Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mostanában fog hozzám költözni egy hölgy a 14 éves gyermekével nem szándékozunk összeházasodni csak együtt élni. Ha be vannak nálam jelentkezve és ha esetleg szétválnánk ki tudom e rakni őket a mai törvények szerint? Ha pl. nincs lakásuk?
Nem mindenki olyan hulye, mint ti.
Jol teszi, h vegig gondolja a masik lehetoseget is.
Egyebkent igen, kipakolhatod oket, de biztos, h akarod ezt, lehet a no a lakasra jatszik.
a kérdező védelmében:
a legtöbb házasság is egy házassági szerződéssel kezdődik, és nem azért mert előre számítanak a válásra (bár a mostani válási statisztikák szerint 70%-ban úgy is ez lesz a vége), hanem azért mert felkészülnek a legrosszabbra.
Sok szívszerelmből összejövő párt láttam, ahol az asszony gyakorlatilag kitúrta élete párját a vagyonból pár év alatt, illetve lenullázta anyagilag.
"Jobb felni, mint megijedni!"
Egy irast kellene arrol kesziteni, hogy elettarsakkent eltek egyutt, de ha nem lesz ez mukodo kepes, akkor a tarsadnak elkell hagynia a lakast, mivel ez a tulajdonodat kepezi.
Annyi negativat hallani, hogy nem veletlenul mar felnek az emberek, tehat amikor egy ember ovatos, akkor meg nem jelenti azt, hogy rosszul gondolkozik.
Van olyan, hogy kényszerkijelentés, de muszáj őket bejelentened?
Jobban járnál, ha nem...
Tudtommal ki lehet rakni őket.
Én megértem a kérdezőt. A nagybátyám egy olyan nőt vett el feleségül, akinek semmije sem volt, se a családjának. A nagybátyám pénzéből vettek lakást, mindent a nagybátyám és a nagyszüleim adtak hozzá, vettek egy hobbitelket is, meg garázst. Sajnos az esküvő után. Nagy volt a szerelem. Pár év után válás, minden a feleségéé lett, hiába nem adott bele egy büdös fillért sem. A nagybátyámat annyira megviselte, hogy mindenét elvesztette (családot, házat stb.), hogy öngyilkos lett.
A nagybátyám nem gondolt arra, hogy mi lesz akkor, ha a feleségénél vége lesz a szerelemnek. Sajnos gondolni kell erre is, a mai világban. Pláne egy férfinak, a nők ilyen téren előnyt élveznek a bíróságon, ha van gyerek.
Elnézést az offért.
Öt éve házasodtam, a férjemnek több vagyona volt, mint nekem. Én javasoltam a házassági szerződést, pedig nagy volt és van a szerelem.
Pont azért, mert most szeretem, de mi lesz, ha tíz éve múlva megkattanok és egy hülye p.csa lesz belőlem?
Ha örökre együtt maradunk, akkor soha nem kerül elő a szerződés a fiók mélyéről (és egyelőre így is tűnik), de ha megkergül valamelyikünk, akkor még a szerelmi állapotnak megfelelően előre gondolkodtunk.
Ha a saját személyiségemet, viselkedésemet nem tudom megjósolni 10-20 év távlatában, hogy várjam el ezt mástól? Mi van, ha lesz gyerekünk, bármilyen okból elveszítjük? Legyen az bölcsőhalál vagy egy baleset. Tudtommal egy ilyen traumát kevés házasság él túl. Akkor a hajunkra kenhetjük a korábbi nagy szerelmet, ha abban a helyzetben egymás torkát harapdáljuk majd.
Kristálygömb nélkül én nem jósolgatok semmit sem. Arra se számítottak még a szakemberek sem, hogy ennyire elszáll a CHF és pénzügyi válság lesz. Ha ezt nem tudták megjósolni, akkor a kevésbé racionális talajon álló érzelmeket hogy lehetne?
Én úgy tudom, ha bejelentkeznek a lakcímedre, akkor nem lehet csak úgy kidobni őket. Nekik kell elmenniük önként.
A mi esetünkben a helyzet a következő volt: a férjem megörökölt egy ingatlant. De oda voltak jelentkezve olyan lakók akiknek semmiféle joguk nem volt ott lakni. de mivel ők oda be voltak jelentkezve a férjem nem rakhatta ki őket önkényesen. A törvényes módja az volt, hogy tértivevényes formában feladott levélben felszólítottuk a lakókat,hogy 15 napon belül(ez a minimum határidő) hagyják el az ingatlant mert különben bíróságra megyünk ahol kérvényeztetni fogjuk a kilakoltatásukat. (Végrehajtás keretein belül)
Ez a törvényes módja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!