésem, pedig nem erre irányult. Sem kifosztani, sem lehúzni nem akarom a férjemet, és azt sem akarom, hogy a gyerekeim rosszul járjanak. Az ügyvédjelölt által írt 25-25 ezer forintot viszont keveslem, ha %-os arányban nézem a nettó bérét, akkor az gyermekenként nincs 7%, a két gyermekemre nem érné el a 15%-ot. Ez kevés. A kicsi pelenkája csak havi közel 20 ezer forint, de gondolom ezt a bíróság is mérlegelheti. A férjem nettó fizetése nem 375.00-Ft, inkább 410-420-430-at szokott hazahozni, ez attól függ, hogy van-e távolléti díja, illetve a családi adókedvezmény eléggé megdobja a nettóját.
KÖszönöm a válaszokat, majd megírom, ha oda kerül a sor, hogyan alakult a helyzetünk.
Magas fizetes eseten fix osszeget szoktak meghatarozni. Allapodjatok meg egy mindkettotoknek megfelelo osszegben, en a ket gyerekre 80000 forintot realisnak tartok, mivel a termeszetbeni ellatas (ami forintosithato is pl.rezsi) a gondozo szulo feladata elsosorban.
A csaladi adokedvezmeny ket gyermek eseten netto 20000 forint, ami annyira azert nem dobja meg fizetest...a kulonelo szulo meg amugy sem ervenyesitheti. Ha elvaltok, Te fogsz kapni minden gyermekek utan jaro kedvezmenyt, az adokedvezmenyt is ha ujra dolgozol majd.
Elnezest, nincsen ekezetem, de remelem,ertheto volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!