Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A szerelmem férje (nemsokára...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szerelmem férje (nemsokára ex) a gyerekei apja, miért mondja azt, ha összeköltözöm a feleségével, két gyermekével, onnantól nekem kell őket eltartanom?

Figyelt kérdés

Másképp akartam kiírni, de kérdésként kellett.

A "miért mondja azt" helyett "azt mondja" akart lenni.

Közös házukat nem akarja eladni, önmaga után(akit a legjobban szeret) a háza a mindene. Negyed milliós fizetéséből most csak a rezsit fizeti(60-70 ezer). Azt mondja teremtsek én otthont nekik, illetve tartsam el őket én, a minimálbéremből. A válás még nincs beadva, addig nincs megállapított tartásdíj. Szerintetek? Esetleg megoldás?

2012. jún. 9. 18:52
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
60%

"Negyed milliós fizetéséből most csak a rezsit fizeti(60-70 ezer)..."

Te is ott laksz és ő fizeti a rezsit?! Szerintem köszönd meg, hogy eltűr maga mellett és ne rajta köszörüld a nyelved!

2012. jún. 9. 19:23
 22/46 A kérdező kommentje:
Semmi közöm, ez igaz, nem is a magam, hanem a gyerekek, és az anyjuk nevében beszélek, szerintem akármilyen a viszony közöttük, akkor is kötelessége róluk gondoskodni. Most még hármójukról, ha külön költöznek, a gyerekekről.
2012. jún. 9. 19:26
 23/46 anonim ***** válasza:
81%

akkor a feleséget kell noszogatni, hogy váljon el, és minden probléma megoldva. a bíróságon eldől, hogy mi lesz a házzal, megállapítják a gyerektartást, te összeköltözöl az asszonykáddal meg a két porontyával, ott lesz mindkettőtök fizetése és a gyerektartás, aztán élhettek boldogan...

a közös házat csak úgy tarthatja meg szerintem, ha a felét kifizeti a nőnek, illetve fordítva is ez áll fenn. azért arra a férjet sem lehet kötelezni, hogy mondjon le egy fél házról, csak hogy a volt feleségének és az új pasijának legyen a feje fölött tető.

egyébként nem igazán értem a problémádat... a válaszaidból úgy tűnik, hogy a nő még a férjével lakik egy háztartásban, tehát ti még nem költöztetek össze. nem értem, hogy akkor miért sérelmezed, hogy a nő a fizetését a gyerekeire és nem rád költi...

2012. jún. 9. 19:27
 24/46 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy ott lakom. Ha így lenne az egyikőnk vagy a kórházban, vagy a temetőben, a másikunk a börtönben lenne.
2012. jún. 9. 19:28
 25/46 A kérdező kommentje:

Ki sérelmezi, hogy a nő a gyerekekre költi a pénzét? Te valamit félre értettél. Én szoktam őt kisegíteni, ha nem tud kaját venni, pedig még nem élünk együtt.

2012. jún. 9. 19:30
 26/46 anonim ***** válasza:
95%

NEm olvastam végig a kommentárokat, mert elég sok értelmetlen válasszal indult.

A barátnöd addig semmit nem követelhet, amig nem adta be a válókeresetet.

Ha elinditja a válást, akkor kérheti, hogy a gyerekeket nála helyezzék és, és a férjet kötelezzék gyerektartásra, ami rendszerint a netto fizetésének 20%-a gyerekenként.

A válás során lesz még a vagyonmegosztási per is, ebben a közös vagyont osztják el. Ha a házat a házasság alatt szerezték, akkor a ház fele értéke jár a feleségnek, de ha van hitel rajta, akkor annak a fele is a feleségé. Ha a házhoz ragaszkodik a férj, akkor - a biróság döntése után - ki kell fizetnie a feleségnek járó részt, ami általában a közös vagyon (ház, autó) értékének a hitelekkel csökkentett fele, amennyiben a bank beleegyezik, hogy ö átvállalja a hitelt.

A férjnek nem kötelessége sem kiköltözni, sem eladni a házat.

Az meg, hogy te összeköltöztél a feleséggel, a ti magánügyetek, a megélhetéseteket nektek kell megoldani. A férjnek CSAK a gyerektartás az, amit fizetnie kell, a többi nem az ö dolga.

Az, hogy a fizetésése többi részével mit csinál, nem tartozik másra.

Viszont ha a válóper során esetleg kéri, hogy a gyerekeket nála helyezzék el és megnyeri, akkor nemcsak hoyg nem kell fizetnie gyerektartást, hanem éppen ellenkezöleg, a feleség köteles a férj rézére gyerektartást fizetni.

2012. jún. 9. 19:33
 27/46 anonim ***** válasza:
75%
Abból, amit írsz egyértelmű, hogy a válás megindítása minél előbb a ti érdeketek, szóval ne habozzatok. addig valóban nem kötelezhető semmire a férj. 8mellesleg a házasság alatt szerzett vagyon közös, tehát ha a fizetését esetlg bankszámlán gyűjtögetné annak a fele a feleséget illeti. ha elissza akkor az a magánügye, válni kell minél előbb.
2012. jún. 9. 19:55
 28/46 anonim ***** válasza:
58%

Páran szerintem félreértették a kérdezőt! A szitu a következő(szerintem):

A kérdező barátnője még nem vált el, s a férjével, gyerekkel együtt laknak. A férj már most sem segít semmit a gyereknevelésben, sem a gyerekek körüli anyagi dolgokban. A gyerekei helyett, másokra költi a pénzt.

A kérdező ezt azért nehezményezi, mivel ők még egy háztartásban élnek, s illő lenne a gyerekekkel foglalkoznia az apának, de nem teszi.

Amit én is tudok tanácsolni az az, hogy a nő adja be minél hamarabb a válókeresetet, s majd a bíróságon elrendezik az anyagi dolgokat. Kinél lesz a gyerek, mennyit fizet az apa, s a vagyoni dolgok hogyan kerülnek megosztásra. Mint írta valaki, ha közös a lakás, vagy a házasságuk alatt vették, akkor az egyiknek úgyis ki kell fizetni a másikat.

2012. jún. 9. 20:23
 29/46 anonim ***** válasza:
46%
Elképzelhetetlen, hogy a férjet azért nem érdeklik a gyerekek, mert lehet, hogy biológiailag nincs köze hozzájuk??? A bátyám is így járt!
2012. jún. 9. 20:30
 30/46 A kérdező kommentje:

Zoli te vagy az? Komolyra fordítva, mintha gondolatolvasó lennél. Ez így van, ahogy leírtad.

Tuti hogy tőle vannak.

2012. jún. 9. 20:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!