Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szerelmem férje (nemsokára ex) a gyerekei apja, miért mondja azt, ha összeköltözöm a feleségével, két gyermekével, onnantól nekem kell őket eltartanom?
Másképp akartam kiírni, de kérdésként kellett.
A "miért mondja azt" helyett "azt mondja" akart lenni.
Közös házukat nem akarja eladni, önmaga után(akit a legjobban szeret) a háza a mindene. Negyed milliós fizetéséből most csak a rezsit fizeti(60-70 ezer). Azt mondja teremtsek én otthont nekik, illetve tartsam el őket én, a minimálbéremből. A válás még nincs beadva, addig nincs megállapított tartásdíj. Szerintetek? Esetleg megoldás?
A nagy többség milyen kérdést olvasott?
A kérdező problémája: a barátnője még együtt él a férjjel, akivel el fognak válni. Van 2 gyerek. A férj a jó fizetése ellenére csak a rezsibe ad, a gyerekekre semmit sem. A nő sokszor a kérdezőtől kér kölcsön, aki ad neki. (milyen apa az olyan, akit nem érdekelnek a gyerekei? És úgymond az új pasi eteti a gyerekeket?)
A férj nem akarja eladni a házat, sem kifizetni a feleséget (mivel ez így konkrétan ki lett hangsúlyozva, gondolom, közös), ez ki szerint oké? (mondjuk majd a bíróság felezi úgyis)
A férj azt mondta, hogy nem fog fizetni a gyerekek után gyerektartást, oldja meg a kérdező+a jelenlegi neje. (másik dolog, hogy a bíróság megítéli, mert NEM az élettársnak, hanem az APÁNAK kell eltartani a gyerekeit)
Ne aggódj kérdező. Ha bíróságra és válásra kerül a sor, akkor ott mondhat bármit a férj. Ha közös a ház, felezik, a gyerektartást meg le lehet tiltani.
De akkor is elgondolkodtató egy olyan hozzáállás, hogy váláskor a feleség le van ejtve, a gyerekek szintén.
Igazából a kérdést a férj nézőpontjából is felé lehetne tenni: Válunk, és az asszonynak már van is valakije. A házunkból nem akarok neki adni semmit, meg a gyerekekre sem fizetek, ha annyira akarja, nevelje az új hapsija, és nem adok egy fillért sem, oldják meg ők. Ugye, igazam van?
Remélem, akik hülyeséget írták, már értik a problémát.
Nagyon jól látod, és egy ilyen embertől tulajdon képen ez a "normális" hozzá állás.
Látom 53 %os lettem. Ezek szerint az a természetes, ha a férj válás után kisemmizi a feleséget, és a gyerekeket pedig átpasszolja az új pasinak?????????????,
Hát kedves kérdező, ezek ellenére nyugodj meg, a törvény ezt nem hagyja, azt hála az égnek, nem ilyen emberek állították össze, mint az itt válaszolók.
ma 09:12
Ne aggódj, engem is lepontoztak 0%-ra, amikor leírtam azt, amit te is fentebb.
Én 12 óra munka után értettem azt, hogy a kérdező mire gondol, de lehet bennem van a hiba.
Nekem is furcsa az valahol, hogyha a szülők elválnak, akkor sokan úgy fogják fel, hogy nem csak a feleségtől, hanem a gyerekeitől is búcsút int.
Azért egy gyerektartás nem egyenlő azzal, mint amikor foglalkozik is velük az igazi apjuk, közös programokat szerveznek.
Nem tudom, hogy sok embernek, hogy van szíve így viszonyulni a saját gyermekéhez.
A feleség miért nem indította még el a válópert? Mire vár????
Az engem is felháborít,hogy a gyerekeiről most nem gondoskodik fele részben,de a feleséget én sem tartanám el tovább.Kicsit furcsa,hogy te dugod,de ő etesse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!