Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mekkora összegű tartásdíj lehet jogos két gyermekemre?
Kb. 25-25 gyerekenként szerintem, figyelembe véve a kereseti viszonyokat, és a bírói gyakorlatot.
Vagy esetleg 30-30, több nem nagyon - szerintem.
Kb 100lenne a reális.
Mellesleg nem fog belehalni a Tescos rudiba se. Miért ne tehetné meg...?
Csak nem olyan tahó az apuka, hogy ő nagy lábon él gyerekeinek pedig nem nagyon ad... meglehet egyezni bíróságon kívül is nekünk is így volt.
ma 15:19
a tescos rudi csak egy példa volt, de látom sokan félre értik, arra akartam célozni, hogy ha az apukának van miből adnia akkor adjon is és ne sóherkodon, mert az az ő gyereke is nem csak az anyukáé és nem csak az anyuka kötelessége eltartani és felnevelni
(tescos rudi meg bűn rossz és ha én nem bírom megenni akkor a gyerekemet sem fogom azzal tömne, csak azért mert az az olcsó)
Hiába pontozzátok le a 12-es válaszomat, ez a bírósági gyakorlat.
Ez nem azt jelenti, hogy az apuka nem adhat többet, vagy nem köthetnek megállapodást többre, de, ha vita van, és a bíróság ítél, akkor kb. ennyi SZOKOTT lenni.
Ügyvédjelölt vagyok, ez a szakmám, így szokott lenni. Hogy a konkrét esetben lesz-e eltérés, azt nyilván nem tudom, de az volt a kérdés, hogy mire számítson.
Ilyenkor egyébként mindig azt szoktuk tanácsolni, hogy az ítéletbe kerüljön az alsó minimum, viszont adjon az apuka többet, ha tud.
Viszont fontos, hogy ne valami nagyon magas összeg kerüljön az ítéletbe, mert akkor, ha pl. elveszíti az állását, lesz még gyereke, vagy bármi, nem tud rajta ilyen lehetetlen magas összegeket követelni senki, csak a megítéltet.
Ugyanis egyáltalán nem biztos, főleg manapság, hogy azért, mert most 600.000,- Ft bruttót keres valaki (mellesleg, ugyebár a nettóból adja a gyerektartást, nem a bruttóból!), holnap, vagy jövőre is meglesz ez a munkája, és ugyanennyit fog keresni.
Persze, ami csomó pénz és idő, és kétséges, hogy sikerrel jár-e. Ilyet nem tanácsolunk senkinek.
Amúgy nem per újrafelvétel a neve, hanem a tartásdíj leszállítását kérheti egy új perben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!